Az egzotikus utazások specialistája!
Araamu Travel


Ausztrália utazás

Ausztrália nászút, esküvő

Egy ausztráliai utazás rengeteg programlehetőséget kínál az ideutazók számára: kirándulási lehetőségek lenyűgöző tájakon, Ausztrália városnézés, sivatagi és esőerdő túra, hajókirándulás a világ legszebb korallzátonyai között. Akik pedig keresik az izgalmakat azok különböző extrém túrákat is kipróbálhatnak ausztráliai utazásuk vagy ausztráliai nászút alkalmával. (pld. Sydney kikötői híd megmászása program, esőerdők feletti túra hőlégballonnal, krokodil vadászat, rafting túra őserdei folyókon, Jeep safari a sivatagban, éjszakai pingvin les... és még sorolhatnánk a változatos, igazi kalandokat ígérő programokat. Ausztrália utazás ajánlataink:

Ausztrália utazásról bővebben itt olvashat

Kérjük kattintson az Önt érdeklő szállodára és a lap alján található
ajánlat kérő űrlap segítségével küldje el ajánlat kérését!

ÁRAINK MÁR EGÉSZEN
2015.OKTÓBER 31-IG ELÉRHETŐEK!

Az adott időpontban elérhető legjobb árakért kérje ajánlatunkat!
Az alábbi árak a repülőjegy árát nem tartalmazzák!

Keresés szálloda név alapján:
Szűrés csillagok alapján:


Indulás: 2015. február 17.

17 nap / 13 éj

Ellátás: reggeli

1.140.000.-Ft/fő-től

Indulás: 2015. február 17.

20 nap / 17 éj

Ellátás: reggeli

1.270.000.-Ft/fő-től

Ausztrália utazás

Ausztrália utazás, nászút és esküvő
Ausztrália utazás, nászút és esküvő
Ausztrália utazás, nászút és esküvő

Ausztrália utazás általános leírás

Ausztrália, 7,7 millió négyzetkilométernyi területével az egyik legnagyobb ország és a legkisebb kontinens. Az európai telepesek megjelenése előtt 300 000 benszülött (aboriginal) élt itt törzsi keretek között. Minden törzsnek saját nyelve (több mint 250), kultúrája és hagyományai voltak, melyek a természethez és a földhöz való kötődésüket tükrözték. Bár az európaiak csak 1606-ban találkoztak a földrésszel Torres révén, az óceániai és ázsiai népeknek már volt kapcsolatuk az ittélőkkel. Ausztrália és a benszülöttek sorsa 1770-ben \\\"végzetes\\\" fordulatot vett, amikor Cook kapitány Endeavour nevű hajója lehorgonyzott a későbbi Sydney várostól nem messzi öbölben. Az ország azóta a Brit Nemzetközösség tagja.

Ausztrália fővárosa

Canberra

Ausztrália népessége

kb. 22310250 fő

Ausztrália alapterülete

7 692 030 km2

Ausztrália lakossága

Az ország lakosságának 1%-át az ausztrál bennszülöttek teszik ki, 92% európai, a maradék 7% ázsiai származású.

Ausztrália hivatalos nyelve

angol

Ausztrália vallása

27% római katolikus, 26% anglikán, 24% egyéb keresztény, 13% felekezet nélküli és a fennmaradó 10% egyéb vallást gyakorol.

Ausztrália - Időeltolódás

8-10 óra

Ausztrália fizetőeszköze(i)

Ausztrál Dollár -AUD

Ausztrália - beutazási feltételek

Az aktuális beutazási szabályokról minden esetben kérjük a külügyminisztériumnál érdeklődjenek. Magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Ausztráliába.Az útlevélnek a tervezett kinttartózkodás idejéig érvényesnek kell lennie.

Egészségügy
Az elutazás előtt érdemes átfogó egészségbiztosítást kötni a látogatás időtartamára a magas orvosi költségek miatt. Napozásnál indokolt a szokatlanul erős ibolyántúli (UV) sugárzás elleni védekezés. Magas fényvédő faktorú napozó krém használata ajánlott a bőrrák-veszély miatt.


Időjárás
Ausztráliában változatosak az időjárási viszonyok. Északon trópusi, a középső területeken sivatagi száraz, míg mérsékelt délebbre. A tél májustól októberig tart, és országszerte a július a leghűvösebb. A leghidegebb a hegységekben van, míg a trópusi területeken +5 és 30 fok közötti a téli átlaghőmérséklet. Az ausztrál nyár novembertől áprilisig tart. A kontinens északi részén a december a legmelegebb, míg a délebbi államokban a januárban és februárban kell hőségre számítani.


Elektromos hálózat
Kint is a nálunk használatos 220V-os, 50Hz-es hálózatot használják, tehát bármilyen elektromos dolog működni fog.


Telefon
Ország előhívó: 61 Központi segélyhívó: 000


Öltözködés
Hétköznapi viselet: Az ausztrálok nem viszik túlzásba a \"divatozást\", az iskolában és hétköznap az utcán nyugodtan hordatsz bármilyen hétköznapi viseletet, farmert, pólót stb. Hivatalos öltözködés: Nem kell feltétlenül öltönyt vagy nagyestélyit vigyél magaddal, de ne felejts el, hogy az állás interjúkra illik \"rendesen\" felöltözni (szövetnadrág, klasszikus szoknya, hosszú ujjú ing/blúz stb). A megjelenés még egy diákmunkánál is számít...


Közlekedés
Az ausztrálok az út bal oldalán közlekednek, és a jobbról jövő forgalomnak kell elsőbbséget adniuk, feltéve, ha nincs erre vonatkozó külön jelzés. Ugyanúgy, mint Magyarországon elsőbbséget kell adni a megkülönböztetett jelzéssel közlekedőknek is. Belterületeken 60km/óra, külső területeken, fő országutakon 100-110 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség. Biztonsági öv használata kötelező a vezető és az utasok számára egyaránt, az ittas vezetés tilos, a szabályokat szigorúan betartják. Baleset esetén akár a jogosítványunkat is bevonhatják, ha a véralkohol szint a megengedett 0,05%-nál magasabb. Melbourne-ben két fontos egyedi szabály van. Az egyik, hogy a villamosmegállóban feltétlenül meg kell állni a villamos mögött. A másik, hogy a város egyes kereszteződésében jobbra kanyarodás esetén a kereszteződés bal oldalára kell húzódni. Az úthálózat nagyon jó minőségű. Hosszú kilométereken át jól kiépített, táblákkal ellátott, széles autóutak fedik le az országot. Fizetős autópályák inkább csak a nagyvárosok közvetlen közelében találhatók. Pl.: Sydney és a Kék Hegység (Blue Montains) között. A forgalmas utak mentén sűrűn találhatók szerviz-állomások, amik nagyban megkönnyíthetik az esetleges műszaki hibák elhárítását. A legtöbb balesetet azonban az utakon átvonuló állatok okozzák főleg sötétedés után. Ezért erre külön gondot fordítottak és a belső elhagyatottabb területeken is táblák figyelmeztetnek az állatok vonulására.


Étel - ital
Mivel Ausztrália, zömében angol bevándorlók és a közeli országokból áttelepült emberek hazája, így gasztronómiája is igen kever. A kelet és a nyugat igazi találkozása. Igaz beszélhetünk önálló ausztrál konyháról, mégis olyan mintha minden más nemzet konyhájából apró részleteket, ételeket vennénk ki, s azokat főznénk, sütnénk össze. Napjainkban inkább a keleti konyha (maláj, kínai, vietnami) és az olasz konyha sajátosságaival találkozhatunk leginkább, ha beülünk egy ausztrál étterembe. Az ausztrálok szeretik a különleges ételeket, nem meglepő, a kenguru leves, sült emu, krokodil vagy a vadbölény pörkölt. Az angol szokás náluk is a bőséges reggeliben mutatkozik meg. Ebédre könnyed salátákat, és egyszerű szendvicseket fogyasztanak leginkább. A vacsora náluk is a főétkezés, mint a dél-európai népeknél. A steak-et leginkább félnyersen eszik, zöld körettel. Kedvelik a halakat és tengeri herkentyűket. Melléjük kenyeret, burgonyát és sok zöldségeket esznek. De manapság az sem ritka, hogy valamilyen trópusi gyümölccsel tálalják a sülteket. Szeretik a savanyú, pikáns és csípős ételeket, melyekhez kiváló boraikból fogyasztanak. A tea náluk is fontos ital. Ínyenc fogásnak számít az oposszum (pézsmapatkány) is, párolva, grillezve és sütve egyaránt fogyasztják. A legújabb „trend” az étkezésükben a bozótételek (bush tucker) fogyasztása, amit korábban csak ínséges időkben készítettek el.


Borravaló
Borravalót adni Ausztráliában a legtöbb szolgáltatásért nem szokás. A taxisofőrök, portások, fodrászok nem várják el a borravalót, ennek ellenére előkelőbb éttermekben szokás a pincérnek 10% borravalót adni a jó kiszolgálásért vagy a számla már tartalmazza a 10% szerviz dijat.


Hasznos tanácsok


Diplomáciai képviselet (Ausztrália)
Canberra - Nagykövetség Cím: 17 Beale Crescent DEAKIN, ACT 2600 Előhívó: (00)-(61)-(2) Telefon: 6282-2555 6282-2555 , 6282-3226 6282-3226 Ügyelet: (00)-(61)-(4)-3855-6504 Fax: 6285-3012 Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Fodor Lajos Konzul: Bozsik Béla E-mail: hungcbr@ozemail.com.au Honlap: www.matra.com.au/~hungemb Akkreditált országok: Ausztrália, Új-Zéland


Diplomáciai képviselet (Magyarországon)
1126 Budapest, Királyhágó tér 8-9. IV. em. Előhívó: - Telefon 457-9777 Fax: 201-9792 E-mail: nagykövetség: ausembbp@mail.datanet.hu Vízum Osztály: immigration.budapest@dfat.gov.au Honlap: www.ausembbp.hu

NAPI SZÁLLODA TIPP:

Maldív-szigetek
Medhufushi Island Resort
Medhufushi Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Medhufushi Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Medhufushi Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Medhufushi Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Medhufushi Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő

  FEKVÉS
Medhufushi szigete (kb. 1 km hosszú és kb. 200 m széles) a Meemu-atollon helyezkedik el. Male reptere kb. 130 km-re található innen, hidroplánnal kb. 40 perc alatt érhető el.

SZÁLLODA
A sokak által kedvelt szálláshely csodálatosan illeszkedik az eredeti szigetvilágba, a fehér homokos partot egy kristálytiszta lagúna veszi körül. A szálloda éttermei a „Malaafaiy” főétterem, az „Alfresco” a’la carte étterem, valamint a víz feletti bár, a „Vilu”. További lehetőségek: úszómedence napozóterasszal, nyugágyakkal és fürdőtörölközőkkel a medencénél és a parton, butik, könyvtár, valamint WLAN internet-hozzáférés térítés ellenében.

ELLÁTÁS
Gazdag büféreggeli és svédasztalos vacsora a főétteremben. Teljes panziós foglalás vagy all inclusive foglalás esetén plusz déli büféétkezés. A’la carte ételfogyasztás felár ellenében lehetséges.

SZOBÁK: 120
Duplex Beach Villa: kb. 65 nm (7), sorbungalókban közvetlenül a parton, minden esetben 2 lakrésszel közös terasszal. Ideális több együtt utazó személy, vagy családok számára. Felszereltség: félig nyitott fürdőszoba kinti zuhannyal/ WC, hajszárító, fürdőköntös, tv (lapos képernyős), CD/ DVD-lejátszó, telefon, WLAN térítés ellenében, klímaberendezés, mennyezeti ventilátor, minibár, kávé/teafőző, szobai széf, valamint nagyméretű terasz fa hintaággyal.
Beach Villa: kb. 65 nm (58), a Duplex Baach Villához hasonló, komfortosabb és csak egy lakrészt tartalmaz, egyedülálló.
Water Villa: kb. 60 nm (44), cölöpökre épült, közvetlenül a lagúnában, a Beach Villához hasonló felszereltségű, közvetlen lejárással a tengerhez, plusz fürdőkáddal.
Beach Villa Suite: kb. 178 nm (ebből a kinti rész kb. 42 nm) (8). 2 Beach Villából áll, melyeket egy veranda köt össze, plusz ülőalkalmatosságokkal és fürdőkáddal.

SZÓRAKOZÁS
Hetente többször zenés szórakoztató esteket tartanak.

SPORT ÉS FITNESZ
Az ár tartalma: fitnesz-központ, strandröplabda, asztalitenisz, biliárd, darts. Térítés ellenében: windsurf, wakeboard, kitesurf, vízisí, katamarán vitorlázás, kajak, banáncsónak, nyílt tengeri horgászás.

BÚVÁRKODÁS
Első osztályú búvárterület található a sziget előtti sziklazátonynál. Távolság: kb. 600-700 m, hetente hat alkalommal térítésmentes búvártúrákat szerveznek ide.

SZÉPSÉG & WELLNESS
Kezelések az álomszép, görög mitológiától inspirált Over-Water Spa-ban vehetőek igénybe, különleges wellness-légkörben. Térítés ellenében: masszázsok, különféle kezelések és szépségápolás.

TOBÁBBI EXTRÁK
Az Araamu Travel utasai a Water Villában való megszállás esetén érkezéskor gyümölcstál bekészítést kapnak.
Szülinapjukat tartózkodásuk alatt ünneplő vendégeink születésnapi tortát kapnak. Kérjük, ezt foglalásnál jelezzék!
Visszatérő vendégeink a helyszínen gyümölcskosarat kapnak, valamint 1 üveg borral és egy különleges vacsorával kedveskednek nekik. Kérjük, ezt foglalásnál jelezzék!

ESKÜVŐ ÉS NÁSZUTAS AJÁNLAT
Nászutasok számára a menyasszony szállodai tartózkodásának árából 30% kedvezményt biztosítunk. A szállodában egy üveg bort, egy gyümölcskosarat adunk érkezéskor, valamint a tartózkodás alatt személyenként egy 20 perces masszázst biztosítunk. Kérjük, ez esetben a Beach Villában vagy a Water Villában való elhelyezést válasszák! Az ajánlat legkésőbb 12 hónappal az esküvő után érvényes, az előfoglalási akcióval kombinálható. 
 
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Telefon: (1) 237-0904
Mobil: (20) 990-8060

Araamu Travel
Utazási Iroda

1039 Budapest,
Királyok útja 291.
E-mail:
info@araamutravel.hu
Skype: araamutravel
Nyitva: H-CS: 10-19,
P: 10-18

Dertour Premium Partner
Utazzon Bódi Szilvi ajánlásával az Araamu Travel Utazási Irodával!
BLOG

Exclusive utak - Luxus utazások - Luxus utak
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail:


Araamu Travel


ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
HÍVJA KOLLÉGÁNKAT
SKYPE-ON!
Státusz


Araamu Travel
Luxus utazás
Luxus szállodák
Luxus utak

Araamu Travel
Projektor bérlés!
IDŐJÁRÁS

Kérem írja be az
ország vagy város
nevét

Araamu Travel


 Utazási Iroda - Bali, Mexikó, Maldív szigetek, Thaiföld, Afrika
Araamu Travel Utazási Iroda | Telefon: (06-1) 237-0904 | Fax: (06-1) 237-0905 | E-mail: info@araamutravel.hu | Skype: araamutravel | Engedélyszám: U-000965
Az árváltozás jogát fenntartjuk! - A weboldalon található képek illusztrációk!

Validate GEO-TAGs