Körutazás - USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)

 • USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)
  Nagyít
  USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)
 • USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)
  Nagyít
  USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)
 • USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)
  Nagyít
  USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)
 • USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)
  Nagyít
  USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)
 • USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)
  Nagyít
  USA - Keleti-Part I. (Boston, New York, Philadelphia, Washington)

Általános leírás:

ELLÁTÁS: reggeli

Néhány éve a népszerű „USA – Keleti-Part” kör­uta­zá­sun­kat egy rövidebb változatban is indítjuk. A római eggyel jelzett csoport nem megy el a Niagarához, csak a Keleti-Part nagyvárosait járja be. Ennek egyrészt azért van jelentősége, mert így kevesebb, mint feleannyi km-t kell utazni autó­busszal, másrészt a Niagara benne van mind­két kanadai programunkban is.

1. nap: Boston
Elutazás Budapestről egy európai átszállással Bos­ton­ba. Szállás Boston kör­nyé­kén (2 éj).

2. nap: Boston, Plymouth
Vá­ros­né­zés Bostonban, az Egyesült Államok egyik legszebb városában. Az amerikai nagyvárosok közül talán Boston emlékeztet legjobban az angol vá­ro­sok­ra. Joggal szokták az amerikai függetlenség bölcsőjének is nevezni, a városközpont jópár tör­té­nel­mi épülete emlékeztet a függetlenségi háború időszakára.
Délután szabad program Bostonban, vagy:
Fakultatív program: Félnapos kirándulás a bájos Plymouth városkába, is­mer­ke­dés Amerika tör­té­nel­mé­nek kezdeteivel. Itt kötött ki 1620-ban az első angol telepeseket szállító hajó, a Mayflower, melynek mása Plymouth kikötőjében áll és lá­to­gat­ha­tó. A város mellett található Plimoth Plan­ta­tion skan­zen­együt­tes nagyszerű képet ad a korszak viszonyairól, bemutatva a korai telepesek és az indiánok életét is. A hatás úgy válik teljessé, hogy a rekonstruált falu­ban korabeli ruhákba öltözött emberek élik (játsszák) az eredeti lakosok min­den­nap­ja­it.
A fakultatív program ára: 13.500 Ft (belépődíjjal) – garantált indulás. A fakultatív programot azon uta­sa­ink­nak ajánljuk, akik szeretik a történelmet.

3. nap: Newport, New Haven
Délelőtt utazás egy han­gu­la­tos tengerparti üdü­lő­vá­ros­ba, Newportba, mely tele van szebbnél szebb XIX. század végi kastélyokkal. Közülük a leg­hí­re­sebb a „The Breakers”, egy pazarul berendezett, 70 szobás, neoreneszánsz stílusú kastély, melyet a magyar kötődésű Vanderbilt család építtetett. A kastély meg­te­kin­té­se után to­vább­uta­zás New York felé. Útközben New Havenben is­mer­ke­dés a világhírű Yale Egyetem történelmi épületeivel. Itt tanult többek között mindkét Bush és Clinton elnök is. Szállás New York kör­nyé­kén (2 éj).

4. nap: New York
Egész napos vá­ros­né­zés a szuperlatívuszok vá­ro­sá­ban (Battery Park, Freedom Tower, Wall Street, Brooklyn-híd stb.). A vá­ros­né­zés fény­pont­ját jelenti majd egyrészt a pano­ráma az Empire State Building 86. emeletéről, másrészt a hajókirándulás a Sza­bad­ság-szigethez, ahol a város jelképe, a monu­men­tá­lis Szabadság-szobor áll.

5. nap: New York
A vá­ros­né­zés folytatása New Yorkban (Soho, China­town, Times Square, Harlem, Central Park stb.), majd szabad program. Lehetőség a Central Parkban      

található Metropolitan Múzeum meg­te­kin­té­sé­re (a világ egyik leg­gaz­da­gabb múzeuma), illetve további ne­ve­zetes­sé­gek felkeresésére.
A késő délutáni órákban to­vább­uta­zás délnyugati irányba, szállás Philadelphia kör­nyé­kén (1 éj).

6. nap: Philadelphia, Baltimore
Délelőtt vá­ros­né­zés Amerika egyik legfontosabb tör­té­nel­mi városában, Philadelphiában. Itt található az Independence Hall (Függetlenség Csarnoka), ahol 1776-ban aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és megfogalmazták az Egyesült Államok alkotmányát is néhány évvel később (UNESCO vi­lág­örök­ség). Délután to­vább­uta­zás a Washington melletti szállo­dá­ba (2 éj). Útközben is­mer­ke­dés Baltimore modern városközpontjával, séta a han­gu­la­tos ki­kö­tő­ben.

7. nap: Washington DC
Egész napos vá­ros­né­zés az Egyesült Államok gyö­nyö­rű fővárosában: Fehér Ház, Capitolium, Jefferson-emlékmű, Lincoln-emlékmű, Vietnámi Ve­te­rá­nok emlékműve, Arlington Nemzeti Temető stb. Délután le­he­tő­ség múzeumlátogatásra, pl. a világ­hí­rű Nemzeti Légi és Űrhajózási Múzeumban (Amerika egyik leg­lá­to­ga­tot­tabb múzeuma).

8. nap: Mount Vernon
Délelőtt kirándulás a Potomac folyó partján található Mount Vernonba. A XVII. század végétől ez volt a Washington család birtoka, az első amerikai elnök, George Washington is itt töltötte élete leg­na­gyobb részét. A neoklasszikus stílusban épült kúriában (Amerika egyik leg­lá­to­ga­tot­tabb épülete) érdekes kiállítás mutatja be az egykori elnök életét és munkásságát. A ház körül elterülő birtokon tett séta közben le­he­tő­ség nyílik betekinteni a gazdasági épületekbe, a rabszolgák, a kiszolgáló személyzet lakrészeibe, illetve ellátogatni az elnök és felesége sírjához is.
Délután transzfer a washingtoni repülőtérre, elutazás egy európai átszállással Budapestre.

9. nap:
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Megjegyzés

Utazás
Menetrend szerinti repülőjáratokkal, a hely­szí­nen légkondicionált autóbusszal.

Szállás
7 éjszaka középkategóriájú szál­lo­dák­ban, két­ágyas, fürdő­szo­bás szobákban.

Ellátás
5 amerikai és 2 kontinentális reggeli. Ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodák kör­nyé­kén, illetve a megtekintett ne­ve­zetes­sé­gek közelében többféle étkezési le­he­tő­ség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autóbuszt, a 7 éjszakai szállást, a 7 reg­ge­lit, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a magyar ideg­en­ve­ze­tőt Budapesttől Budapestig, valamint a következő belépőjegyeket: „The Breakers” kastély New­port­ban, Empire State Building pano­ráma-kilátó és Szabadság-sziget hajókirándulás New Yorkban, Mount Vernon Washington mellett.
(Egyes ne­ve­zetes­sé­gek ingyen látogathatóak, például New Havenben a Yale Egyetem, Washingtonban a Légi és Űrhajózási Múzeum valamint az Arlington Nemzeti Temető.)

A helyszínen borravalót illik adni a gép­ko­csi­ve­ze­tő­nek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 15 dollárra kell számítani.

Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező há­rom­ágyas szo­ba. Há­rom fő szá­mára egy két da­rab franciaággyal felszerelt szo­bát tud­nak biz­to­síta­ni.

AJÁNLATKÉRÉS / FÉRŐHELY LEKÉRÉS

Kedves Leendő Utasunk!

Kérjük, CSAK abban az esetben küldje el a lenti adatlapot, ha már foglalni is szeretne utazást. Ha csak tájékoztató árak érdeklik, kérjük informálódjon a weboldalunkon lévő árakból. Folyamatosan tesszük fel a 2024-et.

Köszönjük!