Az egzotikus utazások specialistája!
Araamu Travel


utazás

nászút, esküvő

utazásról bővebben itt olvashat


Kérjük kattintson az Önt érdeklő szállodára és a lap alján található
ajánlat kérő űrlap segítségével küldje el ajánlat kérését!

ÁRAINK MÁR EGÉSZEN
2017.ÁPRILIS 30-IG ELÉRHETŐEK!
WEBOLDALUNK FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK, AKTUÁLIS ÁRAKÉRT KÉRJE AJÁNLATUNKAT!

Az adott időpontban elérhető legjobb árakért kérje ajánlatunkat!
Az alábbi árak a repülőjegy árát nem tartalmazzák!

Keresés szálloda név alapján:
Szűrés csillagok alapján:

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: félpanzió

nászút

kérje ajánlatunk

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: félpanzió

nászút

kérje ajánlatunk

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: félpanzió

nászút

kérje ajánlatunk

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: félpanzió

nászút

kérje ajánlatunk

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: félpanzió

nászút

kérje ajánlatunk

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: félpanzió

nászút

kérje ajánlatunk

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: félpanzió

nászút

kérje ajánlatunk

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: félpanzió

nászút

kérje ajánlatunk

Indulás: 2017.06.27.-2017.10.31.

8 nap / 7 éj

Ellátás: félpanzió

nászút

kérje ajánlatunk

utazás

 utazás, nászút és esküvő
 utazás, nászút és esküvő
 utazás, nászút és esküvő

utazás általános leírás

A Jordán Hashemita Királyság területe 92.300 km2, alig kisebb Magyarországnál, jelenlegi határait a II. világháborút követően húzták meg. Fővárosa Amman, az államfő II. Abdullah bin Al Husszein király. Északon Szíria, északkeleten Irak, keleten és délen Szaúd-Arábia, nyugaton pedig Izrael határolja. Földrajzi adottságait tekintve 3 részre osztható: a Jordán folyó völgyére, a Szír-Arab-tábla fennsíkjára és a határvidékein található sivatagokra. Legmagasabb pontja a Jabal Ram 1734 m-rel. S hogy mi teszi ezt a közel-keleti országot kedvelt turisztikai célponttá? Többek között a nabateusok öröksége, Petra lazacszínű sziklákba vájt történelmi városa, melyet az UNESCO 1985-ben a világörökség részévé nyilvánított, a Holt-tenger egyedülálló élményt nyújtó adottságai, Jerash római kori emlékei, a Wadi Rum sivatag holdbéli tájra emlékeztető sziklái, Palesztina mozaiktérképe Madabában, vagy akár a Vörös-tenger korallvilága az Aqaba-öbölben.

fővárosa

Amman

népessége

alapterülete

92.300 km2

lakossága

kb. 5 millió fő

hivatalos nyelve

Hivatalos nyelv az arab, de sok helyen beszélnek angolul is. Nagyra értékelik, ha néhány szót arabul próbálunk mondani.

vallása

Jordánia lakosságának 95%-a muzulmán, 4%-a keresztény és 1%-a egyéb vallású.

- Időeltolódás

Magyarország +1 óra.

fizetőeszköze(i)

PÉNZ: A hivatalos fizetőeszköz a jordán dínár. Jele: JOD kb. 250 Ft. (1 JOD kb. 1,4 USD). A jordán dínár váltópénze a fils és a piaszter. 1 JOD = 1000 Fils vagy = 100 piaszter. Érdemes egy kisebb összeget beváltani a megérkezéskor, és áttanulmányozni a címleteket, hogy ne keverjük össze őket.

BANKKÁRTYÁK: Hitelkártyával fizetni egyre több helyen lehet, de javasoljuk a bankautomatákból történő készpénz felvételét is.

VÁMSZABÁLYOK: Az aktuális vámszabályokról érdeklődhetnek a Budapesti Jordán Hashemita Királyság Konzulátusán.


- beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak Jordániában vízumkötelezettség van. Az útlevélnek a beutazástól számított még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A vízum intézése irodánkon keresztül történik, melyhez az útlevél valamennyi adatára szükség van. A turistavízum (max.) 3 hónapig érvényes, (max.) 1 hónap tartózkodásra és egyszeri belépéssel.

Egészségügy
EGÉSZSÉGÜGY: Jordániában nincsenek járványos betegségek, nem szükséges a védőoltás, viszont a napsütés nagyon erős, napvédő szerek használata szükséges.

BETEGSÉG: Az utazás izgalma, a hirtelen megváltozott időjárás és étkezési szokások miatt kisebb gyomorpanaszok léphetnek fel.

Megelőzés:
- nagy melegben, napon jéghideg ital fogyasztása nem ajánlott;
- melegből, ha teheti, ne lépjen be légkondicionálóval nagyon lehűtött helyiségbe;
- ne igyon csapvizet, ne fogyasszon jéggel hűtött üdítőitalt;
- ne egyen meg olyat, amit nem kíván;
- bármilyen panasszal azonnal forduljon az idegenvezetőhöz!!!


Időjárás

ÉGHAJLAT: Jordánia időjárása mérsékeltnek mondható, kivétel az igazi nyár 3 hónapja (június-július-augusztus), amikor nagyon magas a hőmérséklet, főleg európaiaknak. A hőmérséklet - a nyári hónapokat kivéve - a következő értékek között mozog: 17-26 fok nappal, 7-15 fok éjszakánként.

VÍZHŐMÉRSÉKLET: A Vörös-tenger és a Holt-tenger partján a víz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas úszásra. Kivétel december-január, amikor egy kicsit hűvös lehet a víz.


Elektromos hálózat
220V, a konnektorok megfelelnek a szabványméretnek

Telefon
Magyarország hívószáma: 00 36 + körzetszám + hívott szám. Jordánia hívószáma: 00 962 + körzetszám + hívott szám.

Öltözködés
A könnyű pamutruha viselése a legcélszerűbb. A tengerparton lehet nyitottabb, de a városokban zártabb ruhák viselése ajánlott. Főleg hölgyek ne hordjanak túl rövid vagy túl nyitott ruhadarabokat. Legalább combközépig takarjuk el lábunkat.

Közlekedés
Az autóbérléshez legalább 21 éves korúnak kell lenni és min. 2 éves vezetői engedéllyel kell rendelkezni. A jordánok vezetési stílusa azonban eltér a magyarokétól, ezért érdemesebb a helyi taxik szolgáltatásait igénybe venni, melyek kedvező árakat kínálnak.

Étel - ital
ÉTELEK: Jordánia nemzeti étele a beduin specialitás a \"mansaf\": fűszeres-joghurtos bárányhús, különféle magvakkal ízesített rizzsel tálalva. A \"khubez\" a pitához hasonló lapos és kerek kenyérféle, amit szinte mindenhez fogyasztanak és különféle ízesítéssel kapható, ezen kívül kedvelt ételek itt is a falafel és a kebab. A desszerteket is nagyon kedvelik, például a baklavát, mely egy mézzel készült mogyorós sütemény, vagy a \"zalabiyyeh\"-t, mely rózsavízbe mártott kekszféleség.

ITALOK: A csapvíz nem ivóvíz! Palackozott víz mindenhol kapható különféle kiszerelésben, lehetőség szerint ezt használják fogmosáshoz is. A vallás miatt a jordánok nagy része alkoholt nem fogyaszt, így italboltot ne keressünk. Szeszesitalt szállodákban (sör, bor) vagy vámmentes boltokban vásárolhatnak. Tömény italok 4-5 csillagos szállodákban kaphatók, de drágák. Érdemesebb itthonról vinni. Ramadán alatt nem árusítanak alkoholt. Nagyon kedveltek azonban a tea- és a kávéfélék.


Borravaló
SZERVIZDÍJ: Itthon kerül beszedésre a programtól függően meghatározott összeg. Ez fedezi a szállodákat és transzfereket. Kivétel személyes dolgok, pl.: WC-használat. A baksis (borravaló) egy elfogadott szokás ebben az országban, ami eltér a megszokottól.

Hasznos tanácsok
BIZTONSÁG: Jordániában jó a közbiztonság. Éjjel semmiféle veszélyt nem jelent, ha a fő utcán végigsétálunk. A hölgyeket nem zaklatják, azonban figyeljünk a megfelelő öltözékre, tiszteljük az ország hagyományait. A szállodákban széfek állnak a vendégek rendelkezésére. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a szállodákban a szobákból eltűnt értéktárgyakért nem vállalnak felelősséget.
ÜNNEPEK: Mivel a jordán lakosság kis része keresztény, így karácsonyi hangulat nem érzékelhető, csak némely családon belül ünneplik. Szilveszterkor is csak a turisták részére állítanak össze extra programot (nem mindenhol). Ezzel szemben az iszlám ünnepek igen látványosak. Ramadan - a legnagyobb muzulmán ünnep - alatt nagyobb a forgalom, a múzeumok korábban zárnak. Kérjük, legyenek különös tekintettel ez időben a vallási szokásokra. A böjtöt követő nagy három napos ünnep a Bájrám, amely külsőségeiben hasonlít a mi karácsonyunkhoz. Az emberek kint sétálnak az utcán, mindenki új ruhát, ajándékot kap szeretteitől. Erre az eseményre a szállodák külön programmal készülnek, ilyenkor ugyanis a tehetősebb családok utazgatnak.

FÉNYKÉPEZÉS/FILMEZÉS: Jordániában tilos katonai objektumokról videó felvételeket készíteni. Múzeumokban és turisztikai helyeken a fényképezésért esetleg külön díjat számítanak fel a kamerák használatáért. Bizonyos esetekben turisztikai helyeken sem engedélyezett a videokamera használata.


Diplomáciai képviselet ()
KÜLKÉPVISELETEK:
Magyar Nagykövetség: Abdoun Jaqub Ammari Str. 23 P.O.B. 3441 Amman 11181. Tel.: (00 962) 6 592 5614.


Diplomáciai képviselet (Magyarországon)
Jordán Hashemita Királyság Konzulátusa: 1126 Budapest, Béla király út 2/ B-C. Tel.: (+36) 1 461-0606.
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Telefon: (1) 237-0904
Mobil: (20) 990-8060

Araamu Travel
Utazási Iroda

1039 Budapest,
Királyok útja 291.
E-mail:
info@araamutravel.hu
Skype: araamutravel
Nyitva: H-CS: 10-19,
P: 10-18

Dertour Premium Partner

BLOG

Exclusive utak - Luxus utazások - Luxus utak
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail:


Araamu Travel


ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
HÍVJA KOLLÉGÁNKAT
SKYPE-ON!
Státusz


Araamu Travel
Luxus utazás
Luxus szállodák
Luxus utak

Araamu Travel

IDŐJÁRÁS

Kérem írja be az
ország vagy város
nevét

Araamu Travel


 Utazási Iroda - Bali, Mexikó, Maldív szigetek, Thaiföld, Afrika
Araamu Travel Utazási Iroda | Telefon: (06-1) 237-0904 | Fax: (06-1) 237-0905 | E-mail: info@araamutravel.hu | Skype: araamutravel | Engedélyszám: U-000965
Az árváltozás jogát fenntartjuk! - A weboldalon található képek illusztrációk!

Validate GEO-TAGs