Rekordszámú turista érkezett 2016-ban Dubajba

A Dubaji Turisztikai Hivatal éves statisztikái szerint Dubaj 14,9 millió turistát vonzott 2016-ban, vagyis 5%-os növekedésről beszélhetünk 2015-höz képest. Még ennél is lenyűgözőbb azonban a 8%-os turisztikai növekedés, amit a város az elmúlt 4 év alatt ért el. A globális turisztikai növekedés 4% körüli, vagyis Dubaj ezt kétszerezte meg. A Dubaji Turisztikai Hivatal tehát jó úton halad a 2020-as cél felé.

A statisztikák szerint Dubaj a negyedik leglátogatottabb város a világon, és ez a rang is jót tesz a hazai gazdaságnak: Dubaj világelső a turisták által a városban átlagosan elköltött összeg tekintetében.

2016 csúcspontja a kínaiak 20%-os valamint az oroszok részéről a 14%-os növekedés. Ez a két ország igazán nagy emelkedést 2017-ben hozhat a dubaji turizmusban, hiszen az EAE ekkor már lehetővé teszi, hogy ezen országok lakosai a megérkezéskor vásárolhassák meg a vízumot.

 

Emellett persze folyamatosan újabb és újabb szállodákat húznak fel, és már több mint 100.000 szoba foglalható a városban: pontosan 102.845. Ezzel 5%-os növekedést könyvelhettek el.

A számos, nemrégiben nyílt luxusszálloda mellett – mint a St. Regis Dubai, a W Dubai, a Westin Al Habtoor-ban, a Palazzo Versace Dubai, és a Jumeirah Al Naseem –, az emirátus már a családokra és a középosztályra is kiemelt figyelmet fordít. Ennek tükrében a három- és négycsillagos hotelek „virágkora” is megkezdődött. A háromcsillagos szállodák szobakapacitása 24%-kal nőtt 2016-ban, míg a négycsillagos szállodák 8%-os növekedést értek el.

Forrás: www.turizmusonline.hu

Megosztás: