Körutazás - THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.

 • THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.
  Nagyít
  THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.
 • THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.
  Nagyít
  THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.
 • THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.
  Nagyít
  THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.
 • THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.
  Nagyít
  THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.
 • THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.
  Nagyít
  THAIFÖLD, a távol-kelet varázsa I.

Általános leírás:

ELLÁTÁS: reggeli

Programleírás:

 

1. nap:

Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Bang­kok­ba.

 

2. nap: Bangkok

Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pi­he­nés, szabad program.

Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok

Vacsora egy tipikus thai étteremben jellegzetes thai­földi ételekkel, közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyö­nyör­köd­he­tünk.

A fakultatív program ára: 5.600 Ft (garantált program).

 

3. nap: Bangkok

Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi fur­csa­sá­ga­i­val, fe­lejt­he­tet­len műemlékeivel, egzo­ti­ku­má­val óriási élmény az európaiak számára. A városnézés során meg­lá­to­gat­juk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A városnézés fénypontjai a Királyi Palota pompás épü­let­együt­tese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben.

A kb. 6-7 órás városnézés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos félnapos (3-4 órás) városnéző programokon.

 

4. nap: Damnern Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom

Szabad program Bangkokban, pihenés a szállo­dá­ban, illetve annak úszómedencéjénél.

Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom

Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a legnagyobb úszó piac), majd tovább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlék­mú­ze­um­ban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél.

A fakultatív program ára: 9.500 Ft (ebéddel) – garantált indu­lás.

 

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya, Lopburi

Elutazás autóbusszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). A következő programunk Ayutthaya (UNESCO vi­lág­örök­ség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik leg­je­len­to­sebb ázsiai civilizáció központja volt, míg­nem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környezetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templo­mok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.

A következő megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer építőművészet számos remek­műve található. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán legismertebb ne­ve­ze­tes­sé­ge az úgynevezett Majom templom, melyet valóban majmok laknak.

tovább­uta­zás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

 

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai

Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján található XIV. században épült templom. Itt található a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. Ennek megtekintése után látogatás egy közeli néprajzi múzeumban, ahol főleg fából és bambuszból készített helyi használati tárgyakat mutatnak be. 

Közép-thaiföldi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO vi­lág­örök­ség). A XIII. szá­zad­ban virágzó Sukhothai királyság a thai tör­té­ne­lem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett Látványos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.

A fakultatív program ára: 4.600 Ft (garantált program).

 

9. nap: Pattaya, Paradicsom-sziget

Szabad program Pattayán.

Fakultatív program: Paradicsom-sziget

Egész napos kirándulás a Paradicsom-szigetre (Samet Island), strandolási lehetőség. 

A fakultatív program ára: kb. 49 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, garantált indu­lás.

 

10. nap: Pattaya, Mini Sziám

Szabad program Pattayán. 

A késő délutáni órákban látogatás a Mini Sziámban. Ez egy hangulatos park, ahol Thaiföld híres épít­mé­nye­i­nek makettjei láthatóak Földünk leg­hí­re­sebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, így a maketteket nappali fényben és esti díszkivilágításban is meg­cso­dál­hatják.

 

11. nap: Pattaya, Elefánt farm

Szabad program Pattayán. 

Fakultatív program: Elefánt farm 

Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol lehe­tő­ség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére. 

A fakultatív program ára: 14.900 Ft (ebéddel) – garantált indu­lás.

 

12. nap:

Reggel transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Megjegyzés

Utazás

Menetrend szerinti repü­lő­já­ra­tok­kal Bangkokig és vissza, Thaiföldön lég­kon­di­ci­o­nált autó­busszal.

A menetrend szerinti repülőjáratok Európa és a célállomás között nem tartanak félúton techni­kai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Eze­ken a nagyméretű gépeken általában jóval ké­nyel­me­sebb ülések vannak, mint azon kis­gépek ese­té­ben, melyeket gyakran char­te­re­zésre hasz­nál­nak az utazási irodák.

 

Szállás

10 éjszaka jó 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, 2 ágyas für­dő­sz­obás szobákban (a szállodáknak van saját szabadtéri úszómedencéje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtő­szek­rény vagy minibár áll utasaink ren­del­ke­zé­sére).

Ellátás

Büféreggeli, a 3., az 5. és a 6. napon ebédet is kapnak a csoportok / fakultatív vacsora a 4. naptól a 10. napig.

 A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 10 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, a 3., 5. és 6. napon ebédet is, az út­le­mon­dá­si biztosítást, a magyar idegenvezetést a budapesti indu­lástól a budapesti érkezésig és a helyi ide­gen­ve­ze­té­se­ket.

 

AJÁNLATKÉRÉS / FÉRŐHELY LEKÉRÉS

Kedves Leendő Utasunk!

Kérjük, CSAK abban az esetben küldje el a lenti adatlapot, ha már foglalni is szeretne utazást. Ha csak tájékoztató árak érdeklik, kérjük informálódjon a weboldalunkon lévő árakból. Folyamatosan tesszük fel a 2024-et.

Köszönjük!