St. Lucia, a könnycsepp alakú sziget

St. Lucia a Karib-térség egyik gyöngyszeme, ami leginkább azoknak az utazóknak kelti fel a figyelmét, akik nem Punta Cana, Varadero és Cancun strandjaihoz hasonló kommersz helyre szeretnének menni, hanem egy különlegesebb úti célra vágynak. 


St. Lucia a Kis-Antillák szigetországa, az Atlanti-óceán és Karib-tenger között helyezkedik el. Tengeren a Franciaországhoz tartozó Martinique-kal, valamint Saint Vincenttel határos. A szigetre jellemzők a buja, esőerdőkkel teli, érintetlen partok, valamint a mély völgyek és kiugró hegyek. Az egyik ilyen természeti látnivaló a sziget jelképévé is vált Piton-hegyek ikercsúcsai (Gros Piton és Petit Piton), amik a világörökség részei. 


Ugyanakkor itt található meg a világ egyetlen olyan vulkánja, amelynek kráterébe akár autóval is be lehet hajtani. Ezen a területen folyamatosan fortyog az iszap, amiben a turisták előszeretettel dagonyáznak (amit aztán napokig mosnak le magukról).


St. Lucia ideális helyszíne lehet egy gyönyörű esküvőnek is, ugyanis az ott köttetett frigyek hazánkban is honosíthatók!


A sziget szinte egész évben alkalmas az utazásra, ugyanis a Karib-térséget állandó időjárás jellemzi: forró nyár, meleg tél, magas páratartalom. St. Lucia éghajlata trópusi, az átlagos középhőmérséklet 26°C, az esős évszak általában májustól augusztusig tart, ami nem feltétlen azt jelenti, hogy egész nap esne az eső, legfeljebb néha lehet egy-egy zápor.










Megosztás: