A macskák szigete, az állatbarátok paradicsoma

Ismeretes a mondás, mi szerint aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Ugyan így tekinthetünk az állatokat kedvelőkre is, hiszen aki rajong négy lábú kis kedvencéért, annak szinte biztos, hogy helyén van a szíve. Aki egy utazás szervezésén töri a fejét az egyre nagyobb léptekkel fejlődő Japánba annak egyedülálló élményben lehet része a Macskák-szigetén!

Ez az aprócska kis sziget Japánban található, Miyagi tartományában, amit a térképen ugyan Tashirojima néven találhatunk meg, azonban mindenki csak Macskamennyország-szigetnek nevezi. A szigeten olyan mértékig szaporodtak el a különböző színű és fajtájú félig vad macskák, hogy mostanra már több cica él a szigeten, mint ember.

Ez talán csak számunkra jelent érdekességet, ám Japánban található még több hasonló sziget, ahol nemes egyszerűséggel a macskák átvették az uralmat és garantáltan egérmentes az egész környék. A turisták közkedvelt úti célja Aosima szigete is, ahol minden helyi lakosra 6 macska jut. Erre a szigetre senki nem azért megy, hogy egy finomat egyen az egyik étteremben, vagy beüljön meginni egy kávét, ugyanis az alig 1.5 kmhosszú szigeten a macskákon és a 22 nyugdíjason kívül semmi nincs. Az első macskákat egyébként azért telepítették be a szigetre, hogy a halászhajókon elszaporodott egereket kordában tartsák, azonban ellenség hiányában mostanra már a macskák lettek a sziget urai. 



Ha valaki úgy dönt, hogy egy Japán körutazást szervez magának és szeretne több száz játszó, nyávogó vagy éppen hasukat süttető cicussal együtt fotózkodni, az ki ne hagyja ezt a nem hétköznapi helyet.

Megosztás: