Öt érv, amiért érdemes Hanara, Mauira utaznunk

A Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Maui keleti partvidékén létezik egy érintetlen kis város, Hana. A településre vezető út, a Hana Highway a legendás autóút 1927-ben épült, amiről a helyiek úgy tartják, ha valaki Mauin jár, akkor ezt az utat nem lehet kihagyni. 

Az úton végigkanyarogva megtapasztalhatjuk az igazi trópusi hangulatot: bambuszerdők, vízesések, egzotikus madarak, időnként egy-egy trópusi zápor utána szivárvány az égen. Azt mondják, hogy ez az a fajta kirándulás, ahol maga az út az élvezet, és nem pedig az úticél. A Maui többi részétől elszigetelt hanai régió trópusi bájával, mindig változó látképeivel és neves partjaival bűvöli el látogatóit.

Színpompás partszakaszok 

A szigeten számos strand található, köztük a természetközelitől, egészen a luxus partszakaszokig. Bár meglehet, hogy a vízből kitüremkedő hatalmas sziklaszirtek miatt, a legtöbb vízpart nem alkalmas a fürdésre. A turisták számára inkább dagálykor élvezetes a látkép, ahogy a hullámok felcsapnak a kövekre. 



Esőerdők

Habár azt mondják, hogy ha az ember kíváncsi a világ legzöldebb szigetére, akkor Kauai az ideális választás, ott ugyanis rengeteg híres hollywoodi film is játszódott, pl. a Jurassic Park vagy a Vírus. Persze, azért Hana sem fukarkodik az esőerdőkből: az Oheo Gulch tíz mérföldre található a város déli részétől, ami egyébként a Haleakala Nemzeti Park része és az egyik legnépszerűbb túrázós hely Mauin.


Patinás szállás

Travaasa Hana szálloda a legrégebbi üdülőhely Hanán. A vendégek számára minden adott a luxuskörülményekhez, a hely mégis megtartotta rusztikus jellegét.

 

Hagyományok

Ahogy sok más város is a szigetcsoporton belül, úgy Hana is megőrizte a hawaii kulturális örökségeit. A turisták számtalan hagyományos tevékenységen vehetnek részt, ilyen például a virágfüzér készítése, ami az ottaniak öltözködésének legismertebb darabja. Vagy például, a hula, ami egy tradicionális tánc, mellyel az emberek kifejezik, hogy jól érzik magukat, vidámak és boldogok. Nem utolsósorban pedig a hawaii zene, aminek alapjai egyszerű dobütések és dallamokból állnak. Mára pedig olyan műfajok alakultak ki, mint a hapa-haole, a luau, a kolohe, a chalangalang és a jawaiian. 




Még több látványos útvonal

Míg a Hana Highway páratlan élményt nyújt az arra járóknak, addig Maui délkeleti részén is találhatunk jó néhány meseszép látványban bővelkedő útvonalat. Azonban érdemes megjegyezni, hogy ezeknek az útburkolatai sokkal egyenetlenebbek és egy-egy nagyobb felhőszakadás sem kizárt.

Megosztás: