Unalmasak a hazai plázák már? Irány a Dubai Mall!

A hazai gazdaságot némileg megviselő és emberi felháborodást kiváltó, boltok vasárnapi zárva tartása bizony jócskán rányomta bélyegét a hazai bevásárlóközpontokra is. De mit tehet az, aki egy komplett hétvégét csak arra szánna, hogy időt, pénzt és energiát nem sajnálva üzletről üzletre járva beszerezne néhány tucat új ruhát és kiegészítőt?

Talán meglepő a válasz, de elegendő csupán egy kedvező árú repülőjegyet és szállást foglalni a Világ egyik leglátogatottabb turistaparadicsomába, Dubai-ba és már szórhatjuk is a pénzt kedvünkre.

 

Amíg hazánkban 2-3 bevásárlóközpontot is végig kellene járnunk ahhoz, hogy minden ízlésünknek megfelelő cipőt, táskát és ékszert beszerezzünk, addig Dubai-ban elegendő csupán célkeresztünkbe venni a Dubai Mall-t ami a Világ leglátogatottabb bevásárlóközpontja!

A számadatok igen meghökkentő képet mutatnak, ugyanis a tavalyi évben több mint 80 millió vendége volt a Dubai Mall-nak. Ez a látogatói szám azért is döbbenetes, mivel más országok nevezetes és híres turista látványosságait többszörösen is lekörözi. Példaként említve a párizsi Eiffel-tornyot 7 millióan, a Niagara vízesést 22,5 millióan, míg a Times Square-t New York-ban mindössze csak 39,2 millióan keresték fel.




 

A gigantikus méretekkel rendelkező híres dubai-i üzletház több mint 1.200 különféle üzletnek valamint 200 vendéglátóhelynek (kávézók, éttermek stb.) ad otthont, így érdemes a legkényelmesebb cipőnket választani, ha a teljes komplexumot végig szeretnénk járni. Az üzletek sorait járva szintén nem mindennapi látványt nyújt a 10 millió literes akvárium melyben nem kevesebb mint 33.000 különféle tengeri élőlény (cápák, ráják stb.) éldegél boldogan. Mellékesen ez volt hosszú ideig a Világ legnagyobb akváriuma is.


A Dubai utazás során persze minden képen érdemes időt szakítani a legfőbb nevezetességekre is, így a Burj Khalifa-t, a Palm Jumeirah-ot vagy a jellegzetes arab vitorlás hajót formázó Burj Al Arab nevű luxus szállodát minden képen látni kell.
 

 

Régebben szinte elképzelhetetlen volt, hogy egy hosszú hétvégére kiránduljunk ebbe a fényűző városba, már azonban ez a Budapest-Dubai közvetlen repülő járatoknak köszönhetően pillanatok alatt kivitelezhető. 

Megosztás: