Az egzotikus utazások specialistája!
Araamu Travel


utazás

nászút, esküvő

utazásról bővebben itt olvashat


Kérjük kattintson az Önt érdeklő szállodára és a lap alján található
ajánlat kérő űrlap segítségével küldje el ajánlat kérését!

ÁRAINK MÁR EGÉSZEN
2017.ÁPRILIS 30-IG ELÉRHETŐEK!
WEBOLDALUNK FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK, AKTUÁLIS ÁRAKÉRT KÉRJE AJÁNLATUNKAT!

Az adott időpontban elérhető legjobb árakért kérje ajánlatunkat!
Az alábbi árak a repülőjegy árát nem tartalmazzák!

Keresés szálloda név alapján:
Szűrés csillagok alapján:

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: ALL INCLUSIVE

nászút

kérje ajánlatunk

utazás

 utazás, nászút és esküvő
 utazás, nászút és esküvő
 utazás, nászút és esküvő

utazás általános leírás

Egyiptom Észak-Afrika legnépesebb országa, északon a Földközi-tenger, keleten a Vöröstenger határolja. Legnagyobb tája a Nílusvölgyétõl nyugatra elterülõ Líbiai-sivatag, az ország területének 2/3-át foglalja el. A kõ- és homoksivatag egyhangúságát csak néhány medence, valamint az \"Új-völgy\" oázisai (Kharga, Siwa, Dakhla) élénkítik. A kisebbik, keleti országrészt a Sínai-félszigeten is húzódó Arab-sivatag, valamint a Vörös-tenger partjával párhuzamosan futó hegységek alkotják. A két sivatagi táj között nyújtózik a Nílus-völgy hatalmas folyami oázisa, mely az ország ütõerét jelenti évezredek óta, csaknem a teljes lakosság és gazdaság a folyó menti keskeny sávban összpontosul.

fővárosa

Kairo

népessége

77,5 millió fő

alapterülete

1.001.450 km2

lakossága

hivatalos nyelve

Arab, de a turisztikai régiókban angolul, valamint ritkábban németül és franciául is beszélnek.

vallása- Időeltolódás

Közép-Európa nyári idoszámításához viszonyítva + 1 óra (május közepétol október végéig), téli idoszámításához viszonyítva + 2 óra

fizetőeszköze(i)

Egyiptomi font. Váltópénze a piaszter (1 font=100 piaszter). Behozatala és kivitele tilos, ezért a dollárt vagy eurót javasoljuk, mellyel gyakran fizethetnek is. ÿrfolyam (2005 január): 1 USD kb.=5,9 LE. Bankautomaták korlátozottan állnak rendelkezésre.

- beutazási feltételek

Magyar állampolgár a visszautazástól számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél és vízum birtokában léphet be Egyiptom területére. A vízum költségét a részvételi díjhoz automatikusan hozzászámítjuk (4.500,- Ft), erre vonatkozóan az útiokmányban talál egy igazolást. Ennek az igazolásnak a felmutatásával a belépéskor a helyszínen az útlevélbe pecsételik a vízumot. A beutazó vízum a repülotereken illetve az egyiptomi tengeri kikötokben is felveheto, de akár a budapesti Egyiptomi Követségen elore is beszerezheto. Bevitelnél a 10.000,-USD értéknél magasabb összegu külföldi valuta birtokában írásbeli nyilatkozatot kell tenni, helyi valutában 5.000,- LE viheto be. Hitelkártyát az európai utasok által látogatott szállodákban és éttermekben általában elfogadnak. Pénzváltási lehetoséget a bankok és a helyi pénzváltók biztosítanak. Bankkártyákat csak a bankok fogadnak el. Útipoggyász és kézicsomag vámmentesen beviheto, az ékszereket és egyéb értéktárgyakat be kell jelenteni, valamint az útlevélben jelölni (ne felejtse el ezt az ország elhagyásakor törölni). Drogok bevitele szigorúan tilos.

Egészségügy
Kötelezoen semmilyen védooltást nem írnak elo, de javasoljuk, hogy védje magát diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, tífusz, malária és Hepatitis A és B ellen, valamint vegye fel a kapcsolatot ez ügyben háziorvosával vagy a Nemzetközi Oltóállomással. Ajánljuk, hogy vigyen magával úti patikát: a rendszeresen szedett gyógyszerek mellett tegyen csomagjába olyan gyógyszereket is, amelyek utazás során gyakran eloforduló betegségek (hasmenés, láz, stb.) ellen védenek. Az orvosi és kórházi ellátás költségeit a helyszínen kell fizetni. Javasoljuk, hogy kössön baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mert a betegellátás és a betegszállítás költségei nagyon magasak. A különbözo biztosítási módozatokkal kapcsolatban további információval az utazási iroda szolgál.

Időjárás

Az egyiptomi klímát az eros homérsékletingadozás (különösen felso Egyiptomban) határozza meg.

Elektromos hálózat
220 ill. 380 V / 50 Hz váltóáram (eros feszültségingadozás). Javasoljuk, hogy vigyen magával adaptert.

Telefon
Magyarország hívószáma Egyiptomból: 00 36 vagy +36 Egyiptom hívószáma Magyarországról: 00 20 vagy +20 A telefonköltség Európába igen magas, percenként legalább 22 LE. A legtöbb szállodában minimum 3 perces beszélgetést számláznak le.

Öltözködés
Az eros napsugárzás miatt napközben könnyu, szellos pamut nyári ruha, napszemüveg, valamint fejfedo viselete javasolt. A huvös estékre és a klimatizált helyiségekre való tekintettel vigyen magával melegebb ruhadarabokat is. Kirándulásokra célszeru, kényelmes viseletet, strapabíró lapos talpú cipot ajánlunk.

Közlekedés
A belföldi légi-, vasúti- és buszközlekedés a fontosabb turisztikai központokig ki vannak építve. A legtöbb út aszfaltozott, jó állapotú, de egyes szakaszokon fizetni kell érte. Mindenütt lehet bérelni személygépkocsit, motorkerékpárt és segédmotorokat. A jármuvek bérlésének feltétele az érvényes nemzetközi jogosítvány felmutatása, egy helyi kiegészíto biztosítás (Carnet de Passage), valamint egy személyi biztosítás megkötése . Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes köru casco biztosítást is . Az ország földrajzi helyzetének köszönhetően nyugat-keleti irányú útvonalakkal szinte egyáltalán nem rendelkezik (kivétel a Földközitenger partvidéke és néhány, a tengerpartra vezetőútvonal, pl. Qena-Safaga). A főészak-déli közlekedési sáv a Nílus völgye, ahol Kairó és Asszuán között vasútvonal is fut. Egyiptomon belül több autóbusz-társaság működik, szinte valamennyi nagyon jó szolgáltatást nyújt. A turistákat szállító autóbuszok kormányrendelet miatt a nagyvárosok között konvojokban közlekednek, ezeknek meghatározott indulási idejük van. A városokon belül a helyi tömegközlekedést az iránytaxikként funkcionáló mikrobuszok jelentik, ezekkel bármikor bárhová el lehet jutni. Hurghada és Sharm El Sheikh között rendszeres hajójárat közlekedik, valamint a nagyobb városok belföldi repülőjáratokkal (Egyptair) is összeköttetésben vannak.

Étel - ital
Az egyiptomi konyha a szárnyasok, marha és bárány mellett ízletes halételeket és a tenger gyümölcseit kínálja. Köretként szinte mindig \"aish\"-t (lepénykenyér) szolgálnak fel. A \"mezze\" olyan hideg eloételsor, amelyet különbözo tálkákon kínálnak. A desszertek sokkal édesebbek, mint Európában. Az étkek után husíthetjük magunkat a nagyon ízletes tipikus egyiptomi borsmentateával, cukornádlével (Assa Kassab), ánizspálinkával (Arak) és a különbözo borfajtákkal, mint a rosé (Rubis d Egypte), vörös (Omar Khayam) vagy fehérbor (Gianaclis).

Borravaló
A Közel-Kelet idegenforgalmának jellemzője, a boldogulás alapfeltétele az út elején, a helyi képviselők által beszedett baksis, amelyet az ún. belső személyzet (határőrök, vámosok, hotel managerek) javadalmazására fordítunk. Természetesen ettől függetlenül minden turistától mindenhol elvárják a borravalót, melynek összege a turizmusban általánosan elfogadott szabályok szerint alakul (kb. 10 %).

Hasznos tanácsok
A csapvíz nem iható, még fogmosásra sem alkalmas! Javasoljuk a palackozott víz fogyasztását. Felhívjuk szíves figyelmét a szokatlan éghajlati körülményekre, a magas homérsékletre és páratartalomra. Éppen ezért az érkezés utáni elso napokban kerülje a test túlzott megterhelését és az is nagyon fontos, hogy folyamatosan megfelelo mennyiségu folyadékot vegyen magához. Kérjük, hogy a zsíros ételek helyett inkább könnyueket válasszon. Kerülje a túlzott alkoholfogyasztást! Ügyeljen a borére, ne maradjon hosszú ideig napon. Úszásnál és búvárkodásnál figyeljen arra, hogy vállai védve legyenek. Feltétlenül csomagoljon be napszemüveget, magas faktorszámú naptejet és napellenzot.

Diplomáciai képviselet ()
Magyarország Nagykövetsége 29. Mohamed Mazhar Str. Zamalek, Cairo Telefon: 0020/2/735-6478 , 735-8659, 735-8634 Fax: 0020/2/735-8648 Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Peto Tibor E-mail: mission.cai@kum.hu Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/cairo

Diplomáciai képviselet (Magyarországon)
Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetsége 1125 Budapest, Istenhegyi út 7/b Telefon: 06-1/ 225-2150 Fax: 06-1/ 225-8596 E-mail: ambegbp@pronet.hu
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Telefon: (1) 237-0904
Mobil: (20) 990-8060

Araamu Travel
Utazási Iroda

1039 Budapest,
Királyok útja 291.
E-mail:
info@araamutravel.hu
Skype: araamutravel
Nyitva: H-CS: 10-19,
P: 10-18

Dertour Premium Partner

BLOG

Exclusive utak - Luxus utazások - Luxus utak
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail:


Araamu Travel


ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
HÍVJA KOLLÉGÁNKAT
SKYPE-ON!
Státusz


Araamu Travel
Luxus utazás
Luxus szállodák
Luxus utak

Araamu Travel

IDŐJÁRÁS

Kérem írja be az
ország vagy város
nevét

Araamu Travel


 Utazási Iroda - Bali, Mexikó, Maldív szigetek, Thaiföld, Afrika
Araamu Travel Utazási Iroda | Telefon: (06-1) 237-0904 | Fax: (06-1) 237-0905 | E-mail: info@araamutravel.hu | Skype: araamutravel | Engedélyszám: U-000965
Az árváltozás jogát fenntartjuk! - A weboldalon található képek illusztrációk!

Validate GEO-TAGs