Az egzotikus utazások specialistája!
Araamu Travel


Ausztrália utazás

Ausztrália nászút, esküvő

Egy ausztráliai utazás rengeteg programlehetőséget kínál az ideutazók számára: kirándulási lehetőségek lenyűgöző tájakon, Ausztrália városnézés, sivatagi és esőerdő túra, hajókirándulás a világ legszebb korallzátonyai között. Akik pedig keresik az izgalmakat azok különböző extrém túrákat is kipróbálhatnak ausztráliai utazásuk vagy ausztráliai nászút alkalmával. (pld. Sydney kikötői híd megmászása program, esőerdők feletti túra hőlégballonnal, krokodil vadászat, rafting túra őserdei folyókon, Jeep safari a sivatagban, éjszakai pingvin les... és még sorolhatnánk a változatos, igazi kalandokat ígérő programokat. Ausztrália utazás ajánlataink:

Ausztrália utazásról bővebben itt olvashat

Kérjük kattintson az Önt érdeklő szállodára és a lap alján található
ajánlat kérő űrlap segítségével küldje el ajánlat kérését!

ÁRAINK MÁR EGÉSZEN
2016.ÁPRILIS 30-IG ELÉRHETŐEK!

Az adott időpontban elérhető legjobb árakért kérje ajánlatunkat!
Az alábbi árak a repülőjegy árát nem tartalmazzák!

Keresés szálloda név alapján:
Szűrés csillagok alapján:


Indulás: 2015

17 nap / 13 éj

Ellátás: reggeli

kérje ajánlatunk

Indulás: 2015. február 17.

20 nap / 17 éj

Ellátás: reggeli

1.270.000.-Ft/fő-től

Ausztrália utazás

Ausztrália utazás, nászút és esküvő
Ausztrália utazás, nászút és esküvő
Ausztrália utazás, nászút és esküvő

Ausztrália utazás általános leírás

Ausztrália, 7,7 millió négyzetkilométernyi területével az egyik legnagyobb ország és a legkisebb kontinens. Az európai telepesek megjelenése előtt 300 000 benszülött (aboriginal) élt itt törzsi keretek között. Minden törzsnek saját nyelve (több mint 250), kultúrája és hagyományai voltak, melyek a természethez és a földhöz való kötődésüket tükrözték. Bár az európaiak csak 1606-ban találkoztak a földrésszel Torres révén, az óceániai és ázsiai népeknek már volt kapcsolatuk az ittélőkkel. Ausztrália és a benszülöttek sorsa 1770-ben \\\"végzetes\\\" fordulatot vett, amikor Cook kapitány Endeavour nevű hajója lehorgonyzott a későbbi Sydney várostól nem messzi öbölben. Az ország azóta a Brit Nemzetközösség tagja.

Ausztrália fővárosa

Canberra

Ausztrália népessége

kb. 22310250 fő

Ausztrália alapterülete

7 692 030 km2

Ausztrália lakossága

Az ország lakosságának 1%-át az ausztrál bennszülöttek teszik ki, 92% európai, a maradék 7% ázsiai származású.

Ausztrália hivatalos nyelve

angol

Ausztrália vallása

27% római katolikus, 26% anglikán, 24% egyéb keresztény, 13% felekezet nélküli és a fennmaradó 10% egyéb vallást gyakorol.

Ausztrália - Időeltolódás

8-10 óra

Ausztrália fizetőeszköze(i)

Ausztrál Dollár -AUD

Ausztrália - beutazási feltételek

Az aktuális beutazási szabályokról minden esetben kérjük a külügyminisztériumnál érdeklődjenek. Magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Ausztráliába.Az útlevélnek a tervezett kinttartózkodás idejéig érvényesnek kell lennie.

Egészségügy
Az elutazás előtt érdemes átfogó egészségbiztosítást kötni a látogatás időtartamára a magas orvosi költségek miatt. Napozásnál indokolt a szokatlanul erős ibolyántúli (UV) sugárzás elleni védekezés. Magas fényvédő faktorú napozó krém használata ajánlott a bőrrák-veszély miatt.


Időjárás
Ausztráliában változatosak az időjárási viszonyok. Északon trópusi, a középső területeken sivatagi száraz, míg mérsékelt délebbre. A tél májustól októberig tart, és országszerte a július a leghűvösebb. A leghidegebb a hegységekben van, míg a trópusi területeken +5 és 30 fok közötti a téli átlaghőmérséklet. Az ausztrál nyár novembertől áprilisig tart. A kontinens északi részén a december a legmelegebb, míg a délebbi államokban a januárban és februárban kell hőségre számítani.


Elektromos hálózat
Kint is a nálunk használatos 220V-os, 50Hz-es hálózatot használják, tehát bármilyen elektromos dolog működni fog.


Telefon
Ország előhívó: 61 Központi segélyhívó: 000


Öltözködés
Hétköznapi viselet: Az ausztrálok nem viszik túlzásba a \"divatozást\", az iskolában és hétköznap az utcán nyugodtan hordatsz bármilyen hétköznapi viseletet, farmert, pólót stb. Hivatalos öltözködés: Nem kell feltétlenül öltönyt vagy nagyestélyit vigyél magaddal, de ne felejts el, hogy az állás interjúkra illik \"rendesen\" felöltözni (szövetnadrág, klasszikus szoknya, hosszú ujjú ing/blúz stb). A megjelenés még egy diákmunkánál is számít...


Közlekedés
Az ausztrálok az út bal oldalán közlekednek, és a jobbról jövő forgalomnak kell elsőbbséget adniuk, feltéve, ha nincs erre vonatkozó külön jelzés. Ugyanúgy, mint Magyarországon elsőbbséget kell adni a megkülönböztetett jelzéssel közlekedőknek is. Belterületeken 60km/óra, külső területeken, fő országutakon 100-110 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség. Biztonsági öv használata kötelező a vezető és az utasok számára egyaránt, az ittas vezetés tilos, a szabályokat szigorúan betartják. Baleset esetén akár a jogosítványunkat is bevonhatják, ha a véralkohol szint a megengedett 0,05%-nál magasabb. Melbourne-ben két fontos egyedi szabály van. Az egyik, hogy a villamosmegállóban feltétlenül meg kell állni a villamos mögött. A másik, hogy a város egyes kereszteződésében jobbra kanyarodás esetén a kereszteződés bal oldalára kell húzódni. Az úthálózat nagyon jó minőségű. Hosszú kilométereken át jól kiépített, táblákkal ellátott, széles autóutak fedik le az országot. Fizetős autópályák inkább csak a nagyvárosok közvetlen közelében találhatók. Pl.: Sydney és a Kék Hegység (Blue Montains) között. A forgalmas utak mentén sűrűn találhatók szerviz-állomások, amik nagyban megkönnyíthetik az esetleges műszaki hibák elhárítását. A legtöbb balesetet azonban az utakon átvonuló állatok okozzák főleg sötétedés után. Ezért erre külön gondot fordítottak és a belső elhagyatottabb területeken is táblák figyelmeztetnek az állatok vonulására.


Étel - ital
Mivel Ausztrália, zömében angol bevándorlók és a közeli országokból áttelepült emberek hazája, így gasztronómiája is igen kever. A kelet és a nyugat igazi találkozása. Igaz beszélhetünk önálló ausztrál konyháról, mégis olyan mintha minden más nemzet konyhájából apró részleteket, ételeket vennénk ki, s azokat főznénk, sütnénk össze. Napjainkban inkább a keleti konyha (maláj, kínai, vietnami) és az olasz konyha sajátosságaival találkozhatunk leginkább, ha beülünk egy ausztrál étterembe. Az ausztrálok szeretik a különleges ételeket, nem meglepő, a kenguru leves, sült emu, krokodil vagy a vadbölény pörkölt. Az angol szokás náluk is a bőséges reggeliben mutatkozik meg. Ebédre könnyed salátákat, és egyszerű szendvicseket fogyasztanak leginkább. A vacsora náluk is a főétkezés, mint a dél-európai népeknél. A steak-et leginkább félnyersen eszik, zöld körettel. Kedvelik a halakat és tengeri herkentyűket. Melléjük kenyeret, burgonyát és sok zöldségeket esznek. De manapság az sem ritka, hogy valamilyen trópusi gyümölccsel tálalják a sülteket. Szeretik a savanyú, pikáns és csípős ételeket, melyekhez kiváló boraikból fogyasztanak. A tea náluk is fontos ital. Ínyenc fogásnak számít az oposszum (pézsmapatkány) is, párolva, grillezve és sütve egyaránt fogyasztják. A legújabb „trend” az étkezésükben a bozótételek (bush tucker) fogyasztása, amit korábban csak ínséges időkben készítettek el.


Borravaló
Borravalót adni Ausztráliában a legtöbb szolgáltatásért nem szokás. A taxisofőrök, portások, fodrászok nem várják el a borravalót, ennek ellenére előkelőbb éttermekben szokás a pincérnek 10% borravalót adni a jó kiszolgálásért vagy a számla már tartalmazza a 10% szerviz dijat.


Hasznos tanácsok


Diplomáciai képviselet (Ausztrália)
Canberra - Nagykövetség Cím: 17 Beale Crescent DEAKIN, ACT 2600 Előhívó: (00)-(61)-(2) Telefon: 6282-2555 6282-2555 , 6282-3226 6282-3226 Ügyelet: (00)-(61)-(4)-3855-6504 Fax: 6285-3012 Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Fodor Lajos Konzul: Bozsik Béla E-mail: hungcbr@ozemail.com.au Honlap: www.matra.com.au/~hungemb Akkreditált országok: Ausztrália, Új-Zéland


Diplomáciai képviselet (Magyarországon)
1126 Budapest, Királyhágó tér 8-9. IV. em. Előhívó: - Telefon 457-9777 Fax: 201-9792 E-mail: nagykövetség: ausembbp@mail.datanet.hu Vízum Osztály: immigration.budapest@dfat.gov.au Honlap: www.ausembbp.hu

NAPI SZÁLLODA TIPP:

Maldív-szigetek
Veligandu Island Resort
Veligandu Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Veligandu Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Veligandu Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Veligandu Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Veligandu Island Resort - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő

FEKVÉS
A szálloda a 600 m x 150 m nagyságú Veligandu-szigeten található, Észak-Ari-atollon. A mai nevén Alifu-Alifu-atollként emelegetett Ari-atoll a Maldív-szigetek egyik legnagyobbja, mely 80 km hosszan terül el észak-dél irányban. Male reptere a szállodától mintegy 50 km-re van, hidroplánnal 20 perc alatt elérhető.

SZÁLLODA
A Veligandu elnevezés ’nagy homokzátony’-t jelent. A sziget a valóságban is körös-körül álomszép homokos tengerpart által körülvett. Veligandu nevét egy beépítetlen földnyelvnek köszönheti, mely nagy privát helyet biztosít vendégeinek. A szigeten található utak a dús, eredeti növénytakarón keresztül kacskaringóznak, melyek a szállodának különös bájt kölcsönöznek.  A szálláshely kitűnő konyháját két étteremben élvezhetik az itt megszállók: a félig nyitott „Dhonveli” főétteremben, mely homokos aljzatával vendégeinek nemzetközi büféket kínál és a „Madivaru”-ban, mely a víz felett található és ezáltal különösen magával ragadó. Nagyszabású fa teraszán a vendégek kitűnő grill specialitásokat élvezhetnek, valamint tenger gyümölcsét és ázsiai étkeket. Mindemellett a szálloda 1 bárral (melyben könnyű harapnivalók is kaphatóak), 1 úszómedenével nyugányakkal, napernyőkkel és törölközőkkel, valamint egy külön gyermekmedencével, a parton nyugágyakkal, fodrásszal, tv-szobával és olvasószobával és WLAN internet-hozzáféréssel (térítéses) is rendelkezik.

ELLÁTÁS
Az ár a gazdag büféreggelit és a főétteremben való büféebédet és büfévacsorát tartalmazza. A’la carte étteremben való menü felár ellenében vehető igénybe.

SZOBÁK: 81
Water Villa: kb. 58 nm (10), a víz fölé épült cölöpökre. Felszereltség: ülősarok, fürdőszoba káddal/zuhannyal/WC-vel, hajszárító, fürdőköntös, tv (lapos képernyős), DVD-lejátszó, telefon, térítés ellenében internet-kapcsolat, klímaberendezés, mennyezeti ventilátor, minibár, kávé-/teafőző, szobai széf. A nagy ablakfront, mely teljesen kinyitható, kijárást biztosít a privát napozóteraszra.
Jacuzzi Beach Villa: kb. 86 nm (12), renovált, nagyon komfortos egy lakrészes bungalók közvetlenül a tengerparton, terasszal és tengerre néző panorámával. Különben a Water Villához haslonló felszereltséggel, félig nyitott fürdőszobával kád nélkül, plusz jakuzzival.
Jacuzzi Water Villa: kb. 86 nm (54), a Water Villához hasonló, felújított, tágasabb és saját mólóval rendelkező, közvetlenül a lagúnában kialakítva, nagyszabású félig nyitott fürdőszobával jakuzzival a kinti részen, kád nélkül. Kilátás innen a lagúnára és a nyílt tengerre adott. Nagy fa terasz tartozik a villákhoz közvetlen lejáróval a vízhez.

SZÓRAKOZÁS
A héten többször esti szórakozási lehetőség.

SPORT & FITNESS
Az ár tartalmazza: fitnesz-központ, strandröplabda, foci, tollas, asztalitenisz, biliárd.
Térítés ellenében: windsurf, katamarán-vitorlázás, kajak, nyílt tengeri horgászás.

BÚVÁRKODÁS
A szálloda tökéletesen alkalmas búvárkodásra és sznorkerezésre, a közeli zátony részben közvetlenül a szigettel határos. A lagúna az áramlásoktól védett helyen van, így kezdők számára is ideális.  Az Ari-atoll egyik legkedveltebb búvárhelye ez az itt található „bebúvárkodható” Fesdhu Wreck nevű hajóronccsal. A német nyelvű PADI-búváriskola különféle tanfolyamokat hirdet a szállodában, és sznorkerfelszerelés-kölcsönzést is biztosít (térítés ellenében).

SZÉPSÉG & WELLNESS
Víz feletti pavilonokban található a szép „Duniye” spa-részleg, melyben a vendégek a legjobb kezekbe kerülnek, és jótékony kezeléseket élvezhetnek álomszerű környezetben. Térítés ellenében: maszsázsok és kezelések széles választéka.

TOVÁBBI INGYENES SZOLGÁLTATÁSOK
Az Araamu Travel utasai a Jacuzzi Water Villákban az all inclusive ellátást térítésmentesen kapják. Az ajánlat 05.01. és 08.27. közötti tartózkodás esetén érvényes.

ARAAMU TRAVEL SPECIÁLIS AJÁNLAT
05.14. és 07.23. közötti tartózkodás esetén Jacuzzi Water Villa foglalásakor az Araamu Travel vendégei a szállás/ teljes panziós ellátás árából 5% kedvezményt kapnak.

ESKÜVŐ ÉS NÁSZUTAS AJÁNLAT
Nászútjukat e szállodában ünneplő vendégeink érkezéskor egy gyümölcstálat kapnak, valamint a szobában virágdekoráció várja őket. Kérjük, ezt foglalásnál jelezzék!
 
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Telefon: (1) 237-0904
Mobil: (20) 990-8060

Araamu Travel
Utazási Iroda

1039 Budapest,
Királyok útja 291.
E-mail:
info@araamutravel.hu
Skype: araamutravel
Nyitva: H-CS: 10-19,
P: 10-18

Dertour Premium Partner
Utazzon Bódi Szilvi ajánlásával az Araamu Travel Utazási Irodával!
BLOG

Egy japán szálloda, ahol robotok szolgálják ki a vendégek igényeit Egy japán szálloda, ahol robotok szolgálják ki a vendégek igényeit

7 hely, amit látni kell, mielőtt teljesen eltűnnek 7 hely, amit látni kell, mielőtt teljesen eltűnnek

St. Lucia, a könnycsepp alakú sziget St. Lucia, a könnycsepp alakú sziget

Címkefelhő

, A380 luxus lakosztály, Amerika, Antarktisz, AntarktiszPeru, Aruba, Ausztrália, Ausztrália utazás, Ázsia, Bahamák, Bali, Bali nászút, Bali utazás, Barahona, Beau Vallon Beach, Bora Bora, Brazília, Burj Khalifa, Chile, Dél-Afrika, Dél-afrikai Köztársaság, Doha, Dominika, Dominika látnivalók, Dominika utazás, Dubai, dubai rendőrség, Dubai Mall, dubai rendőrség luxussportkocsija, Dubai taxi, Dubai utazás, Dubaj, Emirates, Etihad, Fidzsi-szigetek, first class, Hawaii, Hawaii utazás, Hawaii-szigetek, Henn-na Hotel, Ice Town, India, Izland, Izrael, Japán, jég- és hó témapark, Jordánia, Kambodzsa, Karib-tenger, Karib-térség, Katar, Kína, Kína utazás, közvetlen Bali, közvetlen Dubai, Krüger Park, látványosság, légi, légi "ingatlan", luxus, luxus kabin, luxuslakosztály, Mahé, Maldív, Maldív-szigetek, Maldív-szigetek utazás, Maui, Mauritius, Mauritius utazás, Mexikó, nászút, Nepál, okmányügyintézés, oroszlánokkal séta, Peru, robotizált hotel, Saint Kitts és Nevis, Saint Lucia, Samana Peninsula, Sanghaj, Santo Domingo, Seychelles, Seychelles-szigetek, Seychelles-szigetek utazás, Seychelles-szigeteki utazás, Shanghaj, Sri Lanka, Sri Lanka utazás, St. Lucia, St. Lucia esküvő, St. Lucia utazás, Sun Island, szafari, Tanzánia, új reptér, Új-Zéland, utazás, útlevél ügyintézés, világ legmagasabb épülete, víz alatti szálloda, Wailea, Water Discus Hotel, Zanzibár

Exclusive utak - Luxus utazások - Luxus utak
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail:


Araamu Travel


ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
HÍVJA KOLLÉGÁNKAT
SKYPE-ON!
Státusz


Araamu Travel
Luxus utazás
Luxus szállodák
Luxus utak

Araamu Travel
Projektor bérlés!
IDŐJÁRÁS

Kérem írja be az
ország vagy város
nevét

Araamu Travel


 Utazási Iroda - Bali, Mexikó, Maldív szigetek, Thaiföld, Afrika
Araamu Travel Utazási Iroda | Telefon: (06-1) 237-0904 | Fax: (06-1) 237-0905 | E-mail: info@araamutravel.hu | Skype: araamutravel | Engedélyszám: U-000965
Az árváltozás jogát fenntartjuk! - A weboldalon található képek illusztrációk!

Validate GEO-TAGs