Új japán mágnesvasút
A Japánban már jól ismert Sinkanszen nevű 320km/órával közlekedő távolsági gyorsvonatok után, most újabb szenzációval rukkolt elő a kelet-ázsiai szigetország. Az500 km/órával száguldó szélsebes mágnesvasút egyelőre csak az Uenohara és Fuefuki közötti 27 mérföldes útvonalon közlekedik, hogy még az üzembe helyezés előtt minden hibát kiküszöböljenek.&nbsp...

Az elmúlt egy évben számos, az eddig megszokott nevezetességektől merőben eltérő létesítményt húztak fel világszerte. A technika rohamos fejlődésével párhuzamosan, az igények is megnőttek és ma már nem feltétlenül csak látni szeretnénk, de tapasztalni is.

Guangzhou Circle...

Elképzelte már valaha, milyen lenne, ha megérkezéskor a hotel bejáratánál robot köszöntené, ha a robotrecepciósnál jelentkezne be, robothordár vinné a szobájába a bőröndöket, és az ott töltött idő alatt is robot érdeklődne az igényeiről? Japánban megteheti.
Hideo Sawada olyat akart létrehozni, amivel sehol máshol nem találkozhattunk eddig a világon. Így gondolt egy merés...

Ismeretes a mondás, mi szerint aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Ugyan így tekinthetünk az állatokat kedvelőkre is, hiszen aki rajong négy lábú kis kedvencéért, annak szinte biztos, hogy helyén van a szíve. Aki egy utazás szervezésén töri a fejét az egyre nagyobb léptekkel fejlődő Japánba annak egyedülálló élményben lehet része a Macskák-szigetén!

...

Minden tavasszal megcsodálhatjuk Japánban a Sakura (cseresznyevirágzás) ünnepét. A sakura Japán nemzeti szimbóluma, nagyon sok művészeti alkotás témája. Japánban sok fajta cseresznyefa létezik, de legtöbbjük csak pár napot virágzik. Ezt a kiemelt időszakot a japánok hanami-nak nevezik, mely egy egyszerű tevékenységet jelent: leülni a fa alá és élvezni a rengeteg virág látványát. Kikapcsolódunk, pihenünk. Itt a ter...