Kikapcsolódás gyerekekkel az elsüllyedt városban

Amikor egy pár úgy dönt, hogy kikapcsolódásra vágyik, nem sok dologgal kell törődniük, viszont ugyan ez a gyermekes családok esetében már egészen másképp van. Ha valaki egy gondtalan vakációt szeretne egész családjával, akkor egy Dubai utazás esetén ez is kivitelezhető.

 

Sokan talán félve indulnának neki gyerekekkel együtt Dubai-ba, mivel az olykor 45-50 °C fokot is elérő hőmérséklet igen megviselheti a gyermekeket. Azonban, ha megfelelően és jól átgondoltan választunk szállást, akkor a felnőtteknek és gyerekeknek is egyaránt tökéletes vakációt nyújthat ez a minden igényt kielégítő úti cél.

Az Atlantisz, azaz elsüllyedt város mítosza ihlette meg Dubai kiemelt tervezőit és így megalkották a jelenleg a földön található egyik legimpozánsabb üdülő komplexumot az Atlantis The Palm nevű szállodát. A szálloda a jellegzetes pálma sziget koronájaként a pálma csúcsában helyezkedik el és a Palm Jumeirach parton mintegy 1,4 km-es privát stranddal is rendelkezik.

 

A szálloda összesen 1539 szobával rendelkezik és az ablakokból lenyűgöző látvány nyílik az Arab-öbölre. Az Atlantis már külsejével is magával tudja ragadni az embert gigantikus méreteivel és egyedi megjelenésével, azonban a csoda a szállodán belül és annak teljes területén éri a felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Víz alatti akvárium, minden igényt kielégítő díjnyertes éttermek, igényes boltok és a Közel-Kelet legnagyobb vízi parkja az Aquaventure garantálják azt, hogy egyetlen percre se unatkozhassunk.

 

A szállodán belül található The Lost Chambers akváriumban a legkülönfélébb vízi élőlényeket láthatjuk testközelből. Találkozhatunk albínó krokodillal, hatalmas rákokkal, méternél is nagyobb rájákkal, medúzákkal és a tengerek mélyén fellelhető szinte összes halfajtával. A rája simogatónál akár meg is érinthetjük a kisebb testű egyedeket.



 

A szálloda mögött található az Aquaventure vízipark, ahol kedvünkre válogathatunk a számtalan vízi kaland közül. Részt vehetünk 1 vagy 2 fős úszógumis lecsúszásokon, de akár tehetünk túrákat a teljes parkot behálózó vízi barlangok egyikében is, ahol olykor heves hullámzásokkal vagy meredek lejtőkkel is szembe találhatjuk magunkat. A biztonság garantált, ugyanis szinte 15 méterenként áll egy vízi mentő, ha esetleg valakinek szüksége lenne a segítségükre. A valódi izgalmak és a garantáltan sikítós élmény azonban a The Tower Of Neptun épületben várja az ide látogatókat. 



Aki már eléri a 120 cm-es magasságot és érez magában elegendő bátorságot, lecsúszhat a toronyból induló őrült csúszdák egyikéből. Ha már ez sem adott volna elegendő adrenalin löketet, akkor a The Leap Of Faith elnevezésű fő csúszdát javasoljuk, amihez még a sorban állás sem mondható hosszadalmasnak, ami teljesen érthető is. 



Itt az építmény legmagasabb részénél csúszhatunk ki a jellegzetes szobor száján olyan meredeken, hogy szinte átérezhetjük a szabadesés élményét. A csúszda alján aztán átsiklunk a cápákkal, rájákkal és egyéb úszó teremtményekkel tarkított akváriumon (persze csak egy csőben), míg végül egy medencébe érkezünk.

 

A kisebb gyermekekkel érkezőknek sem kell attól tartaniuk, hogy Dubai utazásuk során szárazon megússzák ezt a kalandot, ugyanis kialakításra került egy vízi játszótér kifejezetten az apróbb termetűek számára, ahol mini csúszdák, mászókák és két vizet nyakunkba zúdító dézsa is a felejthetetlen élményről gondoskodik.

 

A park területén a számtalan vizes élmény és csúszda mellett még akár részt vehetünk rája simogatáson, cápa szafarin vagy átcsúszhatunk a park felett egy 20 méteres magasságban kifeszített kötélen.

Ha a kiadós testmozgás közepette megéheznénk, akkor az Aquaventure területén kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb étkezők, kávézók, snack árusok és fagylaltozók kínálatából.

Amíg a gyermekek önfeledten csúszdáznak és felfedezik maguknak a park teljes területét, addig a felnőttek akár megmártózhatnak az Atlantisz privát fehér homokos parttal rendelkező strandjában. Itt akár egy örök élményt jelentő fotót is készíttethetünk magunkról egy delfinnel karöltve.

Úgy gondoljuk, hogy a most felsorolt számtalan program és kikapcsolódási lehetőség (melyek közül csak néhányat tudtunk kiragadni) biztosíték arra, hogy egy családos Dubai utazás mindenkit egyaránt ki tud kapcsolni és minden téren a teljesen a maximumot nyújtja felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.        

Megosztás: