Elfogadták az új Airbus szabadalmat: Concorde 2.0

Az illetékes amerikai hivatal nemrégiben elfogadta az Airbus azon szabadalmát, melynek kivitelezésével a hangsebesség négyszeresét is elérné az új Concorde repülőgép. 

Ennek az extrém gyorsaságnak köszönhetően, ha Londonból szeretnénk utazást szervezni New Yorkba, akkor mindösszesen 1 óra alatt elérnénk a célállomásra. Az eddigi Concorde végsebessége Mach 2 volt, míg az új konstrukció a beadvány szerint elérné a Mach 4,5-et ami a hangsebesség négy és félszerese. A BBC hírközlése szerint a Concorde 2.0 a rakétákhoz hasonlóan függőlegesen emelkedne a magasba, ahol a speciális hajtóművek bekapcsolását követően gyorsulna fel az utazási sebességre. 

A gépen egyszerre 20 utas utazhat majd, akik egy-egy függőágyban helyezhetik magukat kényelembe. Ebből következtethetünk már arra is, hogy a repülőjegy igen borsos lesz erre az extra gyors járatra.

A gép megvalósítása sajnos akár 30-40 évbe is beletelhet, ugyanis a repülőgépgyártó is kihangsúlyozta, hogy a szabadalomban található technikai megoldások, olyan konstrukciókon alapulnak, melyek kidolgozása még nagyon kezdetlegesnek számítanak.
 

Megosztás: