A havazás is lehet turista látványosság? Ha a Kanári-szigeteken esik, akkor igen!

Az időjárás évről évre egyre változatosabb és kiszámíthatatlanabb arcát mutatja, ezért egy egzotikus utazás során is érhet minket váratlan meglepetés. Persze csak a szó jó értelmében.

A Kanári-szigetek egy kifejezetten kellemes, trópusi éghajlati övben található, azonban nemrég nagyon ritka jelenségben lehetett részük az éppen ott nyaralóknak.

A szigetek évente turisták ezreit vonzzák, lenyűgöző vízi és szárazföldi élővilágának köszönhetően valamint a térségre jellemző kellemes hőmérséklet miatt. A napokban azonban a tájat vastagon beborító hó adott okot a bámészkodásra. Ez a jelenség a szigeteket körül ölelő hegyek csúcsainál olykor előfordult, azonban a paradicsomi Gran Canaria-n ez eddig nem volt jellemző.

 

A heves hóesés miatt a Spanyolországhoz tartozó szigetek több hegyi útját is le kellett zárni a forgalom elől, de akadtak olyan területek is, ahol pont a hegycsúcsra igyekvő turisták ezrei okoztak forgalmi akadályt. A kíváncsiság teljesen érthető, hiszen nem adatik meg túl gyakran se helyinek se turistáknak, hogy hófehér köntösben láthassa a szigetet. A környékbeliek szintén nagyon élvezték a látványt, így a hétvégi program legtöbbeknél a szánkózás és a hóember építés volt. 

Megosztás: