Az egzotikus utazások specialistája!
Araamu Travel


utazás

nászút, esküvő

utazásról bővebben itt olvashat


Kérjük kattintson az Önt érdeklő szállodára és a lap alján található
ajánlat kérő űrlap segítségével küldje el ajánlat kérését!

ÁRAINK MÁR EGÉSZEN
2017.ÁPRILIS 30-IG ELÉRHETŐEK!
WEBOLDALUNK FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK, AKTUÁLIS ÁRAKÉRT KÉRJE AJÁNLATUNKAT!

Az adott időpontban elérhető legjobb árakért kérje ajánlatunkat!
Az alábbi árak a repülőjegy árát nem tartalmazzák!

Keresés szálloda név alapján:
Szűrés csillagok alapján:KÉRJE ÁRAJÁNLATUNKAT!


AJÁNLATKÉRÉS / FÉRŐHELY LEKÉRÉS
 
Név
Telefonszám
E-mail cím
Mikor szeretne utazni?
Éjszakák száma:
Milyen ellátást szeretne?
Felnőttek száma
Gyerekek száma és életkora
Megjegyzés
 

utazás

 utazás, nászút és esküvő
 utazás, nászút és esküvő
 utazás, nászút és esküvő

utazás általános leírás

Görögország - a nyugati kultúra bölcsője, régesrégi mitológiai bájjal és mítosszal övezett ország, gazdag és régi történelmű hely, mely rejtegeti az emberi értelem és szépség titkát, ahol a lakosok ismertek őszinteségükről és szívélyes vendéglátásukról. Görögország elvarázsolja az ideérkezőt a káprázatos tájjal, ahol a durva táj a hegyi masszívokkal, katlanokkal, folyócskákkal átalakul gyönyörű tengerpartá és áttetsző tengerré, melyből kilátszanak a fehér sziklák. Görögország Délkelet-Európában a Balkán-félsziget déli kiugrásán fekszik. Szárazföldi részből, több nagy szigetből, melyek 7 közigazgatási térségre osztottak, valamint sok kis szigetből áll. A görög partokat az Ión-tenger a Földközi-tenger és az Égei-tenger mossa. A főváros Athén, 2 és fél millió lakossal. Kedveltségét a kedvező éghajlatának köszönheti, májustól október végéig állandó a meleg. Végtelen különböző tengerpart található itt. Homokos parttól a kavicsoson keresztül a sziklásig, de találhatók itt partok, ahol különböző attrakciókat próbálhatunk ki, vagy csendes elhagyatottakat. Görögország gazdag turisztikai kínálattal rendelkezik: szálláslehetőségek hotelokban vagy turistaközpontokban, sportolási lehetőségek, számtalan bár és szórakozóhely. A görög konyha különlegességét megkóstolhatja a különleges éttermek egyikében, hogyha megszeretne látogatni egyet az ismert történelmi műemlékek közül, kirándulások széles kínálatát találja.

fővárosa

Athén

népessége

kb. 11.244.118 fő

alapterülete

131 990 km²

lakossága

görög 95-98% egyéb 2%: macedón, török, bolgár, albán

hivatalos nyelve

görög

vallása

pravoszláv

- Időeltolódás

+1 óra Magyarországhoz képest

fizetőeszköze(i)

EURO

- beutazási feltételek

Az Európai Unió és a Schengeni Rendszer tagja, magyar állampolgárok érvényes útiokmány (személyi igazolvány, útlevél) birtokában vízummentesen utazhatnak Görögországba, és ott 90 napot engedély nélkül tartózkodhatnak. A görögországi munkavállalás továbbra is előzetes engedélyhez kötött. A beutazással és tartózkodással (különösen a munkavállalási célú tartózkodással) kapcsolatos, naprakész, részletes információkért célszerű felkeresni a Görög Köztársaság budapesti Nagykövetségét (Telefon: 1/413-2600, 1/413-2610). A magyar állampolgárok a magyarországi lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár által kiállított E111-es számú nyomtatvány alapján részesülhetnek a szükséges egészségügyi ellátásban. Javasoljuk, hogy kössön megfelelő utazási biztosítást annak érdekében, hogy betegség, baleset esetén szélesebb körben részesülhessen ellátásban, illetőleg kártérítésben.

Egészségügy
Az orvosok megfelelően képzettek, a kórházak felszereltsége megfelel a követelményeknek. Minden általánosan használt gyógyszer beszerezhető a gyógyszertárakban, de ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

Időjárás

Görögországban tipikus földközi-tengeri éghajlat uralkodik 25°C körüli éves átlaghőmérséklettel. A szezonális időjárás viszonylag állandó - derült, vagy majdnem derült időjárás uralkodik, 30°C körüli hőmérséklettel. A nyár párásnak bizonyul, főként júliusban és augusztusban a hőmérséklet 35°C körül ingadozik. Néha természetesen előfordulnak záporok, viharok, de az ilyenfajta időjárás maximum egy napig tart. A legmelegebb Görögország déli részén van, főleg Krétán és a Kükládokban. A hőmérséklet itt nyáron akár 40 °C fölé is emelkedhet. Ami a csapadékmennyiséget illeti, a legtöbb csapadék Görögország északnyugati részén, Korfun esik, még a tél folyamán. A turisták többsége azért utazik Görögországba, hogy élvezze a napsütést és a tengerben való fürdőzést, ezért fontos megemlíteni a tenger hőmérsékletét, ami áprilistól novemberig 20-25 °C körül mozog. Nyaranta Görögországon friss szél söpör végig, amit meltéminek neveznek, a tengerparton csak ennek a viszonylag kellemes szélnek köszönhetően viselhető el a hőség. Főleg augusztusban fúj forró déli szél, amit a helyiek \"livas\"-nak neveznek, ami fordításban líbiait jelent.

Elektromos hálózat
220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Telefon
Ország előhívószám: 30

Öltözködés


Közlekedés
Fontos a görög sofőrök mentalitása. Ez azt jelenti hogy a viselkedésük laza, megtörténhet pl. hogy valaki folytonos vagy dupla folytonos vonalon kezdi önt előzni. Nem érvényesek itt a sebességkorlátozások. A sebesség csupán a városokban vagy különleges jelzésekkel korlátozott. Görögországban, mely az EU tagállama, szinte ugyanazok a közlekedési szabályok érvényesek, mint nálunk vagy más EU tagállamokban (persze Nagy-Británia kivételt képez).Vigyázat az autópályák emelkedett igénybevételére a turisztikai szezon idején.Ekkor az utakon sok kétkerekű gépjármű közlekedik, melyek a személygépkocsik közé keveredve mindkét oldalról akadályozzák a forgalmat.Ezért elengedhetetlen az egymásra való maximális odafigyelés. Az utóbuszok Görögország egész területén hasonlóan működnek, mint nálunk, azzal a különbséggel, hogy a hasonló korú buszok jobban felszereltek. Gyakori jellegzetessége a görög idegenforgalomnak az autókölcsönzés. Természetesen mindeb görög városban működik taxiszolgálat. Ennek ellenére a taxi használat vitatható, mert gyakran megesik, hogy érdekesebb autót kölcsönözni rövidebb időre ami állandóan a rendelkezésükre áll. Taxit használni érdemes egyszeri használatra pl. reptérről a hotelba, vagy hasonló alkalmakra. Az autókölcsönzők Görögországban viszonylag olcsók, mindenhol probléma mentesen hozzáférhetők, és a bérlés is problémamentes.

Étel - ital
A görögök ételeik elkészítéséhez olíva olajat használnak, kedvelik a húsokat, elsősorban birkát, melyet roston sütnek meg. Szívesen fogyasztják a változatosan elkészített tenger gyümölcseit is. Kedvelt előétel kínálatuk paradicsomból, uborkából, dinnyéből, szeletelt sajtból, olajbogyóból és sokféle gyümölcsből áll. A legelterjedtebb vendéglőféle a taverna, ahol olyan ételeket kínálnak, mint pl. görög saláta, suvlaki, tzaziki, musaka vagy gyros. A legkedveltebb aperitif az ouzo, borok közül pedig a retsína.

Borravaló
Görögországban szokás borravalót adni, amely a turizmusban általánosan elfogadott normák szerint, körülbelül a szolgáltatás értékének 10%-a. Az éttermekben és a szállodákban az ár rendszerint tartalmazza a borravaló összegét, a portások, szobalányok és a taxisok mégis sokszor elvárják a borravalót.

Hasznos tanácsok
Fontos: kérjük, ne számítson Görögországban észak-európai pontosságra, mivel az idő fogalma itt mást jelent! A görögök este \"ébrednek fel\" és általában későn étkeznek. A strandok nyilvánosak és ingyenesek. Zuhanyzók nem mindenhol vannak. Nyugágyak és napernyők bérelhetőek. A főútvonalak jól kiépítettek, a kanyargós mellékutakon óvatosnak kell lenni. Az autópályán alacsony útdíjat kell fizetni.

Diplomáciai képviselet ()
Athén, Nagykövetség Cím: 25-29 Odos Karneadou, Kolonaki, Athína 106 75 Előhívó: külföldről/mobilról: +30 (210) országon belülről: 210 Telefon: +30 (210) 725-6800 +30 (210) 725-6800 , +30 (210) 725-6801 +30 (210) 725-6801 Ügyelet (mobil): +30 (694) 860-1793 +30 (694) 860-1793 Fax: +30 (210) 725-6840 E-mail: titkarsag@hunembassy.gr Honlap: www.hunembassy.gr

Diplomáciai képviselet (Magyarországon)
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Telefon: (1) 237-0904
Mobil: (20) 990-8060

Araamu Travel
Utazási Iroda

1039 Budapest,
Királyok útja 291.
E-mail:
info@araamutravel.hu
Skype: araamutravel
Nyitva: H-CS: 10-19,
P: 10-18

Dertour Premium Partner

BLOG

Exclusive utak - Luxus utazások - Luxus utak
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail:


Araamu Travel


ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
HÍVJA KOLLÉGÁNKAT
SKYPE-ON!
Státusz


Araamu Travel
Luxus utazás
Luxus szállodák
Luxus utak

Araamu Travel

IDŐJÁRÁS

Kérem írja be az
ország vagy város
nevét

Araamu Travel


 Utazási Iroda - Bali, Mexikó, Maldív szigetek, Thaiföld, Afrika
Araamu Travel Utazási Iroda | Telefon: (06-1) 237-0904 | Fax: (06-1) 237-0905 | E-mail: info@araamutravel.hu | Skype: araamutravel | Engedélyszám: U-000965
Az árváltozás jogát fenntartjuk! - A weboldalon található képek illusztrációk!

Validate GEO-TAGs