Gasztrotúra a világ legkülönlegesebb Meleg Kutyái között!

Jelen bejegyzésünkben nem egy képzeletbeli egzotikus nyaralást terveztünk, viszont témánk igen szorosan kapcsolódik az utazásaink során fellelhető gasztronómiai élményekhez. Blogunk soron következő bejegyzésében egy olyan íz utazást terveztünk kisebb amerikai körutazás beiktatásával, melynek során megismerhetjük a világ legízletesebb hotdog-jait, amiket olykor nem is úgy tesznek az asztalunkra, ahogyan azt gondolnánk. 

Akár egy Vietnam utazásról vagy egy amerikai körutazásról legyen szó útjaink során, főleg mikor reggeltől estig a helyi nevezetességeket fedezzük fel magunknak előbb vagy utóbb, de megéhezünk. Mivel nem minden esetben szeretnénk a barangolásra szánt időnket egy zsúfolt és költséges étteremben tölteni, hogy pár falatot bekapjunk, ezért alternatív étkezési formákat ajánlatos igénybe venni. A virsli és kifli kombinációjából elhíresült hotdog remek választás lehet bárhol a világon, mivel ezt szinte mindenhol megvásárolhatjuk és nem csalódhatunk benne nagyot. Arra azonban nem árt előre felkészülni, hogy a hotdog, világ körüli útja során folyamatos változáson ment végig és az adott ország sajátosságait is belecsempészik olykor ebbe a remek gyorsételbe. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban betekinthetünk néhány közkedvelt úti célon fellelhető hotdog helyi sajátosságába.

New York hotdog
Mivel a hotdog az USA-ból származik, ezért szinte kötelező egy amerikai körutazás során megkóstolni. A 3 legnagyobb hotdog fogyasztó város egyike New York, ezért a sort vele indítjuk. A küllemét tekintve teljesen átlagosnak mondható és a hozzávalók sincsenek túlbonyolítva: virsli, hotdog kifli, mustár, savanyú káposzta és hagyma szósz.

 

Seattle hotdog a csípős ízek kedvelőinek
Itt már belevethetjük magunkat az ízek kavalkádjába. A hotdog kiflibe helyezett sült kolbász, krémsajt, reszelt káposzta, jalapeno szeletek és a sriracha chili szósz egy teljesen egyedi íz harmóniát nyújt a szánkban.

Cleveland hotdog, ami más, mint a megszokott
Kielbasa sült kolbászt helyeznek egy hotdog kiflibe, majd káposzta salátával, csípős szósszal és sült krumplival teszik felejthetetlenné az élményt. A krumplit természetesen nem mellette szervírozzák, hanem a cleveland-i hotdog feltétjeként értendő.

 

Guatemala hotdog
Bacon szalonnába göngyölt virsli egy avokádó krémmel bevont kukoricás tortilla-n, reszelt salátával, káposztával, majonézzel és apróra vágott hagymával.

 

Brazil hotdog
A sült virslit egy speciális hotdog kiflibe helyezik, majd egy Pico de Gallo (jalapeno, paradicsom, vöröshagyma, koriander, újhagyma, fokhagyma, lime) nevű helyi feltétet kanalaznak rá és ennek a tetejére jön még kukorica, reszelt parmezán, reszelt sárgarépa, kockára vágott sonka, koriander és nagyon vékonyra szeletelt, ropogósra sült krumpli.

 

Columbia hotdog
Sült virsli egy hotdog kifliben, ketchup, mustár, majonéz, ananász, zúzott chips és főtt fürj tojás rámorzsolva a tetejére.

 

Peru hotdog
Egy perui utazásunk során igen furcsa tekintettel nézhetünk a tálunkra, ha egy helyi hotdog-ra vágynánk. Esetükben a sült virslit szeletekre vágják és egy nagy adag sült krumpli ágyra helyezik, majd ketchup-el, mustárral és majonézzel öntik le. A perui hotdog az egyik tökéletes példa arra, hogy nem mindenhol jelenti ugyan azt a hotdog kifejezés.

 

Korea hotdog
Korea nyüzsgő utcáin járva számtalan étel furcsasággal találkozhatunk, így talán nem is meglepő a koreai hotdog egyedi megjelenése sem. A virslit egy fa pálcára húzzák fel, majd egy kukoricalisztes palacsintatészta szerű masszába forgatják bele, míg végül kockára vágott krumplival vonják be az egészet. Az így forró olajban kisütött pálcikás kutya egy igazi kuriózumnak számít.

 

Chicago hotdog
Főtt vagy sült virsli, mákos zsemlében, egész savanyított és csípős paprikával, egész paradicsom karikák, apróra vágott hagyma, neon zöld édes-savanyú mártással és mustárral a tetején.

 

Ezeken kívül természetesen még számtalan különleges íz világot képviselő extrém hotdog-al találkozhatunk külföldre tervezett utazásaink során, így akár egy Hawaii utazást, argentínai utazást vagy amerikai körutazást, minden képen érdemes megkóstolni a helyi hotdog-ot, mert ezek számunkra igazi kuriózumnak számíthatnak.  

Megosztás: