Hamarosan mélytengeri szoborpark nyílik

Igen különleges dologra készül egy brit szobrász Jason DeCaires Taylor, aki két éve azon fáradozik, hogy életnagyságú emberalakokat farag ki, amiket aztán a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében a tenger mélyén helyeznek el. Így a tervezettek szerint márciusban nyitja meg képzeletbeli kapuit Európa első víz alatti szoborparkja ami kétség kívül igazi búvár paradicsom lesz.

 

Kezdetben 35 alkotás lesz látható, majd a tervek szerint összesen 400 remekmű foglal majd helyet egy 2500 négyzetméteres területet lefedve 12-15 méteres mélységben. A szobrok egyébként egy igen speciális cementből készülnek, amik a sós vízben akár 300 évet is kibírnak és még csak a környezetet sem szennyezik.



 

A Kanári-szigetek kormánya összesen 800.000 Euró támogatással támogatja a projektet, mivel bíznak abban, hogy a jelentős érdeklődés hatására tovább emelkedik a sziget bevétele. Az első szobrok vízbe engedésekor a Kanári-szigetek turizmusáért felelős tanácsosa a sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a víz alatti szoborpark azért remek kezdeményezés, mert ezzel egyesíteni tudják a sportot, turizmust és a kultúrát.



 

Aki egy Kanári-szigeteki utazást tervezne magának és még a búvárkodásban is jártas némileg az semmi esetre se hagyja ki ezt a különleges víz alatti tárlatot.

Megosztás: