A világ első vízen úszó golfpályája a Maldív-szigeteken

Nem más, mint a világ első, vízen úszó 18 lyukas golfpályája, mely a Maldív-szigeteken fog megépülni. A látványos pályák tervezésének köszönhetően számos vízi akadályt és 360 fokos óceáni kilátást tartogat a golfozni vágyók számára. A vízi driving range, rövid játékok gyakorlására alkalmas pályák, putting green és 9 lyuk par 3-as pályák már csak fokozzák a golfozás élményét. 


A tervezéskor fontos szerepet játszott, hogy az elütési helyek változatos környezetben legyenek, így bármilyen tudásszintű golfozó igényeit kielégíthetik a pályák. Számos pályát víz alatti alagutak fognak összekötni, így a manta rájákkal, cetcápákkal, trópusi halakkal és cápákkal való találkozást szárazon meg lehet úszni.
A pályák dimbes-dombos kialakítása kellő kihívást és csalafintaságot tartogat minden golfozónak.


A legmodernebb számítógépes elemző eszközökkel felszerelt oktató központban bárki kielemezheti az ütései milyenségét, tanácsokat kaphat azok javítására, hiszen az egyénre szabott módszerek a profiknak és a kezdőknek is sok segítséget nyújthatnak. A víz alatt található Club házban felszerelt szakbolt, étterem és bár várja a vendégeket. 


A Troon Golffal közreműködve, mely a világ vezető cége a golfpályák tervezésében, a tulajdonosok úgy alakították ki ezeket a lebegő platformokat, hogy a helyi ökoszisztémára a lehető legkevesebb negatív hatást gyakorolják.


A további fejlesztések során egy városka kialakítására is sor fog kerülni romantikus kis házakkal, apartmanokkal a velencei stílus jegyében. A kis utcákon sétálva butikok, éttermek és bárok, kávézók, fagylaltozók fogadják az arra járókat. 


Ezen felül palotaszerű luxus villák építését is tervezik a golfpálya körül, hogy fokozzák az amúgy sem mindennapi látványt.


Minden bizonnyal ez lesz az a hely, ahova minden golf rajongó legalább egyszer az életében el akar jutni.

Megosztás: