Dubai víz alatti szállodája

Dubai már többször bebizonyította, hogy a legek városa: otthont ad a világ legmagasabb épületének, a világ legnagyobb területű bevásárlóközpontjának és hamarosan egy újabb emberi kéz alkotta csodának lehetünk a szemtanúi. A leggazdagabb emírség egy félig elsüllyedt szálloda megépítésére készül, aminek felsőbb szintjei kilógnak a vízből, azonban az alsó szintek szó szerint a víz alatt lesznek.  

A "Water Discus Hotel" nevet viselő szállás űrhajó alakú lesz, ami mindemellett úgy néz ki, mint a korábbi James Bond filmekben látott rejtekhelyek egyike – egyébként ez az egyetlen ilyen a régióban. A víz alatti rész 10 méter mélyen van és a 21 db szoba mellett, hozzátartozik egy bár és egy búvárközpont is. 

A különleges megvilágításnak köszönhetően a tenger mélyén élő állat-, és növényvilág minden részletét tökéletesen lehet látni, sőt egy speciális technológiának köszönhetően, a vendégeknek lehetőségük nyílik ránagyítani minden egyes parányi egyedre. 

Az építészek egyébként úgy tervezték a szállót, hogy akár egy cunaminak vagy áradásnak is ellent tud állni. Az új ötletnek köszönhetően dubai-i utazásunk során már nem csak a világ tetejéről, hanem hamarosan a víz alól kémlelhetjük a várost.

Megosztás: