A 2017-es évben megnyíló attrakciók listája Az Egyesült Arab Emirátusokban

Etihad Múzeum

A legújabb dubai attrakció hivatalosan a látogatóknak január 7-én nyílt meg. A múzeum az Egyesült Arab Emírségek alapításának krónikáját mutatja be, az alapító atyák fotóival és személyes tárgyaival. A látogatók megtekinthetik az 1971-ben aláírt alapító okiratot. Az épület kézirat alakját ábrázolja, 7 oszloppal, mely a 7 emírséget szimbolizálja illetve a 7 tollat, mellyel a kéziratot aláírták. Az interaktív kiállítás bepillantást ad az 1971-es év eseményeibe.

La Perle by Dragon

Az egyik legérdekesebb látványosság a térségben, Al Habtoor városában, a Dubai Vízi Csatornához közel helyezkedik el. Ez a térség első állandó élőszereplős színpadi show-ja, évente több, mint 450 előadással. Az épület 1300 fő befogadására alkalmas, a vízi show műsor során körülbelül 2,5 millió liter vizet használnak fel. Az 5 emeletes épület 7 étteremnek ad otthont.


Deira-sziget

Eredeti neve Palm Deira lett volna, de nyitás előtt átnevezték. A fő látványossága a Deira Night Souq lesz, mely modern újragondolása a tradicionális Arab piacnak és közvetlenül a Deira Pláza mellett fog elhelyezkedni. Az 5300 üzlet mellett 1,9 km hosszan terül el a tengerparti sétánya és maga a sziget a szárazföld felől és a vízről is megközelíthető lesz. A pletykák szerint egy új vízi park is helyet kap a szigeten, így a sorban már a 4. ilyen park lesz a térségben, az Aquaventure, a Wild Wadi és a LegoLand után.

 


Kristály Lagúna

Az első luxus fejlesztés Dubai egyik lakó negyedében a Mohammed Bin Rashid Al Maktoum City-ben. A fejlesztés központi része a világ legnagyobb kristály tiszta lagúnája lesz, az első ütem már készen van. A kísérleti lagúnát már elöntötték vízzel, melynek felszíne 1,4 hektáron terül el és 2,45 méter mély. A tervek szerint, számos lagúnát fognak egymással összekötni és ezzel a világ legnagyobb mesterséges lagúnáját hozzák létre, melynek 237 méter hosszan elnyúló homokos partja lesz.

 


Dubai Eye / Bluewater Island

Dubai megépítette a világ legnagyobb óriáskerekét, találóan a Dubai Szeme nevet adták neki. A nemrég megépült Bluewater-szigeten helyezkedik el. A látvány különösen vonzza a Palm Jumeirah és az Atlantis Hotel vendégeit. A kerék a maga 210 méteres magasságával lenyűgöző látványt nyújt, 48 kapszulája, 1400 főt tud majd befogadni. Előrejelzések szerint a Dubai Eye 3 millió látogatót fog vonzani évente. Természetesen a közvetlen környezetében számos üzlet és étterem megtalálható lesz.


The Louvre

Az Abu Dhabi Louvre nyitása számos alkalommal késett a múltban, de előreláthatólag 2017 májusában megnyitja kapuit. A komplexum Abu Dhabi Sadiyah-szigetén helyezkedik el, az épületen belül számos művészeti alkotás tekinthető meg, magát az épületet Jean Nouvel a Pritzker Prize-díjas építész tervezte.

 


LegoLand Waterpark

A Dubai Park & Resort részben nyílt csak meg, ennek ellenére A LegoLand tematikus Park már 2015 októberében megnyílt, a Water Park még nem. A park kifejezetten a 2-12 éves korosztály igényei szerint épült, 20 vízi csúszdával, Lego hullám medencével, rafting folyókkal, ahol saját Lego tutajokat lehet építeni.


Dubai Safari

A helyszín Al Warqa, a szafari 2016-ban nyílt, de az állatok már jóval korábban a helyszínen voltak, hogy akklimatizálódhassanak a sivatagi éghajlathoz. A 10500 állatnak, ezen belül 350 ritka fajnak otthonadó parkon belül megtekinthetjük az Arab Falut, az Ázsia Falu és az Afrika Falut ( a jövőben amerikai és ausztráliai kiállításokat is terveznek). A színház 1000 fő befogadására alkalmas, fő vonzereje a Dubai interaktív szafari. A látogatóknak lehetőségük van megtekinteni egy 1 órás kirándulás keretén belül a vadon élő állatokat kényelmes, légkondicionált terepjárókból.

 


Dubai Frame

A szerkezet a Zabeel Parkban helyezkedik el, egyedülálló perspektívát nyújtva a nyüzsgő városra. Egyik oldalon a Dubai új arcát, a felhőkarcolókat láthatjuk, míg a másik oldalon Dubai régebbi részét, a Bur Dubai-ra és a Deira-ra ad rálátást.

 


Dubai csatorna bővítés

A csatorna már megnyílt, de még számos üzlettel, hotellel és étteremmel szeretnék bővíteni, ezeket a terveket szeretnék megvalósítani 2017-ben.

 


A Jövő Múzeuma

A jövőbeni látogató egy sétát tehet 2035-ben, és megnézheti, hogy a technológia alakulása milyen hatással lehet a testünkre és a gondolkodásunkra, milyen szerepet játszhat a társadalmi és a családi életünkben. His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum álmodta meg, aki alelnöke, miniszterelnöke és polgármestere az Egyesült Arab Emírségeknek. Az Emirátusi tornyok környékén, a Sheikh Zayed úton található.


Dubai Krokodil Park

A Dubai Szafarihoz közel található, feladata, hogy megkönnyítse a több száz krokodil természetes szaporodását saját környezetükben és otthont ad a világ legnagyobb édesvizű fajtájának, a Nílusi krokodilnak. A park túlnyomó része turisták által is látogatható lesz.

 

Taj Arabia

20 szintes üvegpalota, a Taj Mahal másolata lesz. A hotel tematikája, hogy visszaadja India történelmi arany korát, egy letűnt korszak nagyszerűségét és pompáját az ott tartózkodó vendégeknek. Tervezett nyitás 2017.

 


Abu Dhabi Akvárium

Abu Dhabi Al Maqtaa körzetében helyezkedik el és a közel 5000 négyzetméteres méretével az Emirátusok legnagyobb akváriuma lesz. 98 horgonyzóhely, kávézók, éttermek, mozik,kerékpáros pályák és különböző kültéri és beltéri szórakozási lehetőségek adják meg hangulatát a helynek. A tervezet szerint 2,4 kilométer hosszan fog elhelyezkedni az Al Maqta csatornában. Tervezett nyitás 2017 utolsó negyedéve.

 


Aladdin City

Bár a pletykák szerint nem valószínű, hogy el fog készülni a 2017-es évben, a terveket az Ezeregy éjszaka meséje, Aladdin és Szinbád története ihlette, innen ered a három lámpa alakzatú épület. A lámpa tornyok fognak otthont adni egy hotelnek és egy luxus apartmannak amiket egy légkondicionált folyosó fog összekötni.

 


Guggenheim-múzeum

Régóta várt kulturális látnivaló Abu Dhabi Saadiyat-szigetén álló Guggenheim-múzeum. A tervek szerint a 320 ezer négyzetméter területből álló múzeum a Guggenheim Alapítvány legnagyobb létesítménye lesz. Az építész Frank Gehry tervei között szerepel egy kiállító galéria, egy kutatási terület, természetvédelmi laboratórium és egy központ a kortárs iszlám kultúra részére.

Megosztás: