A legzöldebb szállodák a világon

A legzöldebb szállodák a világon

Amikor valaki egy igazán lenyűgöző, természetközeli helyre utazik, akkor joggal merülhet(ne) fel benne a kérdés, hogy vajon 5-10 év múlva is ugyanez a látvány fogadja majd az akkor oda látogatókat? Hiszen, mint tudjuk az üzleti tevékenységek hatással vannak Földünkre és annak erőforrásaira és bizony egy szálloda törekvésén is múlik, hogy miképpen óvja a természetes élőhelyeket és hogyan előzik meg a környezetszennyezést. De léteznek olyan eco-központú szállodák a világon, amiknek főstratégiájuk, hogy helyileg és globálisan is eredményeket érjenek el, amik közül az alábbiak a legzöldebbek:

Grootbos Private Nature Reserve - Dél-afrikai Köztársaság

A Fokvárostól 170 km-re lévő, 2500 hektáron elhelyezkedő 5 csillagos luxus komplexum kiemelt szerepet játszik a Föld harmadik legnagyobb kontinensének öko-turizmusában. 



Kenoa - Brazília

Brazília első öko-bútorzatú szállodája kiemelt figyelmet szánt a helyi tradíciókkal ötvözött, környezetbarát berendezésre. Ennek köszönhetően a vályogfalakon belül többnyire tömör fabútorok találhatók a kádtól egészen a szekrényekig. 


O'Reilly's Rainforest Retreat - Ausztrália

A Lamington Nemzeti Parkban található hotelben minden adott egy igazán természetközeli élményhez: esőerdő, madárfajok széles skálája, vadon élő állatok, vízesések és lélegzetelállító magaslati kilátás.    



Song Saa Resort - Kambodzsa 

Kambodzsa második legnagyobb szigetének, a Koh Rongnak két kis érintetlen területén fekszik a Song Saa szálloda, ahol egyesül a luxus az anyatermészettel.   


Anavilhanas Jungle Lodge - Brazília

Az Anavilhanas Lodge a Rio Negro folyó közvetlen közelében található. A szálloda személyzetét többnyire helyiek alkotják, akik gondoskodnak a turisták kényelméről és a vadon élő állatok védelméről, hogy aztán minél többen megcsodálhassák a helyi élővilágot.



Nisbet Plantation Inn - Saint Kitts és Nevis

Sárga színű, tengerre néző kunyhók, krokett pálya és pálmafákkal körbevett sugárút - minden adott egy utánozhatatlan karibi nyaraláshoz, természetesen mindez egy fenntartható környezetben.  


Waipoua Lodge - Új-Zéland

Az új-zélandi Waipoua 2013-ban és 2014-ben is elnyerte a TripAdvisor Legjobb Luxus Hotel, a Legjobb Kis Hotel, a Legjobb Kiszolgálást Nyújtó Szálloda és a Legromantikusabb Helyszínen Lévő Szálloda közönségdíját! Ez már önmagában is beszédes, de mindemellett ez az a szálloda, ami tükrözi az autentikus új-zélandi kiszolgálást, mindezt luxus környezetben.





Megosztás: