Bora Bora a Csendes-óceán gyöngyszeme

Kevés olyan hely létezik a világon, ahol a nappaliból gyönyörködhetnénk az óceán legszebb színvilágú halaiban, de Bora Bora utazásunk során mindebben az élményben is részünk lehet.

Ismerkedjen meg ezzel a varázslatos szigettel, melyet a világ legszebb szigetei közé sorolnak.


Bora Bora, ami a helyi elnevezés szerint Pora Pora volt kezdetben(mivel a tahiti nyelvezetben nincs b betű) egy sziget a Francia Polinéziában, amely nevének jelenése elsőszülött, mivel az elsők között emelkedett ki a vízből. Tahititól északra helyezkedik el, amely kb. 1 órás repülőúttal érhető el. A sziget éghajlata trópusi, így az időjárást tekintve két időszakra lehet tagolni a helyet. Novembertől áprilisig igen csapadékosnak mondható magas páratartalommal és heves viharokkal, ezért egyBora Bora nászút vagy nyaralás megszervezését leginkább a májustól októberig tartó időszakban ajánljuk.



 

A nászutasok körében nem véletlenül közkedvelt úti cél ez a lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkező hely. Akár csak a Maldív-szigeteken, itt is megtalálhatóak a vízre épített cölöpökön álló luxus bungalow-k és természetesen a szinte vakítóan fehér homokos vízpart. Romantikus fürdőzésre nyílhat lehetőség a kristálytiszta vizű lagúnákban, megcsodálhatjuk a zöldellő pálma erdőkkel és hibiszkuszoktól virágzó trópusi völgyeket vagy gyönyörködhetünk a toronyként vízből kiemelkedő vulkáni Otemanu hegy látványában. Szintén közkedvelt kiránduló pont a szigettől mindössze 20 km-re lévő Tupai, ami egy szív alakot formáló lenyűgöző korallzátony.



 

Egy Bora Bora utazás legfőképpen a teljes nyugalomról és luxusi környezetről szól távol a nyüzsgő turista úti céloktól, azonban ha némi mozgalmas programot szeretnénk beiktatni a nyaralásba, akkor részt vehetünk egy különleges Aquascope vízi túrán, amelyből az üveg fenekének köszönhetően kiválóan megfigyelhetőek a látványos korallok és a teljes vízi élővilág.

Aki búvár tudás nélkül szeretne az óceán mélyére merülni, azok mindezt megtehetik egy tengeralattjáró-túrán, de akár részt vehetünk quad-túrán, korallzátony kiránduláson, dzsipszafarin vagy üvegfenekű lagúna túrán is.



 

Mivel ezt a területet a világ legnagyobb akváriumaként is szokták emlegetni, így nem meglepő, hogy az ételkínálat is bővelkedik a tenger kincseiben, de a nemzetközi ízek kedvelői is megtalálják a szájízüknek leginkább megfelelő ételeket.

Megosztás: