Szaúd-Arábiában, Dzseddában hozzákezdenek a világ legmagasabb épületéhez. A Királyság torony a tervek szerint 183 méterrel nyúlik majd magasabbra a mostani rekordernél, a dubaji Burdzs Kalifánál.

A tervezett költségvetés 1 és negyed milliárd dollár, a tervezett magasság több...

Több éves csúszás után júniustól fokozatosan az utasok is birtokukba vehetik Katar új nemzetközi repülőtere.

A Bechtel Group által tervezett új repülőteret majdnem kilenc évig építették. Várhatóan 50 millió utas fog megfordulni 2016-ig a felújított terminálokba...



Dubajban már jóváhagyták az újabb extravagáns épület terveit és költségvetését, mely a rendőrségi múzeumnak adna helyet. A négy szintes épületben a meglévő rendőrségi múzeum anyaga és a nem titkosított dokumentumok kerülnének.



A dubaji rendőrség abszolút kilóg az átlagból, hiszen a rendőrök luxussportkocsikkal furiká...

Dubai utazásunk során nem mindennapi módon hívhatunk taxit. A Dubai Smart Taxi névre keresztelt androidos alkalmazásnak hála már a bejelentkezést követően a mobiltelefon megrázásakor továbbítjuk a GPS koordinátáinkat a legközelebbi taxi sofőrnek. Ezután egy visszaigazoló sms-ben megkapjuk a taxis nevét és telefonszámát.

...

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa eddig sem fukarkodott a világ legjeivel és úgy tűnik, hogy most sem fog csalódást okozni. A világ legnagyobb területű bevásárlóközpontja, a Dubai Mall után most aMall of the World, azaz egy klimatizált gyaloglóváros megépítésére készülnek. 
...

Sanghaj, Putung nevű városrésze a világ legnagyobb alapterületű, mintegy 300 ezer m2-nyi tematikus park megépítésére készül. A hatalmas terület a sarkkörök páratlan élővilágát, klímáját és történetét fogja bemutatni.

...

Az utazni vágyók manapság már önállóan is képesek gyorsan és egyszerűen lebonyolítani egy komplett utazást az interneten. Legalábbis, ezt sugallja a legtöbb foglalással foglalkozó portál… Ám, ha jobban belegondolunk, számos buktatója lehet egy ilyen eljárásnak, amikre ha nem figyelünk, több tízezer forintunk bánhatja. 
A legnépszerűbb szállásfoglalással tevékenykedő oldalak árai...

Mahé legnépszerűbb partszakaszán, a Beau Vallon Beach-en nyitotta meg kapuit a legújabb ötcsillagos szálloda, a Savoy. A 6300 m2-en elterülő komplexumban 163 szoba található, köztük penthouse típusú lakosztály is. A szobák mérete 40 és 80 négyzetméteres, egyedül a penthouse foglal el, mintegy 190 m2-nyi területet. A Seychelles-szigetek legnagyobb medencéjével...

Az elmúlt egy évben számos, az eddig megszokott nevezetességektől merőben eltérő létesítményt húztak fel világszerte. A technika rohamos fejlődésével párhuzamosan, az igények is megnőttek és ma már nem feltétlenül csak látni szeretnénk, de tapasztalni is.

Guangzhou Circle...

A Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Maui keleti partvidékén létezik egy érintetlen kis város, Hana. A településre vezető út, a Hana Highway a legendás autóút 1927-ben épült, amiről a helyiek úgy tartják, ha valaki Mauin jár, akkor ezt az utat nem lehet kihagyni. ...

A tavaly ősztől Budapest és Dubai között közlekedő közvetlen Emirates járatok 2015. június 1-jétől az eddigi kétosztályos Airbus A330-200-as repülőgépeket háromosztályosokra cseréli. Ez a bővítés azt jelenti, hogy a légitársaság már három osztályon várja az utasokat a Dubai utazás során, vagyis 12 First Class, 42 Business Class ülőhely áll majd az utasok rendelkezésére a 183 fős turista osztály mel...

Dubai már többször bebizonyította, hogy a legek városa: otthont ad a világ legmagasabb épületének, a világ legnagyobb területű bevásárlóközpontjának és hamarosan egy újabb emberi kéz alkotta csodának lehetünk a szemtanúi. A leggazdagabb emírség egy félig elsüllyedt szálloda megépítésére készül, aminek felsőbb szintjei kilógnak a vízből, azonban az alsó szintek szó szerint a víz alatt lesznek....

2015. június 3-tól naponta közlekedő járatot indít az Emirates az indonéz szigetvilág egyik legnépszerűbb nászutas desztinációjára, Balira! Ezzel együtt ez lesz a 148. célállomása a világ egyik legdinamikusabban növekvő légitársaságának. 
...

St. Lucia a Karib-térség egyik gyöngyszeme, ami leginkább azoknak az utazóknak kelti fel a figyelmét, akik nem Punta Cana, Varadero és Cancun strandjaihoz hasonló kommersz helyre szeretnének menni, hanem egy különlegesebb úti célra vágynak. 
...

Kétség sem fér hozzá, a globális felmelegedés kártékony hatással van Földünkre. Akárcsak valamennyi állatfaj, úgy válhat veszélyeztetetté számos természeti látványosság is. Hiszen nézzük csak: a hullámok már most szigeteket mosnak el a Csendes-óceán déli részén, a partmenti városok és a mélyebben fekvő országok katasztrofális áradásokat élnek át, a szélsőséges időjárási jelenségek (pl. a hurrikánok) egyre gyakori...

A hazai gazdaságot némileg megviselő és emberi felháborodást kiváltó, boltok vasárnapi zárva tartása bizony jócskán rányomta bélyegét a hazai bevásárlóközpontokra is. De mit tehet az, aki egy komplett hétvégét csak arra szánna, hogy időt, pénzt és energiát nem sajnálva üzletről üzletre járva beszerezne néhány tucat új ruhát és kiegészítőt?

Talán meglepő a vá...

Az illetékes amerikai hivatal nemrégiben elfogadta az Airbus azon szabadalmát, melynek kivitelezésével a hangsebesség négyszeresét is elérné az új Concorde repülőgép. 

...

Egy külföldre tervezett utazás alkalmával a legtöbben a helyi nevezetességek és látványosságok miatt választják az adott úti célt. Pedig olykor nem is ezek számítanak a hely igazi különlegességének, hanem valami egészen más dolog amit nem emberi erők alkottak meg, hanem maga a természet.

A Világon számtalan lenyűgöző heggyel, tavakkal, sivataggal és gazdag ...

A napokban az Emirates légitársaság bejelentette, hogy rövidesen elindítja a Világ leghosszabb menetrend szerinti járatát a levegőben. Ez a rekord több részében is egyedülállónak számít, ugyanis a Dubai és Panamaváros közötti járat köztes leszállások beiktatása nélkül fog egy huzamban 17 óra 35 percet utazni, ami kb. 13.800 kilométer...

Ismeretes a mondás, mi szerint aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Ugyan így tekinthetünk az állatokat kedvelőkre is, hiszen aki rajong négy lábú kis kedvencéért, annak szinte biztos, hogy helyén van a szíve. Aki egy utazás szervezésén töri a fejét az egyre nagyobb léptekkel fejlődő Japánba annak egyedülálló élményben lehet része a Macskák-szigetén!

...

Létezik egy gyümölcs a Földön, melyetSri Lankai utazásunk során minden képen fel kell írni az "Ezt is megkóstoltam már" listánkra.
Talán első hallásra furcsának tűnik, hogy a kifejezetten húsevő ragadozók hírében álló tigrise...

A mai napon egy virtuális utazást terveztünk az érdekességek szigetére Madagaszkárra és feltárjuk az utazni vágyók számára mindazt, ami miatt legalább egyszer minden képen érdemes ezt a mesés helyet felkeresni.

A Madagaszkár szó hallatán talán sokak szemei...

Kevés olyan helyet találunk manapság, ahol a jelen kor fejlődésének vívmányai és a múltat jelképező szimbólumok megférnek egymás mellett és turisták ezreit vonzzák magukhoz mágnesként évről évre. A mai célállomásunk Kuba, ahol az élet egyetlen percre sem áll meg és a közhiedelemmel ellentétben nem csak a szivar kedvelők Mekkája.

...

Aki csak néhány információval rendelkezik Dubairól, az bizonyára úgy gondolja, hogy ahol ilyen mérhetetlen gazdagság van ott valószínűleg a pénzt is ész nélkül szórják.Egy dubai utazásunk alkalmával azt valóban megtapasztalhatjuk, hogy megállás nélkül é...

Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy nincsen számukra eléggé erős paprika. A mai napon egy képzeletbeli utazást szerveztünk Trinidad és Tobago érintésével és megízleljük a világ legerősebb paprikáját.

 

Trinidad ...

Azt már többször megtapasztalhattuk egy Dubai utazás alkalmával, hogy számtalan érdekességgel és furcsasággal találkozhatunk az Arab Emirátusok területén, így már szinte nem is meglepő (sőt talán kézenfekvő), hogy egy lu...

A világ számtalan szebbnél-szebb hellyel büszkélkedhet, amibe Koh Samui is egyértelműen bele tartozik. Thaiföldi utazásunk során ezen a meseszép szigeten minden tekintetben úgy érezhetjü...

Aki egy mexikói utazást tervez magának, az bizonyára a helyi kultúrára, jellegzetes mexikói ételekre és látnivalóira kíváncsi, amiből nincs is hiány. A legtöbb helyen a megcsodálandó épületek, szobrok vagy természeti c...

A manapság egyre gyakoribb korán kelés, későn fekvés és rengeteg munka bizony jócskán kiveszi az energiánk nagy részét, amit egySeychelles-szigetekre tervezett utazás alkalmával garantáltan kiheverhetünk és ...

Kevés olyan hely létezik a világon, ahol a nappaliból gyönyörködhetnénk az óceán legszebb színvilágú halaiban, de Bora Bora utazásunk során mindebben az élményben is részünk lehet.

Ismerkedjen meg ezzel a varázslatos szigettel, melyet a világ legszebb szigetei közé sorolnak.

...

Jelen bejegyzésünkben nem egy képzeletbeli egzotikus nyaralást terveztünk, viszont témánk igen szorosan kapcsolódik az utazásaink során fellelhető gasztronómiai élményekhez. Blogunk soron következő bejegyzésében egy olyan íz utazást terveztünk kisebb amerikai körutazás beiktatásával, melynek során megismerhetjük a világ legízletesebb hotdog-jait, amiket olykor nem is úgy tesznek az asztalunkra, ahogya...

Igen különleges dologra készül egy brit szobrász Jason DeCaires Taylor, aki két éve azon fáradozik, hogy életnagyságú emberalakokat farag ki, amiket aztán a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében a tenger mélyén helyeznek el. Így a tervezettek szerint márciusban nyitja meg képzeletbeli kapuit Európa első víz alatti szoborparkja ami kétség kívül igazi búvár paradicsom lesz.

...

Az okos telefonok és okos órák után most egy teljesen új kezdeményezés jótékony hatását élvezhetik a sydneyi strandokat látogatók. Ez a szonártechnológia alapjára épülő speciális bója a parttól 500 méterre lebeg a víz felszínén és amint cápa közelségét érzi, értesítést küld egy mobil alkalmazáson keresztül a vízi mentőknek.

...

Amikor valaki egy külföldi utazást tervez magának igyekszik a legjobb árakon hozzájutni a szálláshoz és a repülőjegyhez egyaránt. Ami mindkettőre igaz, hogy szinte napról napra változik az ára.Mikor tudunk a legkedvezőbb áron vásárolni repülőjegyet?Ennek jártunk utána.

A minap egy amerikai portál nagyon érdekes számításait tette köz...

Kevés olyan lenyűgöző úti cél van ma a világon, ahol szinte bárki megtalálhatja a számítását azonban egy mexikói utazás alkalmával pontosan ebbe kóstolhatunk bele. Nem véletlen, hogy évente több mint 20 millió turista keresi fel ezt a különleges országot, mivel mindenki számára tartogat valami maradandó élményt. Izgalmas városokban barangolhatunk, megismerve ezzel a helyiek mindennapjait és kultúráját, túr...

A Greenpeace szakemberei nemrégiben az Esperanza nevű hajóról készítettek fotókat a közel 9500 négyzetkilométeres korallzátonyrendszerről.

...

...

...

A cég eddig csak széles törzsű gépeket üzemeltetett, de a jövőben Airbus A320-as vagy Boeing 737-esek érkezhetnek a flottába.
...

Február 2-tól közvetlen járatok közlekednek Addisz Abebából Conarky-ba, Guinea fővárosába, március 28-tól pedig Madagaszkárra utazhatunk. A sort Zimbabwe zárja, április 5-tól elérhető a Viktória-vízesés is az Ethiopian Airlines-szal.
...

Ne töltsön órákat a repülőjegy kereséssel, Charly az utazó majom megteszi Ön helyett! Csupán néhány kattintás és a világ szinte összes országa, valamint több mint 400 légitársaság járatai érhetőek el on-line a repülőjegy keresőben. INDULÁSI AKCIÓ: A CHARLY.HU kupon kód használatával minden jegyből...

A szálloda közvetlenül a kilométer-hosszan elterülő, álomszép Juanillo Beach partszakaszon található. A közelben helyezkedik el Cap Cana, ahol a gyönyörű tengerparti kikötő andalogni hívja az arra járókat....

A 16 emeletes szálloda 477 szobája és pár lakosztálya egyszerű, mégis ízlésesen elegáns berendezésű, lélegzetelállító kilátással az Arab-öbölre.


Az üdülőhelyről könnyen megközelíthető Dubai üzleti negyede és számos turisztikai látványosság.

...

2017 első negyed évében a szállodai foglaltság elérte a 86,3%-ot Dubaiban. Ez 2,7%-os növekedés a tavalyi évhez képest. Ennek oka az is, hogy a kínai és az orosz állampolgároknak vízumot biztosított az ország, így könnyítve meg a Dubai utazásukat.
...

Az orlando-i Disney Worldtematikus parkjának részenként fog megépülni, tervezett átadása 2019. A hírek szerint a szálloda a filmbeli Millenium Falcon űrhajóra fog emlékeztetni. 


A vendégek titkos küldetésekben vehetnek majd részt a film szereplőivel körülvéve magukat....


Az Aviointeriors olasz formatervező cég bemutatta a Skyrider 2.0-t a múlt héten Hamburgban az Arcraft Interiors Expo-n.
A prototípust 2010-ben állították fel és arra tervezték, hogy lehetővé tegye a sűrűbb ülőhely elrendezést a rövid járatokon.A Skyriders utasai tulajdonképpen állnak a repülés során és bár a lábuk a padlón van, a szék középső görbületére helyezve a co...