A világ legjobb hi-tech hotelei

Egy szingapúri szálloda alkalmazott először robotot, azonban ma már egyre több hi-tech megoldást
használnak a szállodák, legyen az robot recepciós vagy kulcs nélküli szobaajtók.
Az alábbi szállodáknál találkozhatunk ilyen modern megoldásokkal:

1. hub by Premier Inn, London
Nem szereti használni a ne zavarjanak táblát, vagy sosem találja el a légkondicionálónál a tökéletes hőfokot? A szálloda saját fejlesztésű app-ja tökéletes megoldást jelent minden problémára, hiszen szupergyors WiFi-n keresztül pillanatok alatt elintézhetjük mindezt. A check int is megoldhatjuk a hi-tech kioskokon keresztül.

2. J House Greenwich Hotel, Connecticat
A hotel fürdőszobáját mindenkinek látnia kell, a tükörbe beépített 55"-os TV garantáltan páramentes marad. A WC sem kutya, a világ leghíresebb technológiáját varázsolták ide, elektromosan fűtött üléssel és légtisztítóval rendelkezik (TOTO Neorest).

3. Hotel Zetta, San Francisco
San Francisco egyik legfelkapottabb szállodája, tele kütyükkel. Találunk bennek video konzolokkal teli játékszobát, egy antik telefonokból állót, de természetesen a VR kocka a legmenőbb, ahol bejárhatjuk San Francisco nevezetességeit.
És még anno az időutazásról ábrándozott mindenk...

4. Yotel, New York
A Time Squere-en található Yotel egy kapszula stílusú szálloda megoldotta azt a problémát, hogy a bőröndök ne foglaljanak sok helyet a szobában. Bevezette a hi-tech tárolóhelyet, ahol ráadásul egy robot dolgozik. Miután egy elektronikus terminálnál átvettük a szobakulcsot, Yobot elteszi egy szekrénybe a bőröndöket. Az egész folyamat egy üvegfalú tárolóterületen zajlik, hogy mindent figyelemmel kísérhessünk. A hi-tech a helytakarékos motoros ágyakkal
és a mozgás által aktivált légkondícionálóval folytatódik a hálószobákban is.

5. M Social Singapore, Szingapúr
Mindenki szereti a szobaszerviz kényelmét, csak van amikor nem szeretnénk beszélgetni a személyzettel, vagy nem úgy vagyunk öltözve... Erre a problémára kínál jó megoldást a szingapúri hotel, ahol a szobaszervizt egy bérelt robot intézi.
Szüksége lenne még vízre vagy elolvasná a híreket, a robot perceken belül viszi a italt, vagy az újságot! :-)

6. City Hub, Amszterdam
A legjobb alternatívát kínálja a fiatal korosztálynak. 50 minimalista szobájában dupla ágy, WiFi és hi-tech audio szerviz, valamint app-al vezérelhető hangulatvilágítás van. Ha sűrűn előfordult már veled, hogy demagnetizáltad a szobakártyát vagy egyszerűen elvesztetted, akkor a legjobb megoldást kínálják neked, hiszen egy elektronikus karkötővel nyithatod az ajtót.

7. Hilton Mclean Tysons Corner, Virginia
A Hilton szállodalánc saját laborjában kísérletezi ki a fejlesztéseket. A Hilton Honors app használható szobakulcsként is.
Ha a szállodában tartandó céges rendezvényen nem tud részt venni valamelyik alkalmazott,
akkor felkérhet egy robotot, hogy helyettesítse. A robot megjeleníti a munkavállaló arcát, így koktélpartikra is elmehet.
Az sem elhanyagolható, hogy így elkerülhető a másnaposság.
Connie-val, a robottal is beszélgetehtünk, kérhetünk tőle felvilágosítást a hotel szolgáltatásaival kapcsolatban is.

8. Eccleston Squere Hotel, London
Ez volt az első londoni hotel, ahol iPad ill. mozi méretű TV kijelző volt, jelenleg minden szobatípusban egy 46"-os Panasonic HD 3D Neo TV tartozik. Minden szobához külön szellőző tartozik, kiváló minőségű Hastens ágyakat használtak. Előre programozható masszázs funkcióval és pozícióval. Minden szobához tartozik egy okos telefon is, amit a vendégek ingyen használhatnak az ott tartózkodásuk idején, sőt ingyenes nemzetközi hívásokat bonyolíthatunk 5 országba.

9. Marriott Hotel Ghent, Belgium
Európában ez a hotel foglalkoztatott először robotot. Mario 56 cm magas, 6 kg és 19 különböző nyelvet beszél, énekel,
sőt táncol is. Nem csak dolgok szállítására használják, megtalálható a recepciónál is,
ahol átadja a szobakártyát a vendégeknek vagy információkkal szolgál.

10. Henn na Hotel, Tokyo
Az első hotel, ahol csak robotok dolgoznak. A recepciónál dinoszauruszok fogadnak, felviszik a bőröndöket a szobába,
sőt az arcunkat is felismerik, így csak a jogosultaknak adják át a szobakártyát. Csak Japánban! :-)

Megosztás: