Álomesküvő külföldön

Esküvő Sri Lankán (hivatalos)

Szükséges dokumentumok:

  • születési anyakönyvi kivonat eredeti és másolat (angol nyelvű, ha nem akkor le kell fordíttatni és hitelesíttetni)
  • útlevél másolatok (hazautazástól 6 hónapig érvényesnek kell lennie)
  • nyilatkozat (teljes név, lakcím, állampolgárság, foglalkozás, szülők neve, lakcíme, foglalkozása)
  • hivatalos igazolás a családi állapotról, ennek angol nyelvű hiteles másolata
  • amennyiben a pár valamelyik tagja elvált, akkor az erről szóló végzés
  • elváltak esetén válási anyakönyvi kivonat, özvegyek esetén halotti bizonyítvány hiteles fordítása, örökbefogadottak esetén az örökbefogadás igazolásának, névváltoztatás esetén névváltoztatást igazoló okirat apostille tanúsítvánnyal, hiteles angol nyelvű fordítása

Az anyakönyvvezetővel egy hónappal előtte fel kell venni a kapcsolatot a ceremónia pontos időpontja miatt.

Esküvő menete:

  • 6 nappal az országba érkezést követően a pár aláírja az előregisztrációt
  • 4 nappal az előregisztrációt követően házasodhatnak össze
  • a párnak minimum 10 napot kell az országban töltenie (az országba érkezést követően a házasságkötés időpontjáig)

1. nap: közvetlenül az országba érkezést követően át kell adni a szükséges dokumentumokat a hotelnek
6. nap: előregisztráció az anyakönyvvezetővel
9. nap: találkozás a hotel rendezvényszervezőjével, részletek egyeztetése
10. nap: házasságkötési szertartás (4 nappal az előregisztráció után)
13. nap: a pár megkaphatja az összes regisztrált dokumentumot az anyakönyvvezetőtől

A párnak minimum 4 napot a hotelben kell töltenie: a 6., 9. és 10. nap kötelező.

Sri Lankán csak munkanapokon lehet házasságot kötni.