Három hely, amit Dominikán látni kell

Fehér homokos tengerpart, gazdag történelmi háttér, pezsgő városi élet - ez mind várja a Dominikára utazókat! Ugyan, a legtöbb turista szívesen tölti szabadidejét a szálloda falain belül, azonban érdemes beiktatni egy-két látnivalót is a nyaralásba.


SANTO DOMINGO

Dominika fővárosa Santo Domingo, ami nem csak, hogy az új világ és az UNESCO világörökség legrégebbi városa, de az egyik legnépesebb is a Karib-térségben. A város arculata egyszerre hordozza magában a patinás és a modern stílusjegyeket, ami szintén egyedülálló a térségben. Ez a kettősség nem csak az építészetben (régi romok mellett újonnan felhúzott épületek), de a város mindennapjaiban és az éjszakai életben is megjelenik.

 


BARAHONA

Dominika délnyugati partszakasza egy viszonylag turista-mentes övezet, ami kedvez azon turistáknak, akik szívesen megtapasztalnák az ország még érintetlen közegét. 

 


SAMANÁ PENINSULA

Samaná Peninsula a helyiek és a turisták állítása szerint is a legimpozánsabb strandoknak és hegyvidéki tájaknak ad otthont. Ez egy aránylag elszeparált vidék - legalábbis a környékbeli fejlettebb területekhez képest -, aminek nyugodt közege imponálhat az abszolút kikapcsolódni vágyóknak.

Megosztás: