Szaúd-Arábiában, Dzseddában hozzákezdenek a világ legmagasabb épületéhez. A Királyság torony a tervek szerint 183 méterrel nyúlik majd magasabbra a mostani rekordernél, a dubaji Burdzs Kalifánál.

A tervezett költségvetés 1 és negyed milliárd dollár, a tervezett magasság több...



Dubajban már jóváhagyták az újabb extravagáns épület terveit és költségvetését, mely a rendőrségi múzeumnak adna helyet. A négy szintes épületben a meglévő rendőrségi múzeum anyaga és a nem titkosított dokumentumok kerülnének.



A dubaji rendőrség abszolút kilóg az átlagból, hiszen a rendőrök luxussportkocsikkal furiká...

Dubai utazásunk során nem mindennapi módon hívhatunk taxit. A Dubai Smart Taxi névre keresztelt androidos alkalmazásnak hála már a bejelentkezést követően a mobiltelefon megrázásakor továbbítjuk a GPS koordinátáinkat a legközelebbi taxi sofőrnek. Ezután egy visszaigazoló sms-ben megkapjuk a taxis nevét és telefonszámát.

...

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa eddig sem fukarkodott a világ legjeivel és úgy tűnik, hogy most sem fog csalódást okozni. A világ legnagyobb területű bevásárlóközpontja, a Dubai Mall után most aMall of the World, azaz egy klimatizált gyaloglóváros megépítésére készülnek. 
...

A tavaly ősztől Budapest és Dubai között közlekedő közvetlen Emirates járatok 2015. június 1-jétől az eddigi kétosztályos Airbus A330-200-as repülőgépeket háromosztályosokra cseréli. Ez a bővítés azt jelenti, hogy a légitársaság már három osztályon várja az utasokat a Dubai utazás során, vagyis 12 First Class, 42 Business Class ülőhely áll majd az utasok rendelkezésére a 183 fős turista osztály mel...

Dubai már többször bebizonyította, hogy a legek városa: otthont ad a világ legmagasabb épületének, a világ legnagyobb területű bevásárlóközpontjának és hamarosan egy újabb emberi kéz alkotta csodának lehetünk a szemtanúi. A leggazdagabb emírség egy félig elsüllyedt szálloda megépítésére készül, aminek felsőbb szintjei kilógnak a vízből, azonban az alsó szintek szó szerint a víz alatt lesznek....

2015. június 3-tól naponta közlekedő járatot indít az Emirates az indonéz szigetvilág egyik legnépszerűbb nászutas desztinációjára, Balira! Ezzel együtt ez lesz a 148. célállomása a világ egyik legdinamikusabban növekvő légitársaságának. 
...

A hazai gazdaságot némileg megviselő és emberi felháborodást kiváltó, boltok vasárnapi zárva tartása bizony jócskán rányomta bélyegét a hazai bevásárlóközpontokra is. De mit tehet az, aki egy komplett hétvégét csak arra szánna, hogy időt, pénzt és energiát nem sajnálva üzletről üzletre járva beszerezne néhány tucat új ruhát és kiegészítőt?

Talán meglepő a vá...

A napokban az Emirates légitársaság bejelentette, hogy rövidesen elindítja a Világ leghosszabb menetrend szerinti járatát a levegőben. Ez a rekord több részében is egyedülállónak számít, ugyanis a Dubai és Panamaváros közötti járat köztes leszállások beiktatása nélkül fog egy huzamban 17 óra 35 percet utazni, ami kb. 13.800 kilométer...

Aki csak néhány információval rendelkezik Dubairól, az bizonyára úgy gondolja, hogy ahol ilyen mérhetetlen gazdagság van ott valószínűleg a pénzt is ész nélkül szórják.Egy dubai utazásunk alkalmával azt valóban megtapasztalhatjuk, hogy megállás nélkül é...

Azt már többször megtapasztalhattuk egy Dubai utazás alkalmával, hogy számtalan érdekességgel és furcsasággal találkozhatunk az Arab Emirátusok területén, így már szinte nem is meglepő (sőt talán kézenfekvő), hogy egy lu...

...

A cég eddig csak széles törzsű gépeket üzemeltetett, de a jövőben Airbus A320-as vagy Boeing 737-esek érkezhetnek a flottába.
...

A 16 emeletes szálloda 477 szobája és pár lakosztálya egyszerű, mégis ízlésesen elegáns berendezésű, lélegzetelállító kilátással az Arab-öbölre.


Az üdülőhelyről könnyen megközelíthető Dubai üzleti negyede és számos turisztikai látványosság.

...

2017 első negyed évében a szállodai foglaltság elérte a 86,3%-ot Dubaiban. Ez 2,7%-os növekedés a tavalyi évhez képest. Ennek oka az is, hogy a kínai és az orosz állampolgároknak vízumot biztosított az ország, így könnyítve meg a Dubai utazásukat.
...