Az egzotikus utazások specialistája!
Araamu Travel


Brazília utazás

Brazília nászút, esküvő

Brazília a Föld legnagyobb országai közé tartozik. Nevét egy az országban található fafajtáról kapta. Az ország a Forró- és a Mérsékelt-övbe esik, ahol több éghajlati típussal is találkozunk. Az egyenlítő mentén egyenlítői klímával találkozunk, itt mindennaposak az esők. A folyók rendkívül bővizűek, itt találhatjuk a Föld leghosszabb (6800 km) és legbővizűbb folyóját az Amazonast. Brazília tengerpartjai igen kedveltek a turisták körében, rengetegen látogatnak el ide évről-évre. Brazília utazásuk vagy Brazília nászút során sokan keresnek kihívást az amazonasi esőerdő felderítésével, ahol akár az Amazonason és a számtalan kisebb folyón hajótúrára is lehet menni. Gyönyörű látványt nyújt a világ legnagyobb vízesése az Iguacu, valamint a 628 m magas Itatinga, a 524 m magas Pilao és a 404 m magas Glass vízesések. Világszerte ismert a Rio de Janeiro-nál található Cukorsüveg-hegy, mely több száz méterrel magasodik a város fölé. Ugyanitt találjuk a híres Megváltó Krisztus szobrot, mely a város feletti egyik magaslaton (Corcovado-hegy) áll. A tengerparti városokban igen hangulatos vendéglőkkel és utcákkal találkozhatunk, itt igazán pergő az éjszakai élet. Brazília utazás és Brazília nászút ajánlataink:

Brazília utazásról bővebben itt olvashat

Kérjük kattintson az Önt érdeklő szállodára és a lap alján található
ajánlat kérő űrlap segítségével küldje el ajánlat kérését!

ÁRAINK MÁR EGÉSZEN
2016.ÁPRILIS 30-IG ELÉRHETŐEK!

Az adott időpontban elérhető legjobb árakért kérje ajánlatunkat!
Az alábbi árak a repülőjegy árát nem tartalmazzák!

Keresés szálloda név alapján:
Szűrés csillagok alapján:

Indulás: 2015.11.25.-2011.10.31.

11 nap / 9 éj

Ellátás: félpanzió

Brazília nyaralás

kérje ajánlatunk

Indulás: 2015.11.25.-2011.10.31.

11 nap / 9 éj

Ellátás: félpanzió

Brazília üdülés

kérje ajánlatunk

Indulás: 2015

14 nap / 11 éj

Ellátás: reggeli

kérje ajánlatunk

Indulás: 2015

11 nap / 8 éj

Ellátás: reggeli

kérje ajánlatunk

Indulás: Egész évben

17 éj

Ellátás: félpanzió

kérje ajánlatunk

Indulás: Egész évben

16 éj

Ellátás: félpanzió

kérje ajánlatunk

Indulás: Egész évben

10 éj

Ellátás: félpanzió

kérje ajánlatunk

Indulás: Egész évben

14 éj

Ellátás: félpanzió

kérje ajánlatunk

Indulás: Egész évben

11 éj

Ellátás: félpanzió

kérje ajánlatunk

Brazília utazás

Brazília utazás, nászút és esküvő
Brazília utazás, nászút és esküvő
Brazília utazás, nászút és esküvő

Brazília utazás általános leírás

Brazília hosszú éveken át a trópusi paradicsomot szimbolizálta az európai emberek számára. Nem is véletlenül: fekvése, éghajlata, népe és nem utolsósorban természeti szépségei indokolták ezt. Brazília a világ ötödik legnagyobb országa, Dél-Amerikának majdnem a felét foglalja el. Földrajzilag az ország négy részre osztható: Az Atlanti-óceán partvidékének keskeny, hosszú sávja (7408 km), a Planalto Brasileiro hegyvidék az ország belsejében, az Amazonas-medence, és a Paraguay-medence. Brazília minden téren igen kevert ország, mert kultúrák találkozópontjává vált a történelem folyamán. Ez adja azonban érdekességét, vonzerejét, sokszínûségét.

Brazília fővárosa

Brazíliaváros

Brazília népessége

kb. 187.078805 fő

Brazília alapterülete

8 547 404 km2

Brazília lakossága

- európai leszármazottak (55%),mulattok (38%), afrikai leszármazottak (6%)

Brazília hivatalos nyelve

portugál

Brazília vallása

római katolikus

Brazília - Időeltolódás

Budapesthez viszonyítva: március-szeptember: -5, október-február: -3 óra

Brazília fizetőeszköze(i)

Brazil real (BRL)

Brazília - beutazási feltételek

Brazília nem kér beutazó vízumot a magyar útlevéllel utazó magyar állampolgároktól turizmus (üdülés) céljából történő beutazás, valamint üzleti utazás (rövid ideig tartó tartózkodással, és Brazíliában történő pénzkereseti tevékenység nélkül), illetve konferencián való részvétel esetén, (amennyiben a részvételért nem kap díjazást) abban az esetben, ha: - Brazília területén nem folytat pénzkereseti tevékenységet; - nem akar Brazíliába emigrálni; - legfeljebb 90 napot tölt Brazíliában. Azoknak a magyar állampolgároknak, akik Brazíliába szeretnének utazni, és utazásuk célja nem turizmus, nem üzleti út (rövid ideig tartó tartózkodással, és Brazíliában történő pénzkereseti tevékenység nélkül), és nem konferencián történő részvétel (díjazás nélkül), fel kell keresniük a Budapesti Brazil Nagykövetség konzuli osztályát, hogy tájékozódjanak a szükséges intézkedésekről. Minden külföldi állampolgárnak, aki filmkészítés, kiskorú gyermek örökbefogadása vagy kereskedelmi hajóra történő beszállás céljából szeretne Brazíliába utazni (és nem rendelkezik Nemzetközi Hajós Szolgálati Igazolvánnyal), vízumot kell igényelnie.

Egészségügy
Magyarország és Brazília között nincs olyan megállapodás, amely ingyenes orvosi ellátást biztosítana a magyar utazóknak. Ezért okvetlenűl ajánljuk mindenkinek, hogy egészség- és balesetbiztosítás nélkül ne induljon útnak. A közkórházakban rendkívűl rossz az ellátás, a magánkórházak pedig különféle összegű kauciók letétbe helyezéséhez (egyszerűbb esetben 2.500 USD, műtét szükségessége esetén minimum 5.000 USD, intenzív osztály esetén minimum 10.000 USD) és készpénzfizetéshez kötik a beteg felvételét. Ugyancsak rendkívűl drága a sürgősségi fogászati ellátás.


Időjárás
Brazília a Föld déli féltekén fekszik, tehát az évszakok hozzánk képest fel vannak cserélve. Legmelegebb januárban van, leghidegebb augusztusban. Szintén északra tartva a hőmérséklet emelkedik és fordítva. Az egyenlítői térségben az Amazonas körűl meleg van egész évben. Tanácsos utazni november végén vagy december elején, amikor is legszebb a természet (mint nálunk tavasszal). A csapadék mennyisége a évszaktól függ, de a meleg hónapokban gyakran találkozhatunk tropikus esőkkel, főleg a tengerpatok közelében.


Elektromos hálózat
Az elektromos hálózat néhány brazil városban 110 V-os, máshol 220 V-os. A frekvencia Brazíliában 60 Hz, AC. Sáo Paulóban, Rio de Janeiróban, Porto Alegreben, Manausban és Florianápolisban az elektromos berendezések iltaliban 110 V-os feszültséggel működnek; Brazíliavárosban és Recifében pedig 220 V-ossal. Mindig érdemes a szállodát még azelett megkérdezni, hogy egy elektromos készüléket bekapcsolnánk. Néhány hotel 110 V és 220 V-os konektorral is rendelkezik. Az elektromos konnektorok Brazíliában lehetnek amerikai típusúak, lapos villájú dugónak, vagy európai típusuak, kerek villájú dugónak; a konnektorok általában mindkét típussal működnek. A konnektor harmadik kimenetet is igényelhet (föld-kimenet).


Telefon
Előhívószám: +55


Öltözködés


Közlekedés
Autóbusz közlekedés : Az Amazonas-alföldet kivéve ez a leggyakoribb közlekedési eszköz. A szolgáltatások jók, a buszok tiszták és gyakran közlekednek. A sofőrök jól vezetnek és a sebességhatár 80km/ó-ba van szabályozva. Az autóbuszuk minden nagyobb helyre közlekednek (Rio és Sao Paulo között minden 15 percben). A legjobb utak az ország déli részén és a part mentén vannak, a legrosszabbak az Amazonas vidékén és az ország északkeleti részén. Az autóbusz társaságokból sok van, ezért jó, ha utazás előtt összehasonlítjuk az árakat. Közúti közlekedés: Az autóval történő közlekedés nem a legbiztonságosabb Brazíliában, főleg éjszaka, amikor is rengeteg jószág van az utakon és nem látni a nagyobb gödröket sem. Nem biztonságos az autópálya Rio de Janeiro és Sao Paulo között, ahol a sofőrök gyakran nagy sebességgel közlekednek. Az autóval történő közlekedéskor jó, ha magunknál tartjuk a papírjainkat a kötelező biztosítást, főleg ha rendőrökkel találkozunk. Itt a helyi jogosítványokat használják, de jó, ha van nemzetközi jogosítványunk. Az autókölcsönzéshez szükséges, hogy elérjük a 25 éves kort néhol elég a 21, bankkártya és jogosítvány, ahonnan származunk (néhol nem elég a nemzetközi). Vizi közlekedés: Az Amazonas vidéke a világ utolsó bástyája a folyami közlekedésben. A folyók és patakok a hely útjai. Rengeteg hajót és csónakot találhatunk itt. Brazília több helyén olyan hajókat találhatunk, amik Rio San Franciscóba mennek. A Pantanal vidékén történő hajókázás nagy élménnyel kecsegtet. Vasúti közlekedés: Annak ellenére, hogy mostanában csökkentették a járatok számát és csak tehervonatok járnak nagyobb mértékben, van néhány hely, amit nem szabad kihagyni, mint pl. Curitiba-ból Paranaguán-ba vagy Belo Horizonte-ból Vitóriába.


Étel - ital
A rizs és a bab dominál, amit általában sült marhához, csirkéhez és halhoz tálalnak fel. Az ételkülönlegességeik közé tartozik a kókusztejjel ízesített tengeri hal, a moqueca, a babos sült, a feijoada, valamint a hagymával és borssal fűszerezett zöldség, a caruru. Leves helyett előételként inkább olívaolajjal és borecettel megöntözött salátákat esznek. Gyümölcsökből készítenek frissen préselt, cukrozott üdítőitalokat (suco natural), és igen kedvelt a jégen tárolt zöld kókuszdió leve, ami utcai árusoknál kapható. A gyenge minőségű brazil borokkal szemben nagyon ízletes és finom a helyi könnyű, világos sör. A valódi brazil kávé nem hasonlít az európai presszókávéhoz: stampedlihez hasonló keskeny üvegpoharakban szolgálják fel, amit egynegyedéig cukorral töltenek, majd ráöntik az egyébként is édes kávét.


Borravaló
Az éttermekben adott borravalót általában beszámítják a számlába, ez általában az eredeti ár 10%-a. Ajánlatos 1-1 reált adni a szállodai londinereknek és szobalányoknak. Egyes városokban a taxisofőrök fel vannak hatalmazva arra, hogy plusz költséget számítsanak fel a csomagok hordására, de ezért nem várnak borravalót.


Hasznos tanácsok


Diplomáciai képviselet (Brazília)


Diplomáciai képviselet (Magyarországon)
Cím: Budapest, Délibáb u. 30. 1062 Telefon: (00361) 351-00-60 (00361) 351-00-60 , 351-00-61, 351-00-62 Fax: 351-00-66 E-mail: hunbrem@ind.eunet.hu

NAPI SZÁLLODA TIPP:

Maldív-szigetek
Lily Beach Resort & Spa
Lily Beach Resort & Spa - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Lily Beach Resort & Spa - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Lily Beach Resort & Spa - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Lily Beach Resort & Spa - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő
Lily Beach Resort & Spa - Maldív-szigetek utazás, nászút és esküvő

  FEKVÉS
Az álomszép, 600 m hosszú és 110 m széles Huvahendhoo-sziget Délkelet-Ari-atollon található. Male reptere kb. 80 km-re van innen, hidroplánnal a sziget kb. 25 perc alatt elérhető.

SZÁLLODA
E kis Maldív-sziget szép partszakaszai és mély benyomást keltő víz alatti világa miatt igen kedvelt. A szigetet behálózó utak sűrű növényrengetegen vezetnek át. A szállodának félig nyitott étterme van (a „Lily Maa” nemzetközi konyhával), mely aljzata homok, és ahonnan remek kilátás nyílik a lagúnára. Itt fantasztikus büfé/menü-étkezésekre nyílik lehetőség, élő főzőbemutató állomásokkal. A „Tamarind” a’la carte étterem exkluzív ételei mellett kitűnő borválasztékkal is rendelkezik. A sziget további létesítményei: 3 bár, 2 feszített víztükrű medence nyugágyakkal és törölközőkkel, külön gyermekmedence, butik, tv-szoba, CD-/DVD-kölcsönző, ingyenes WLAN internetkapcsolat, betegellátó.

ELLÁTÁS
All inclusive.

SZOBÁK: 119
Beach Villa: kb. 68 nm (ebből a kinti rész kb. 25 nm) (57), bungalókban, minden esetben két lakrész együtt. A villák elegáns kialakításúak, komfortosan, természetes anyagokból készült berendezésekkel felszereltek: félig nyitott fürdő zuhannyal/ WC-vel, jakuzzis fürdőkád, kabinos kinti zuhany, fürdőköntös, hajszárító, tv (lapos képernyős), CD-/ DVD-lejátszó, klíma, mennyezeti ventilátor, minibár, kávé-/teafőző, eszpresszógép, részben tengerre néző terasz nyugágyakkal.
Családi Beach Villa: Két villa összekötő ajtóval.
Lagoon Villa: kb. 90 nm (ebből a kinti rész kb. 50 nm) (16), a Beach Villához hasonló, cölöpökre épült a víz szintjére, fa terasszal rendelkezik, a vízhez való közvetlen lejáróval, kilátással a lagúnára.
Deluxe Water Villa: kb. 126 nm (ebből a kinti rész kb. 20 nm) (36), a Lagoon Villához hasonló, egyedül álló, egy stég mentén cölöpökre épült a lagúnában (a következő villához való távolsága kb. 5 m). Nagyon modern, elegáns berendezésű, zárt fürdővel, fa terasszal, rajta saját medencével és közvetlen lejárattal a közeli zátonyhoz.
Sunset Water Suite: kb. 182 nm (ebből a kinti rész kb. 35 nm) (4), a Deluxe Water Villához hasonló, de tágasabb, külön nappali- és hálórésszel, nagyobb medencével, komornyik-szolgálattal.

SZÓRAKOZÁS & KIRÁNDULÁSOK
Az ár tartalmazza: alkalmanként esti szórakozás élőzenével, diszkóval. Térítés ellenében: szigetkirándulások.

SPORT & FITNESS
Az ár tartalmazza: fitnesz-központ, kivilágított teniszpálya, asztalitenisz, strandröplabda, biliárd, darts, windsurf, katamarán-vitorlázás, kajak, vízibicikli, naplemente-horgászat. Térítés ellenében: vízisí, banáncsónak, kiteszörf, wakeboard.

IDEÁLIS BÚVÁROKNAK
A közeli zátony csak 15-30 m távolságra van, és ideális sznorkerezési és búvárkodási feltételeket biztosít. A sznorkerfelszerelést az ár tartalmazza. Német nyelvű búváriskola (PADI) térítés ellenében. Több mint 40 csodás búvárhely.

BEAUTY & WELLNESS
A modern „Tamara Spa by Mandara” a víz fölé épült, és megfelelő nyugalmat és ellazulást biztosít. Élvezze a hét víz fölött kialakított pavilonokban a különféle kezeléseket! Az ár tartalmazza (foglalt kezelés esetén) a szaunát és a gőzfürdőt is. Térítés ellenében: különböző kezelések, alkalmazások.

AZ ÁR TOVÁBBI TARTALMA
Az Araamu Travel utasainak szabad bejárása van a „Maldivian Air Taxi” társalgójába, mialatt hidroplánjukra várnak.

PLATINUM ALL INCLUSIVE
Gazdag büféreggeli, délben és este büfé vagy menü a főétteremben, valamint snack-ek, alkoholmentes italok (tea, kávé, ásványvíz, friss gyümölcslé, üdítő) és alkoholos italok (sör, bor, szeszes italok – minden esetben prémium márkák – koktélok, pezsgő), „Vibes Bar” 10-24 óráig, „AQVA Pool Bar 10-22:30-ig, „Spirit Bar & Lounge” 10-1 óráig. Minden bárban 4 cigarettamárka elérhető, minibár, 1 a’la carte vacsora a „Tamarind” étteremben, valamint két kirándulás, mely egy listából választható.

ESKÜVŐ ÉS NÁSZUTAS AJÁNLAT
Speciális ajánlat.
Nászútjukat itt töltő vendégeink érkezéskor egy üveg pezsgőt kapnak és egy kis sütit, valamint tartózkodásuk alatt egy naplemente-koktélt, egy gyertyafényes vacsorát, egy 50 perces partnermasszázst és további kis meglepetéseket. A minimum tartózkodási idő 5 éj. Kérjük, erre vonatkozó igényüket foglaláskor jelezzék!

IDEÁLIS CSALÁDOK SZÁMÁRA
Családi Beach Villa: 2 Beach Villa, köztük összekötő ajtóval.
Kölyökklub: 4 és 12 év közötti gyermekek számára, minden nap 9-18-ig nyitva. A kölyökklub klimatizált belső játszórésszel, valamint árnyékos kinti játszótérrel is rendelkezik. Sok tevékenység és kirándulás az árban.
 
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Telefon: (1) 237-0904
Mobil: (20) 990-8060

Araamu Travel
Utazási Iroda

1039 Budapest,
Királyok útja 291.
E-mail:
info@araamutravel.hu
Skype: araamutravel
Nyitva: H-CS: 10-19,
P: 10-18

Dertour Premium Partner

BLOG

Exclusive utak - Luxus utazások - Luxus utak
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail:


Araamu Travel

Utazzon Bódi Szilvi ajánlásával az Araamu Travel Utazási Irodával!
ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
HÍVJA KOLLÉGÁNKAT
SKYPE-ON!
Státusz


Araamu Travel
Luxus utazás
Luxus szállodák
Luxus utak

Araamu Travel
Projektor bérlés!
IDŐJÁRÁS

Kérem írja be az
ország vagy város
nevét

Araamu Travel


 Utazási Iroda - Bali, Mexikó, Maldív szigetek, Thaiföld, Afrika
Araamu Travel Utazási Iroda | Telefon: (06-1) 237-0904 | Fax: (06-1) 237-0905 | E-mail: info@araamutravel.hu | Skype: araamutravel | Engedélyszám: U-000965
Az árváltozás jogát fenntartjuk! - A weboldalon található képek illusztrációk!

Validate GEO-TAGs