Az egzotikus utazások specialistája!
Araamu Travel


utazás

nászút, esküvő

utazásról bővebben itt olvashat


Kérjük kattintson az Önt érdeklő szállodára és a lap alján található
ajánlat kérő űrlap segítségével küldje el ajánlat kérését!

ÁRAINK MÁR EGÉSZEN
2017.ÁPRILIS 30-IG ELÉRHETŐEK!
WEBOLDALUNK FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK, AKTUÁLIS ÁRAKÉRT KÉRJE AJÁNLATUNKAT!

Az adott időpontban elérhető legjobb árakért kérje ajánlatunkat!
Az alábbi árak a repülőjegy árát nem tartalmazzák!

Keresés szálloda név alapján:
Szűrés csillagok alapján:KÉRJE ÁRAJÁNLATUNKAT!


AJÁNLATKÉRÉS / FÉRŐHELY LEKÉRÉS
 
Név
Telefonszám
E-mail cím
Mikor szeretne utazni?
Éjszakák száma:
Milyen ellátást szeretne?
Felnőttek száma
Gyerekek száma és életkora
Megjegyzés
 

utazás

 utazás, nászút és esküvő
 utazás, nászút és esküvő
 utazás, nászút és esküvő

utazás általános leírás

Misztikusan csengő földi paradicsom ez a Portugáliához tartozó szigetcsoport. A Kanári szigetek közelében fekszik az Atlanti-Óceánon, mégis a világ egyik eldugott része, melyet a távolság miatt még nem foglaltak el a turisták, és ahol szemtől szembe találkozni a természet kiszámíthatatlan erejével és páratlan szépségeivel. Az 1300-as évek elején fedezték fel portugál hajósok a 9 szigetecskét, melyekre \"csipkés\" partvonal, kiugró hegyfokok és a meredek sziklák mellett kialudt vulkánok kráterében elterülő tükörsima tavak, gejzírek és meleg források, méltóságteljes csúcsok, titokzatos barlangok, bálnadal és gejzírben sült finomságok jellemzőek A legenda szerint ezek a szigetek az elsüllyedt Atlantis maradványai, mely mai lakói kedves, vallásos, hagyományőrző portugálok és ahol a vulkanikus talaj áldásaként egzotikus növény- és állatvilág, mennyei borok és gasztronómia várja az érkezőket.

fővárosa


népessége

alapterülete

lakossága

hivatalos nyelve

A portugál, az üdülőhelyeken angol és német nyelvet szintén értik és beszélik.

vallása

Portugáliában a katolikus vallás terjedt el, ezért templomok látogatásakor az erkölcsi szokások miatt tiltott a fedetlen váll, és láb.

- Időeltolódás

Magyarországhoz viszonyítva nincs időeltolódás.

fizetőeszköze(i)

Portugáliában a fizetőeszköz az Euro. Hitelkártya: A legtöbb hitelkártyát elfogadják az üdülőhelyeken, azonban ésszerűbb itthon valutát váltani az árfolyamveszteség elkerülése érdekében.

- beutazási feltételek

Beutazáshoz érvényes útiokmány szükséges. Be- és kivitelre az EU vámszabályok érvényesek.

Egészségügy
Hazánktól eltérő egészségügyi előírások nincsenek. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette palackozott italok fogyasztása javasolt. Betegségek tüneti kezelésére való felkészülés érdekében úti házi patika összeállítását javasoljuk.

Időjárás

A Golf-áramlat talán a legkellemesebb klímát alakította itt ki: a nyári középhőmérséklet 24 °C, a téli 13 °C. A csapadék a tengerparton a hazánkban előforduló mennyiség 3 ill. 6-szorosa, nyugaton több, keleten kevesebb. A szigetekről kapta nevét az Európa és Észak-Afrika éghajlatát nagyban befolyásoló légköri jelenség, az azori maximum, mely derült, száraz időt hozó anticiklon.

Elektromos hálózat
230 V európai normának megfelelően

Telefon
Magyarország hívószáma: 00 36, Portugália hívószáma 00 351 / Madeira 291

Öltözködés
Könnyű, tavaszias, kora nyári ruházatot javaslunk melegebb ruhadarabokkal a reggeli és esti hűvösebb órákra. A szállodában főétkezéshez (kifejezetten vacsorához) az alkalomhoz illő viselet ajánlott.

Közlekedés
Érdemes alkalmanként autóbuszra szállni egy-egy nevezetességhez, jól szervezett útvonalhálózat és menetrend jellemző. Egy autóbuszjegy kb. 1,44 €-ba kerül. Bérautó: a szállodák recepcióin, vagy a szállodák környékén található kisebb magánvállalkozásoknál lehet autót vagy motort bérelni. ÿltalánosságban 30 €/nap a bérleti díj. A gépkocsibérléshez minden esetben dombornyomásos hitelkártya szükséges, valamint útlevél és jogosítvány. A megkövetelt minimum korhatár 21 év.

Étel - ital
Az óceánban élő halaknak és egyéb élőlényeknek teljesen más az ízük, mint a Földközi-tenger partvidékén, így a fűszereknek is más az ízhatásuk. Ananász és teaültetvények termései mind megtalálhatóak a piacok és a szállodák pultjain, a tea szalonokban teák legkülönlegesebb fajtáit kóstolhatjuk meg, és kedvünkre válogathatunk fekete és zöld teák között, de a legérdekesebbek talán a gejzírekben főtt ételkülönlegességek. A szigetek mindegyikén népszerű a Sopas do Espírito Santo (Szentlélek leves), és a Fervedouros (krumplis káposztaleves). Arroz de Lapas néven találjuk az étlapokon a kagylós rizst, és Caçoila néven a malacpörköltet, és a Coelho de molho vilao vagyis a hagymás ecetes nyúlpecsenye szintén gyakran szerepel a menüben. Ezen kívül népszerűek még a tengeri makk, valamint a homárból és garnélarákból készült ételek. Édességként gyakran ajánlják a rizspudingot. Ha tehetjük, öblítsük a fogásokat a híres azori borral, a Vinho de Cheiro-val.

Borravaló
Nincs meghatározott összege, általában extra szolgáltatásokért a turisztikai helyeken elvárják.

Hasznos tanácsok
Ünnepek:Szinte minden hónapban tartanak vallási vagy nemzeti ünnepeket. Ezek közül a leghíresebb a Senhor Santo Christo amely megmozgatja egész Portugáliát. A turisták szempontjából szerencsésebbek az áprilistól augusztusig tartott fesztiválok, mint amilyen a Szent Szellem Ünnepe. Ilyenkor Izabella királyné jótetteire emlékeznek a portugálok, aki ételt osztott a szegényeknek és a vekni kenyereket a rózsa bokrok közé rejtette.

Ajándéktárgyak:Tipikus azori ajándék a helyi kézművesek munkái, a halpikkelyéből készített tárgyak, vesszőfonatok, valamint a fazekas munkák

Kultúra:Európától való távolsága nem csak földrajzilag, de kulturálisan is érzékelhető. Lakóinak identitása elhatárolódik az anyaországétól, attól eltérő kulturális szokásokkal, mélyen vallásos és kellemesen oldódott mentalitással, népművészettel találkozni. Főként halászatból és mezőgazdaságból élnek a családok.

Légkondicionálás: a szállodákban működő légkondicionáló berendezések általában időszakosan, időjárástól függően üzemelnek.

Strandhasználat: a szállodák általában nem rendelkeznek saját tengerparttal, ezért a napernyőket, napágyakat a hotelek medencéinél ingyenesen, a strandokon csak térítés ellenében vehetik igénybe, melynek ára átlagosan 3.00 €/nap.

Minibár: A szállodák többségében hűtőszekrény is található a szobákban, amit kérésre feltöltenek – térítés ellenében, így minibárként is szolgál.


Diplomáciai képviselet ()
Magyar Köztársaság Portugál Nagykövetsége:
Lisszabon, Alcantara, Calcada de Santo Amaro 85.
Tel.: (+351 21) 364 5928
Fax: (+351 21) 363 2314


Diplomáciai képviselet (Magyarországon)
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Telefon: (1) 237-0904
Mobil: (20) 990-8060

Araamu Travel
Utazási Iroda

1039 Budapest,
Királyok útja 291.
E-mail:
info@araamutravel.hu
Skype: araamutravel
Nyitva: H-CS: 10-19,
P: 10-18

Dertour Premium Partner

BLOG

Exclusive utak - Luxus utazások - Luxus utak
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail:


Araamu Travel


ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
HÍVJA KOLLÉGÁNKAT
SKYPE-ON!
Státusz


Araamu Travel
Luxus utazás
Luxus szállodák
Luxus utak

Araamu Travel

IDŐJÁRÁS

Kérem írja be az
ország vagy város
nevét

Araamu Travel


 Utazási Iroda - Bali, Mexikó, Maldív szigetek, Thaiföld, Afrika
Araamu Travel Utazási Iroda | Telefon: (06-1) 237-0904 | Fax: (06-1) 237-0905 | E-mail: info@araamutravel.hu | Skype: araamutravel | Engedélyszám: U-000965
Az árváltozás jogát fenntartjuk! - A weboldalon található képek illusztrációk!

Validate GEO-TAGs