Dubai, a legek városa

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa eddig sem fukarkodott a világlegjeivel és úgy tűnik, hogy most sem fog csalódást okozni. A világ legnagyobb területű bevásárlóközpontja, a Dubai Mall után most a Mall of the World, azaz egy klimatizált gyaloglóváros megépítésére készülnek. 


Az új szenzáció érdekessége, hogy több tematikus parknak, színháznak, konferencia negyednek, wellness részlegnek, gyógyfürdőnek, klinikának és száz szállodának ad majd otthont. Természetesen a divat szerelmeseinek is kedveznek majd, méghozzá a londoni Oxford Street, a barcelonai La Rambla és a Beverly Hills-i Rodeo Drive mintájára készülő vásárló utcákkal. A világ legnagyobb bevásárlóközpontja kb. 4,46 km2alapterületű lesz, ami éppen négyszer nagyobb, mint az Egyesült Királyságban található Metrocentre, ami egyébként Európa legnagyobb plázája.

„Ez a projekt segít Dubai-nak, hogy egy még nagyobb kulturális, idegenforgalmi, illetve gazdasági központtá váljon és, hogy kielégítse a 2 milliárd helyi és a régióban élő lakos igényét.” – mondta el Mohammed bin Rashid Al Maktoum, aki az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke és alelnöke is egyben. 


Az üzletközpont a tervek szerint a Sheikh Zayed Roadon lesz megépítve, amit a Dubai Holding befektetési cég menedzsel majd. 

Megosztás: