Futurisztikus turisztikai attrakciók

Az elmúlt egy évben számos, az eddig megszokott nevezetességektől merőben eltérő létesítményt húztak fel világszerte. A technika rohamos fejlődésével párhuzamosan, az igények is megnőttek és ma már nem feltétlenül csak látni szeretnénk, de tapasztalni is.

Guangzhou Circle

A 238 méteres ősi kínai aranyérmét idéző felhőkarcoló kétségkívül a legnagyobb látványossága Kanton városának. Az étteremként is funkcionáló objektum nyolcas alakban tükröződik vissza a Gyöngy-folyón, ami egyébként a kínai numerológiában a szerencse száma.


Glacier Skywalk

Kanada természetvédelmi területén, a Jasper Nemzeti Parkban található a Glacier Skywalk nevű kilátó, mely 30 méterre lóg ki egy 300 méter mély völgy fölött. Az U-alakú üvegkilátó a Sunwapta-völgy fölött "lebeg", ahonnan lenyűgöző kilátás tárul a Sziklás-hegységre.


One World Trade Center 

A 13 évvel ezelőtt leomlott ikertornyok helyén nem rég nyitotta meg kapuit az újjáépült One World Trade Center üzlethelyiségei és irodái. Az 1776 méter magas épülettel szemben látható a régi ikertornyoknál felállított emlékmű és múzeum.


Cinecittà World élménypark

Idén májusban nyitotta meg kapuit az olasz film virágkorát idéző élménypark, ahol olyan produkciók kelnek életre, mint a Ben-Hur, Az édes élet, a Kleopátra, a New York bandái vagy a Róma című HBO-s sorozat. A Rómától délre található Cinecittà Worldben elmagyarázzák a látogatóknak, hogyan készül egy film, mindemellett  számos különböző hullámvasút, étterem, filmszínház és rengeteg egyéb szórakoztatóelem működik a területen.


Góliát hullámvasút

A Chicagóban található Góliát a világ leggyorsabb és legextrémebb fahullámvasútja! A kocsik végsebessége eléri a 115 kilométer per órát, és természetesen közben pörgünk, forgunk és zuhanunk is.


Kannabisz-turizmus

Az USA-ban található Colorado államban az orvosi célú marihuana árusítás és fogyasztás már évek óta engedélyezett, 2014. január elseje óta viszont szabadon vásárolható és fogyasztható az állam területén. A helyi utazási irodák kapva kaptak az alkalmon és egyből lecsaptak a kíváncsi turistákra, akiknek külön csomagokat állítottak össze, melynek keretein belül betekintést nyerhetnek a kannabisztermesztés és -feldolgozás folyamatába és persze legálisan működő, marihuánát árusító üzletekbe is ellátogatnak a túra során. 


Flyboard

A flyboard egy új izgalmas sport, ami tulajdonképpen egy repülő deszka. A csizmaszerű szerkezetet egy jetski motorjához kell csatlakoztatni 18 méter hosszú tömlővel. Ennek a sugárhajtóműve biztosítja a vízellátást, amivel   flyboard a levegőben marad, maximum 10 méter magasságban. A flyboardozást egyébként már Magyarországon is ki lehet próbálni.


Harry Potter

A világ leghíresebb varázslójának története még évekkel az utolsó film megjelenése után is jövedelmező, ami többek között a rajongó-csalogató témaparkoknak is 
köszönhető. A Warner Bros. 2012-ben nyitotta meg angliai stúdióját a nagyközönség előtt, ami eredetileg a varázslatos Harry Potter filmek helyszínéül is szolgált. Ez az egyedülálló gyalogos túra bemutatja a film helyszíneit, szereplőit, jelmezeit és kellékeit, ami felejthetetlen élményt nyújt minden érdeklődőnek. Az eredeti stúdió tour témájára épült meg később Orlando városában a The Wizarding World of Harry Potter Stúdió, majd ennek japán utánzata Oszakában. 

Megosztás: