Körutazás - Buenos Airestől Rio de Janeiróig

 • Buenos Airestől Rio de Janeiróig
  Nagyít
  Buenos Airestől Rio de Janeiróig
 • Buenos Airestől Rio de Janeiróig
  Nagyít
  Buenos Airestől Rio de Janeiróig
 • Buenos Airestől Rio de Janeiróig
  Nagyít
  Buenos Airestől Rio de Janeiróig
 • Buenos Airestől Rio de Janeiróig
  Nagyít
  Buenos Airestől Rio de Janeiróig
 • Buenos Airestől Rio de Janeiróig
  Nagyít
  Buenos Airestől Rio de Janeiróig

Általános leírás:

ELLÁTÁS: reggeli

Programleírás:
1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Argentínába.

2. nap: Buenos Aires
Érkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban, majd ezu­tán autó­bu­szos vá­ros­né­zés az argentin fővá­rosban, Dél-Amerika Párizsában. Ezt a jelzőt Buenos Aires köszönheti a széles sugár­utaknak, a szebbnél szebb parkoknak, a rengeteg köztéri szobornak, em­lék­mű­nek és nem utolsó­sorban a számtalan lát­vá­nyos épületnek.
A vá­ros­né­zés után a belvá­rosi szálloda szobáinak elfog­lalása (3 éj), majd sza­bad­idő, illetve le­he­tő­ség múzeumok vagy az állatkert meg­te­kin­té­sé­re.

3. nap: Buenos Aires, Montevideo
Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: Montevideo. Egész napos kirán­dulás hajóval a La Plata folyó széles tölcsér­tor­kolatán keresztül Uruguay fővá­ro­sába, Montevideóba. Vá­ros­né­zés. (Az előzetes menetrend szerint a hajó reggel 7.30-kor indul, és 22.30-kor érkezik vissza Buenos Airesbe.)
A fakultatív program ára: 87.500 Ft – ebéddel (ga­ran­tált indulás).

4. nap: Buenos Aires, Argentin Pampák
Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: A pampák és a gauchók. Egész napos kirán­dulás egy, az argentin pampán talál­ható estanciára (kocsi­kázás, tipikus argentin ebéd, argentin borok, népzenei és néptánc­bemutató, lovas­be­mutató stb.).
A fakultatív program ára: 23.000 Ft (garantált in­du­lás).
Fakultatív program: Tango est vacsorával
A fakultatív program ára: 27.900 Ft (garantált in­du­lás).

5. nap: Iguassu-vízesések (argentin oldal)
A reggeli órákban transzfer a repülőtérre, majd elutazás az Iguassu-vízesé­sekhez, Puerto Iguazuba. Az Iguassu Nemzeti Park az UNESCO vi­lág­örök­ség részét képezi. A víze­sések meg­te­kin­té­se az argentin oldalról. A jól kiképzett turista­út­vo­nalakon a vízesé­seket alulról és felülről is meg­cso­dál­hat­juk. Az Igu­assu-vízesé­sek teljes széles­sége körülbelül 2500 méter, ebből 1900 méter esik argentin terü­letre. Ezután átkelés Brazí­liába, majd a Foz do Iguassuban található szálloda szobá­inak elfog­lalása (2 éj).

6. nap: Iguassu-vízesések (brazil oldal), Itaipu-gát
Séta a vízesések brazil oldalán. Az Iguassu sokak szerint a világ leglát­vá­nyo­sabb vízesés­rend­szere. A hatást csak fokozza, hogy a vízesések egy szub­tró­pusi eső­erdő közepén talál­hatóak.
Délután kirán­dulás a világ leg­na­gyobb vízierő­művéhez, a Paraná folyóra felépült Itaipu-gáthoz a brazil-paraguay-i határon. A rövid filmve­títés után autó­busszal viszik körbe a csoportot a gáton, vala­mint annak brazil és paraguay-i oldalán.

7. nap: Foz do Iguassu, Rio de Janeiro
Szabadidő, pihenés a szálloda úszómedencéjénél, majd a délutáni órákban transzfer a repülőtérre, el­uta­zás Rio de Janeiróba. Megérkezés után a Co­pa­ca­ba­nán lévő szálloda szobáinak elfoglalása (3 éj).

8. nap: Rio de Janeiro
Egész napos vá­ros­né­zés Rióban, Brazília legszebb városában: Ipanema negyed, a favelák, a Rodrigo Freitas-tó stb. A Tijuca Nemzeti Parkon keresztül (a világ leg­na­gyobb városi parkja) fogaskerekűvel fel­emel­ke­dünk a Megváltó Krisztus szoborhoz, amely a 710 m magas Corcovado-hegyen áll. Léleg­zet­el­állító pano­ráma a városra.
Délután a riói vá­ros­né­zés folytatása: Botafogo-öböl, Flamengo park, a belváros felhőkarcolói, a modern katedrális, Sambodromo stb. Ezután utazás kabinos drót­kötél­pályán a Guanabara-öböl bejárata mellett álló Urca-hegyre, majd a Cukorsüveg-hegyre (Rio egyik legis­mertebb jelképe). A pano­ráma mindkét esetben lenyű­göző. Itt érti meg igazán a turista, hogy miért tartják sokan Riót a világ legszebb fekvésű váro­sának.
Fakultatív program – Rio by Night: A bőséges va­cso­rát egy tipikus Churrascaria étteremben szolgálják fel, majd a világhírű showműsor meg­te­kin­té­se kö­vet­ke­zik.
A fakultatív program ára: 28.400 Ft (összesen kb. 4 óra, garantált indulás).

9. nap: Parati
Pihenés Rióban a Copacabanán.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Pa­ra­ti­ba, Brazília egyik legszebb történelmi kis­vá­ro­sá­ba – ebéddel (oda-vissza kb. 8 órás bu­szo­zás). Parati varázsát az adja, hogy óvárosa szinte érin­tet­lenül fenn­maradt a gyarmati korszakból (szűk, macskaköves sétáló­utcák; régi temp­lomok; XVII. századi fehérre meszelt házak színesre festett ajtó- és ablak­ke­re­tekkel, virá­gokkal stb.). A látni­va­lók­hoz tartozik még a han­gu­la­tos tenger­part is.
A fakultatív program ára: 34.500 Ft (garantált in­du­lás).

10. nap: Petropolis, Rio de Janeiro
Félnapos kirándulás autóbusszal a hegyekben meg­búvó, tipikus brazil kisvá­rosba, Petropolisba, amely az utolsó brazil császár, II. Péter kedvenc tartóz­kodási helye volt. Nyári palotája ma nagy­szerű múzeum. Lehetőség a katedrális meg­te­kin­té­sé­re is.
Az esti órákban transzfer a riói repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Buda­pest­re.

11. nap:
Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Megjegyzés: A napok sorrendje (8. és 9. nap) az idő­já­rás­tól függően esetleg felcserélődhet.

Megjegyzés

Utazás
A Budapest – Buenos Aires – Puerto Iguazu / Foz do Iguassu – Rio de Janeiro – Budapest út­vo­na­lon repülőgéppel.

Szállás
8 éjszaka jó 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, két­ágyas, fürdő­szo­bás szobákban (3 éj Ar­gen­tíná­ban, 5 éj Brazíliában).
Figyelem: Rio de Janeiróban a hivatalos be­so­ro­lás szerinti 4 csil­la­gos szállodák nagy része Nyugat-Európában inkább erős 3 csil­la­gos szin­tű­nek felelne meg.

Ellátás
Bőséges (Brazíliában gazdag déligyümölcs-kínálattal kiegészített) büféreggeli / fakultatív félpanzió a 2., 5., 6., 7 és 9. nap estéjén.
A 3., 4. és 8. napokon a félpanziós felár nem tar­tal­maz vacsorát, azonban az e napokon lévő fakultatív programok mindegyike tartalmaz fő­ét­ke­zést, és a tapasztalatok alapján utasaink többsége részt vesz ezeken.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi közlekedést, a 8 éjszakai szállást reg­geli­vel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat belépődíjakkal, a helyi ide­gen­ve­ze­té­se­ket és a magyar ide­gen­ve­zetést az indulástól az érkezésig.

AJÁNLATKÉRÉS / FÉRŐHELY LEKÉRÉS

Kedves Leendő Utasunk!

Kérjük, CSAK abban az esetben küldje el a lenti adatlapot, ha már foglalni is szeretne utazást. Ha csak tájékoztató árak érdeklik, kérjük informálódjon a weboldalunkon lévő árakból. Folyamatosan tesszük fel a 2024-et.

Köszönjük!