New York fele idő alatt?


A Business Insider jelentése szerint, 14 évvel a Concorde utolsó repülése után visszatérhetnek a levegőbe a szuperszonikus repülőgépek.  


A Boom szuperszonikus légijármű gyártója arról számolt be, hogy a Boom XB-1 re már 76 előrendelésük van, mely elérte a 1687 mérföld / óra sebességet is. A repülőgép gyorsabb, kisebb és csendesebb is, mint a Concorde volt. A Boom XB-1-en 55 utas kapna helyet és Londonból New Yorkba 3 óra 15 perc alatt érne, körülbelül 4 órával kevesebb lenne a menetidő, mint az eddigi. A repülőgépet 2018-ig tesztelik és ha minden jól megy 2025-ben vethetik be először.

A hihetetlenül gyors légi utazás nagyon csábító, azonban néhány tényező aggodalomra adhat okot. A Boom szolgáltatása az Egyesült Államokban illegális, ezért a járatok a nemzetközi légi forgalomra korlátozódhatnának csak. A gyártó azt ígéri, gépei nem lesznek olyan hangosak, mint a Concord volt anno, mert erre sok panasz volt régebben. A szuperszonikus utazások mindig is drágák lesznek, egy jegy most is több ezer dollárba fog kerülni.A The Market Mogul szerint egy jegynek több, mint 500 dollárba kellene kerülnie ahhoz, hogy a cég nyereséges legyen.

Blake Scholl, a Bloom alapítója szerint, az utasok nem fognak mást érezni a repülés alatt, mintha egy normális repülőgépen ülnének, csak fele annyi idő alatt érnek majd célba.

Forrás: www.cntraveler.com

Megosztás: