Az egzotikus utazások specialistája!
Araamu Travel

Varázslatos MEXIKÓ
Varázslatos MEXIKÓ
Indulási időpont(ok):
2014

Ellátás:
félpanzió
Időtartam:
11 nap / 9 éj

egyedi ár
 
..
Varázslatos MEXIKÓ
Varázslatos MEXIKÓ
Varázslatos MEXIKÓ
Varázslatos MEXIKÓ

Utazás leírása:

Programleírás:
1. nap:
Eluta­zás Budapestről egy nyugat-európai átszál­lás­sal Mexikóvárosba, a világ egyik legnépesebb városába. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban. Transzfer a szállodába (4 éj).
 
2. nap: Mexikóváros, Puebla
Délelőtt ismerkedés Mexikó fővárosával (Zócalo – a város hatalmas főtere; a katedrális – Latin-Amerika egyik legnagyobb temploma; Nemzeti Palota – Diego Rivera gyönyörű freskóival, melyek Mexikó tör­té­nel­mét mesélik el; Tenochtitlán, az azték főváros romjai stb.).
Ezután kirándulás Mexikó negyedik legnagyobb váro­sá­ba, Pueblába. Útközben szép kilátás nyílik az ország 5000 méter feletti hegycsúcsaira. Puebla óvárosa nagyszerűen megőrizte gyarmati jellegét. Városnézés: katedrális, Szent Domonkos templom a meseszép Rózsafüzér kápolnával, művésznegyed, színes házsorok a gyarmati korszakból stb. Vissza­uta­zás Mexikóvárosba a késő délutáni órákban.
 
3. nap: Mexikóváros, Cuernavaca, Taxco
Egész napos kirándulás a Sierra Madre hegyein keresztül a Mexikóvárostól délre fekvő Cuernavacába, az örök tavasz városába és Taxcóba, az ezüst­vá­ros­ba. Útközben fotószünet a mexikóvárosi Olimpiai Stadionnál és a modern mozaikokkal borított Egyetemi Könyvtár épületénél. Cuerna­va­cá­ban rövid séta a legfontosabb nevezetességekhez (erődszerű katedrális, Cortés palotája stb.), majd továbbuta­zás Mexikó egyik legszebb kisvárosába, Taxcóba, mely már a gyarmati korban az ezüstbányászatnak köszön­hette gaz­dag­sá­gát. Az utazókat elbűvöli a város fekvése, a kanyar­gós, macskaköves utcács­kák, a szebbnél szebb piros tetős, fehérre meszelt házak, az ezüst­mű­ve­sek boltjai, a tarka piac és a Santa Prisca templom, mely a churriguereszk stílus mesterműve.
 
4. nap: Teotihuacán, Guadalupe, Mexikóváros
Délelőtt kirándulás a több mint 1000 éves teo­ti­hua­cáni romvárosba, mely annak idején már a beván­dorló aztékokat is lenyűgözte (minden mexikói köruta­zás „kötelező” programja). Megcsodáljuk a Hold- és a Nap-piramist (az előbbi 46 méter, az utóbbi 65 méter magas, mindkettő megmászható), sétálunk a „Holtak utcáján” a Citadella nevű épület­együt­tes­hez és a Tollaskígyó templomához. Vissza­út­ban megnézzük a guadalupei régi és új bazilikát, amely Amerika legnagyobb zarándokhelye (Szűz Mária XVI. századi megjelenésének helyszíne). Délután látogatás a mexikóvárosi Chapultepec park­ban lévő Nemzeti Antropológiai Múzeumban, Földünk egyik leggazdagabb régészeti múzeumában (a Kolumbusz előtti közép-amerikai civilizációk való­sá­gos kincsesháza).
 
5. nap: Uxmal, Mérida
Transzfer Mexikóváros repülőterére, uta­zás Méridába, Yucatán állam fővárosába. Kirándulás a szavannával körülvett Uxmalba, az egyik leglátványosabb maya rom­vá­rosba (Varázsló piramisa, Apácazárda, Tek­nős­béka háza, Kormányzó palotája, Nagy piramis). 
Délután városnézés Méridában, melynek során látjuk Mérida elegáns főterét, a katedrálist, a gyönyörű városházát, Montejo XVI. századi házát (a város első spanyol kormányzója volt), valamint a híres Montejo sugárutat tele szebbnél szebb palotákkal. Méridát „fehér városnak” is szokták nevezni tiszta, rendezett utcái és jól karbantartott épületei miatt. Szállás Méridában (1 éj).
 
6. nap: Izamal, Chichén Itzá, Cancún
Utazás a Yucatán-félsziget szavannáin és maya indiánok lakta falvakon keresztül Izamalba, a „sárga városba”. A Szent Antal kolostor megtekintése, majd Chichén Itzá, a maya föld leglátogatottabb romvárosa következik. A régészeti körzet bejárása során látjuk a Csillagvizsgáló épületét, a Kukulkán piramist, a Lab­da­já­ték terét, a Harcosok templomát és a Szent kutat, ahol az indiánok emberáldozatokat mutattak be az Esőistennek.
Délután továbbuta­zás Mexikó világhírű üdülő­öve­ze­tébe, a Maya Riviérára. Szállás a Karib-tenger partján fekvő Cancúnban (4 éj).
 
7. nap: Cancún, Xcaret
Pihenés a karibi tengerparton.
Fakultatív prog­ram: Xcaret
Délelőtt eluta­zás a Maya Riviéra egyik leg­kü­lön­le­ge­sebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkba. Ízelítő a park kínálatából: maya romok, rekonst­ru­ált maya falu, állatkert közép-amerikai álla­tok­kal, lovasbemutató, akvárium, delfinek, bota­ni­kus kert, múzeum a maya romvárosok makett­je­i­vel, lagúna fürdési és búvárkodási lehető­ség­gel, föld alatti patak, tengerparti strand stb. Este részvétel egy látványos előadáson, ahol Mexikó története ele­ve­ne­dik meg az indiánok labdajátékaitól kezdve a spa­nyol hódításon keresztül a spa­nyolok és az indiánok keveredéséig. Az előadás második része egy felejt­he­tet­len bemutatója a mexikói nép­vi­se­le­tek­nek, népzenéknek és néptáncoknak.
A fakultatív prog­ram ára: kb. 115 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás.
 
8. nap: Cancún, Tulum
Pihenés a karibi tengerparton.
Fakultatív prog­ram: Tulum
Félnapos kirándulás Tulum maya romvárosába. A romok igazi vonzerejét azok fekvése adja. A leg­épeb­ben megmaradt épü­let­együt­tes (az El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található.
A fakultatív prog­ram ára: kb. 55 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – ga­ran­tált indulás.
 
9. nap: Cancún
Szabad prog­ram, pihenés a karibi tengerparton, illet­ve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel fakultatív lehetőség egy újabb kirándulásra.
 
10. nap: Cancún
Délelőtt szabad prog­ram, majd transzfer a cancúni repü­lő­tér­re, eluta­zás egy nyugat-európai átszál­lás­sal Buda­pest­re.
 
11. nap:
Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Megjegyzés
Utazás
Menetrend szerinti repü­lő­já­ra­tok­kal a Budapest – Mexikóváros, a Mexikóváros – Mérida és a Cancún – Budapest útvonalon, a programok során lég­kon­di­cio­nált autó­busszal.
Megjegyzés: ezekhez a csoportokhoz sikerült olyan repülőjegyet foglalnunk, amivel a cso­port­nak Cancúnból nem kell visszarepülni Mexikóvárosba, hanem közvetlenül repülhet Nyugat-Európába, majd onnan Buda­pest­re. A Cancún és Nyugat-Európa közötti közvetlen járat előnyei többek között az eggyel kevesebb átszállás hazaútban, valamint a kb. 3,5 órával kevesebb összes repülési idő, amely által a csoport a hazauta­zás napján jó 4 órával több időt tud Cancúnban eltölteni.
 
Szállás
„A” jelű csoport: 1 éjszaka (Méridában) 3 csil­la­gos szállodában, 8 éjszaka 4 csillagos szállo­dák­ban, két­ágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban. (Ennek a csoportnak Cancúnban egy városi szállodát foglaltunk, amely nem ten­ger­parti, de van szabadtéri medencéje, illetve a szálloda vendégei számára ingyenes buszjárat üzemel a hotel és a tengerparti „Cabanas club” strandja között.) 
„B” jelű csoport: 5 éjszaka 4 csillagos szállo­dák­ban, 4 éjszaka (Cancúnban) egy 5 csillagos szállodában, két­ágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban. Figyelem: Mexikóban a tengerparti 5 csillagos szállo­dák nagy része Európában inkább erős 4 csillagos szintűnek felel meg.
 
Ellátás
„A” jelű csoport: Félpanzió – 9 büfé- vagy amerikai reggeli és 8 ebéd vagy vacsora (napi egy főétkezés a 2. naptól a 9. napig). 
„B” jelű csoport: Félpanzió a köruta­zás során (5 büfé- vagy amerikai reggeli és 4 ebéd vagy vacsora a 2. naptól az 5. napig – napi egy főétkezés). A cancúni szállodában (a 6. nap estéjétől a 10. nap reggeléig) all inclusive rendszerű, itt a napi háromszori étkezés mellett a korlátlan italfogyasztás is benne van az árban.
 
Megjegyzés: Az első este nincs a hotelben vacsora, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok. A repülőgépen a leszállás előtt szolgálnak fel vacsorát.
 
Időpontok és részvételi díjak
2014. jan. 10-20. A 382.000 Ft + reptéri ill. (kb. 121.500 Ft)
2014. márc. 3-13. B 449.000 Ft + reptéri ill. (kb. 117.000 Ft)
A reptéri illeték jegykiállításig még változhat.
 
A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, bele­ért­ve a belső járatot is, a helyi autóbuszt, a 9 éjszakai szállást a fent megadott étke­zé­sek­kel, az útle­mon­dási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, valamint a helyi idegenvezető és a magyar idegenvezető költségeit.
 
Egyágyas felár:
A - 64.500 Ft
B - 82.000 Ft
Amennyiben felkeltette érdeklődését ezen ajánlatunk, kérjük töltse ki és az elküld gombbal küldje el az alábbi rövid űrlapot!

AJÁNLATKÉRÉS / FÉRŐHELY LEKÉRÉS
 
Név
Telefonszám
E-mail cím
Utazás időpontja:
Éjszakák száma:
Felnőttek száma
Gyerekek száma és életkora
Megjegyzés
 Araamu Travel Utazási Iroda
1039 Budapest, Királyok útja 291. (Riverport Lakópark)
Telefon: (1) 237-0904
Fax: (1) 237-0905
E-mail: info@araamutravel.hu
Skype: araamutravel
Nyitva: H-P: 10-19 
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Telefon: (1) 237-0904
Mobil: (20) 990-8060

Araamu Travel
Utazási Iroda

1039 Budapest,
Királyok útja 291.
E-mail:
info@araamutravel.hu
Skype: araamutravel
Nyitva: H-CS: 10-19,
P: 10-18

Dertour Premium Partner
Utazzon Bódi Szilvi ajánlásával az Araamu Travel Utazási Irodával!
BLOG

Exclusive utak - Luxus utazások - Luxus utak
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail:


Araamu Travel


ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
HÍVJA KOLLÉGÁNKAT
SKYPE-ON!
Státusz


Araamu Travel
Luxus utazás
Luxus szállodák
Luxus utak

Araamu Travel
Projektor bérlés!
IDŐJÁRÁS

Kérem írja be az
ország vagy város
nevét

Araamu Travel


 Utazási Iroda - Bali, Mexikó, Maldív szigetek, Thaiföld, Afrika
Araamu Travel Utazási Iroda | Telefon: (06-1) 237-0904 | Fax: (06-1) 237-0905 | E-mail: info@araamutravel.hu | Skype: araamutravel | Engedélyszám: U-000965
Az árváltozás jogát fenntartjuk! - A weboldalon található képek illusztrációk!

Validate GEO-TAGs