Álomnyaralás a Seychelles-szigeteken

A manapság egyre gyakoribb korán kelés, későn fekvés és rengeteg munka bizony jócskán kiveszi az energiánk nagy részét, amit egy Seychelles-szigetekre tervezett utazás alkalmával garantáltan kiheverhetünk és a energia tartalékainkat újra tölthetjük.

 

Aki úgy dönt, hogy egy trópusi környezetben szeretné eltölteni a pihenésre szánt idejét, kiélvezve a kellemes klímát, pálmafák nyújtotta árnyékot és a korallokkal tarkított égszínkék óceánt az általában 3 kiemelt úti cél közül szokott választani. Akár a Maldív-szigetekre, Mauritius-ra vagy a jellegzetes szikláival tarkított Seychelles-szigetekre tervezzük utunkat panaszra egyik esetében sem lesz okunk.

A képzeletbeli egzotikus utazásunkat most a bámulatos Seychelles-szigetekre szerveztük és igyekszünk felfedni a térség azon kincseit amikért minden képen érdemes ide legalább egyszer ellátogatni.

 

A Seychelles-szigetek kifejezetten azt a luxus környezetet teremti meg a pihenni vágyók számára, amire vágynak. Itt nem találkozunk nyüzsgő szállodákkal, zsúfolt éttermekkel és butikokkal. Mivel a terület nem éppen a hátizsákos turisták és a fényképezőgépüket kattintgatók úti célja, ezért a szigetre érve egyértelműen a kiváltságosság érzetét kapjuk a pénzünkért. 

A rendkívül kevésnek mondható időeltolódás miatt, ami télen +3 óra és nyáron csak +2 óra, szinte nincs is szüksége a szervezetünknek az eltolódás miatti átállásra sem.

Az összesen 115 szigetből álló szigetcsoport, mely az Indiai-óceánnál található, a sznorkerezők és búvárkodók Mekkája, mivel korall zátonyok ezrei kínálnak víz alatti látnivalót.

 

A Seychelles-en tapasztalható édenkerti szigetvilágtól és természeti szépségektől még azoknak a világot látottaknak is tátva marad a szájuk, akiknek már volt részük más egzotikus utazásokban is. A strandok és a világos türkizkék tenger senkinek nem okoznak csalódást és a fehér homok megszállottjai is megtalálják itt a számításukat.

A szigetek közül a legnagyobb Mahe, de még ennek a területe sem nagyobb 154 km2-nél. Az ország lakosságának a 90 %-a is ezen a szigeten él. Mivel a sziget középső része magasabban van, ezért ez a rész csapadékosabb, mint a tengerparti részek, ami a nyaralók legkedveltebb területe is egyben. A sziget északi részénél található a főváros Victoria, ahol az egyik közkedvelt látnivaló is található a Sir Selwyn Clarke piac. Ha szeretnénk beszerezni a szokásos szuveníreket esetleg a hely stílusához igazítanánk ruhatárunkat vagy az itt termő gyümölcsökből vásárolnánk azt itt mind elintézhetjük egy kalap alatt. A kínai hatás itt is érezhető sajnos néhány szuvenírnél, ezért érdemes inkább a helyiek által kókuszból készített termékeket, festményeket vagy ékszereket vásárolni. Aki szereti az extrém nyüzsgést, azok a szombati napon menjenek piacozni egyéb esetben inkább hét közben ejtsük meg ezt a túrát.

 

Van egy hely a városban amit kötelező jelleggel mindenkinek látnia kell a helyiek szerint. Ez a londoni óratorony mintájára készített Big Ben, ami a főváros központjában található.

 

A virágok és különleges növények szerelmeseinek ajánljuk figyelmébe a Kot Ma-Ya Exotic Flower Garden-t vagy a Botanikus kertet, ahol megcsodálhatjuk a híres kókuszpálmát a coco de mer-t. A lenyűgözően színes és egzotikus növényvilág mellet még gekkókkal, békákkal és teknősökkel is találkozhatunk ezeken a helyeken.


A sziget egyik legszebb kilátásával rendelkező helyen hoztak létre egy teatermesztő és feldolgozó manufaktúrát, ahol minden folyamatot megtekinthetnek a látogatók és akár vásárolni is tudunk itt a helyi tea különlegességekből. Azt ugyan érdemes tudni, hogy ezeket a tea féleségeket a piaci túránk alkalmával is beszerezhetjük némileg kedvezőbb áron. 



 

A sziget legszebb strandjának a Petite Anse-t tartják, amely a Four Seasons Hotel partszakasza is egyben, így ezt csak a szálloda recepcióján keresztül tudjuk megközelíteni. A körülmények teljesen ideálisak a sznorkerezéshez, mivel nincsenek áramlatok a partja finom fehér homokos és a közeli kis étteremben akár csillapíthatjuk szomjunkat vagy éhségünket is.

 

A sziget felfedezésekor minden képen érdemes felkeresni a North East Point közelében fekvő Kreolfleurage Parfums laboratóriumot, ugyanis ez az Indiai-óceán térségében fekvő egyetlen parfümmanufaktúra. A különleges parfümök előállításának titkaiba nyerhetünk itt betekintést és láthatjuk, miként alkotnak helyi olajokból és esszenciákból egyedi illatokat, melyeket a helyszínen akár meg is vásárolhatunk.

Az Anse Royale névre keresztelt partszakaszt Mahe délkeleti részén találhatjuk meg, amit elsősorban az októbertől májusig tartó időszakban ajánlatos felkeresni, mivel a többi időszakban kifejezetten szelesnek mondható a terület. Ha erre a helyre tervezzük a kirándulást, érdemes a fényképező akkumulátorát jó alaposan feltölteni, mivel a gigantikus gránitsziklák, pálmafák és a kisebb öblökkel tarkított bámulatos partszakasz bőven ad ihletet a fotózáshoz.



 

A fő szigeten Mahe-n és környékén még a felsoroltakon kívül is bőven akadnak kiemelt turista célpontok, nemzeti parkok és látványos hajó kirándulások, amiket most képek formájában egy csokorba szedtünk.







 

Mahe-tól kb. 100 km-re fekvő Bird Island sziget egy valóságos paradicsom. Már a sziget elnevezéséből is sejteni lehet, hogy rengeteg trópusi madárral találkozhatunk, ugyanis évente madarak milliói raknak itt tojást és kelnek ki. Ez a kis sziget ideális választás nászutasoknak és magányra vágyó pároknak, viszont aki nem bírja hosszabb ideig a folyamatos madár csicsergést azok számára a hely inkább egy kirándulópontnak ajánlatos.





 

A búvárkodást, szörfözést, horgászatot és egyéb vízi sportokat kedvelők számára jelent tökéletes választást a Denis Island, amely szintén kis méretének köszönhetően romantikus hely az aktív pihenést kedvelő pároknak.

Az összes sziget részletes jellemzésére talán egy könyv is kevés lenne, de úgy gondoljuk, hogy a Seychelles-szigetek egy olyan egzotikus úti cél, ahová annak függvényében, hogy melyik szigetet választjuk, bátran mehetünk családdal, gyerekekkel vagy friss házasokként ugyanis szinte minden szigetnek megvannak a jellegzetességei. Aki élményekre kiéhezve és nagy felfedező kedvvel utazna Seychelles-re annak elsősorban a fő szigetet Mahe-t ajánljuk, míg kisebb szigeteket kedvelőknek a többi sziget egyikét. A választék rendkívül széles a felejthetetlen élmény viszont minden esetben garantált!

Megosztás: