Körutazás - Argentína, Chile, Brazília

Általános leírás:

ELLÁTÁS: reggeli

Programleírás:
1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Chilébe.

2. nap: Santiago de Chile
Érkezés Santiagóba, Chile fővárosába a délelőtti órákban, majd vá­ros­né­zés az Andok 5-6000 méteres csúcsa­inak köze­lében fekvő városban (óváros, San Francisco-templom, Elnöki Palota, Plaza de Armas, katedrális, város­háza, piac, Santa Lucia-domb, mo­dern város­részek stb.).
Szállás Santia­góban, város­központi szál­lo­dá­ban (2 éj).

3. nap: Valparaiso, Viña del Mar
Kirándulás a Csendes-óceán partjára. Előbb Val­pa­rai­sót nézzük meg, az ameri­kai konti­nens egyik legfon­tosabb kikötő­városát, mely csodá­latos fekvé­sének, valamint sokrétű építé­sze­tének köszön­hetően része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek. A vá­ros­né­zés során siklóval felemel­kedünk egy pano­ráma­pontig, ahonnan szép kilátás nyílik a városra, illetve meglá­to­gatjuk a híres chilei költő, Pablo Neruda egykori házát is, mely ma Neruda életét és munkás­ságát bemutató múze­umként üzemel.
To­vább­uta­zás Viña del Marba, Chile híres óceán­parti üdülő­vá­rosába (előkelő villák, szép sugár­utak, látvá­nyos parkok stb.). A vá­ros­né­zés során erede­tiben látjuk majd azt a titok­zatos kőszobrot, amit a Húsvét-szigetről hoztak át Chilébe.
Fakultatív program: Folklór est. Néptáncok Chile különböző részeiből, majd a Húsvét-sziget folk­lórjának teljes körű bemu­tatása.
A fakultatív program ára: 24.200 Ft (vacsorával) – garantált indulás.

4. nap: Santiago de Chile, Puerto Montt
Szabadidő Santiagóban, majd a délutáni órákban transzfer a repülő­térre. Elutazás Puerto Monttba, Dél-Chile egyik leg­je­len­tő­sebb ten­ger­par­ti városába. A várost és környékét nagyrészt német beván­dorlók népesí­tették be, ennek hatása a város épüle­tein, az ott lakók kultú­ráján jól érezhető. Szállás Puerto Monttban (1 éj).

5. nap: „Áthajózás az Andokon", San Carlos de Bariloche
A Chiléből Argen­tínába való átke­lésnek klasszikus módja az ún. "Átha­józás az Andokon" program, melynek során 3 elbűvölő hegyi tavon hajózik a csoport (a tavak között termé­sze­tesen autó­buszok szállítják az utasokat). Egy életre szóló élmény a gyönyörű tavak, hegyek, vulkánok, víze­sések látványa és nem utolsó­sorban a természet érintet­lensége. Ebéde­lési le­he­tő­ség Peullában, egy eldugott chilei hegyi faluban. Este érkezés San Carlos de Barilochéba, az Andok lába­inál fekvő patagó­niai városba, Argen­tína egyik leghí­resebb turisz­tikai központ­jába. A megér­kezést követően a szálloda szobáinak elfog­lalása (2 éj).

6. nap: Patagónia, Nahuel Huapí Nemzeti Park
A Bariloche kör­nyé­kén lévő hegyek és tavak az egész Dél-Ame­rikán végig­hú­zódó Andok egyik leglát­vá­nyosabb része (az Argentin Svájc). Egész napos kirán­dulás a nemzeti parkban. A körút során libe­gővel felmegyünk a Campanario csúcsra, a vidék leghí­resebb kilá­tó­jához, ahonnan meseszép pano­ráma nyílik a tóvidékre.

7. nap: Buenos Aires
Délelőtt transzfer a barilochei repülő­térre, elutazás Buenos Airesbe. A kora délutáni érkezést követően autó­bu­szos vá­ros­né­zés az argentin fővárosban, Dél-Amerika Pári­zsában. Ezt a jelzőt Buenos Aires köszön­heti a széles sugáru­taknak, a szebbnél szebb parkoknak, a rengeteg köztéri szobornak, em­lék­mű­nek és nem utolsó­sorban a számtalan látvá­nyos épületnek.
A vá­ros­né­zés után a belvárosi szálloda szobáinak elfog­lalása (3 éj), majd sza­bad­idő.

8. nap: Buenos Aires, Montevideo
Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: Montevideo. Egész napos kirán­dulás hajóval a La Plata folyó széles tölcsér­torko­latán keresztül Uruguay fővá­ro­sába, Montevideóba. Vá­ros­né­zés. (Az előzetes menet­rend szerint a hajó reggel 7.30-kor indul, és 22.30-kor érkezik vissza Buenos Airesbe.)
A fakultatív program ára: 87.500 Ft – ebéddel (garantált indulás).

9. nap: Buenos Aires, Argentin Pampák
Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: A pampák és a gauchók.
Kirándulás egy, az argentin pampán talál­ható es­tan­ciá­ra (kocsi­kázás, tipikus argentin ebéd, ar­gen­tin borok, népzenei és néptánc­be­mutató, lovas­be­mutató stb.).
A fakultatív program ára: 23.000 Ft (garantált in­du­lás).
Fakultatív program: Tango est vacsorával
A fakultatív program ára: 27.900 Ft (garantált in­du­lás).

10. nap: Iguassu-vízesések (argentin oldal)
Kora reggel transzfer a repülő­térre, elutazás az Igu­assu-víze­sé­sekhez, Puerto Iguazuba. A víze­sések meg­te­kin­té­se az argentin oldalról. A jól kiképzett turista­út­vo­nalakon a víze­séseket alulról és felülről is meg­cso­dál­hat­juk. Ezután átkelés Brazíliába, majd a Foz do Iguassuban található szálloda szobáinak elfoglalása (1 éj).

11. nap: Iguassu-vízesések (brazil oldal), Rio de Janeiro
Az Iguassu Nemzeti Park az UNESCO vi­lág­örök­ség részét képezi. Séta a vízesések brazil oldalán is. Az Iguassu sokak szerint a világ leglát­vá­nyosabb víz­esés­rendszere.
Délután utazás repülő­géppel Foz do Iguassuból Rióba. Érkezés után transzfer a Copacabanán lévő szállodába (2 éj).

12. nap: Rio de Janeiro
Egész napos vá­ros­né­zés Rio de Janeiróban. Utazás kabinos drót­kötél­pályán a Cukorsüveg hegyre (lenyű­göző pano­ráma). Tovább autó­busszal a városban: Botafogo-öböl, Flamengo park, a belváros felhő­kar­colói, a modern kated­rális, a Sambodromo stb. A Tijuca Nemzeti Parkon keresztül fogas­kere­kűvel felemel­kedünk a Megváltó Krisztus szoborhoz, amely a 710 m magas Corcovado hegyen áll. Léleg­zetel­állító pano­ráma a városra.

13. nap: Rio de Janeiro
Szabadidő, majd a kora esti órákban transzfer a riói repülő­térre, elutazás egy nyugat-európai átszál­lással Buda­pest­re.

14. nap:
Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Megjegyzés

Utazás
A Budapest – Santiago de Chile – Puerto Montt / Bariloche – Buenos Aires – Puerto Iguazu / Foz do Iguassu – Rio de Janeiro – Budapest út­vo­na­lon repülőgéppel.

Szállás
11 éjszaka jó 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, két­ágyas, fürdő­szo­bás szobákban (3 éj Chilé­ben, 5 éj Argentínában, 3 éj Brazíliában).

Ellátás
Büféreggeli (fakultatív félpanzió a 3., a 8. és a 9. nap kivételével).
Azon a 3 napon, amelyeken a félpanziós felár nem tartalmaz vacsorát, a fakultatív programok mind­egyike tartalmaz főétkezést, és a ta­pasz­ta­la­tok alapján utasaink többsége részt vesz ezeken.

A részvételi díj tartalmazzaa repülőjegyeket, a helyi közlekedést, a 11 éjszakai szállást reg­ge­li­vel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat belépőkkel, a helyi ide­gen­ve­ze­té­se­ket és a magyar ide­gen­ve­ze­téstt az indulástól az érkezésig.

AJÁNLATKÉRÉS / FÉRŐHELY LEKÉRÉS

Kedves Leendő Utasunk!

Kérjük, CSAK abban az esetben küldje el a lenti adatlapot, ha már foglalni is szeretne utazást. Ha csak tájékoztató árak érdeklik, kérjük informálódjon a weboldalunkon lévő árakból. Folyamatosan tesszük fel a 2024-et.

Köszönjük!