Mikor a legkedvezőbbek a repülőjegy árak? Egy számításból most megtudhatjuk!

Amikor valaki egy külföldi utazást tervez magának igyekszik a legjobb árakon hozzájutni a szálláshoz és a repülőjegyhez egyaránt. Ami mindkettőre igaz, hogy szinte napról napra változik az ára. Mikor tudunk a legkedvezőbb áron vásárolni repülőjegyet? Ennek jártunk utána.

A minap egy amerikai portál nagyon érdekes számításait tette közzé, melyekből kiderül, hogy melyik időszakban a legkedvezőbbek a jegyárak. A CheapAir.com nem bízta a véletlenre az adatokat, ugyanis a tavalyi évben az USA-n belül 3 millió út adatait és 1,3 milliárd különféle jegyárat elemzett ki, melyből aztán megszületett a legoptimálisabb időszak. Az összehasonlításánál az indulás előtti naptól egészen a 320. napig nézték az árakat és ezek alapján azt az eredményt kapták, hogy a legtöbb esetben az indulást megelőző 54. napnál volt a legoptimálisabb a repülőjegy megvásárlása.

További érdekesség is megfigyelhető volt az eredmények kiértékelésénél. A járat indulása előtt már 11 hónappal elérhetővé teszik a jegyárakat, amik azonban ilyenkor még rendkívül magasak. Ezt követően folyamatosan süllyedni kezdenek az árak és a 112 és 21. nap között lesz nagy esélyünk a legjobb árra. A légitársaságok a gép indulása előtt 3 héttel már kb. meg tudják határozni, hogy mennyire lesz telítve a járat és az árakat ezek alapján igazítják. Természetesen minél kevesebb a szabad hely az árak annál magasabbra kúsznak. Azt viszont nyugodtan kijelenthetjük, hogy az indulást megelőző 2 hétben már nagyon csekély eséllyel lehet pályázni egy kedvező árú repülőjegyre így nem érdemes ebben bizakodni. Amíg egy szállás esetén előfordulhatnak Ultra Last Minute utak, addig repülőjegy esetében ez nem jellemző.

Megosztás: